Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kabel ke startéru

Od: marcani* odpovědí: 9 změna:

Hezky večer,

vzhledem k tomu, jak sikovně je ve Felicii vedeny kabel od baterie ke starteru se mi stala nemila věc že se u kabelu poškodila izolace a doslo ke zkratu elektriky v celem aute. Zavada je jiz odstranena, kabel natažen úplně jinou cestou než původně, ale jelikož je opravovany potřebuji poradit po jakém kabelu se pripadne ptát v prodejne nahradnich dilu a nebo jaké parametry by měl mít.

Děkuji za všechny rady.

M.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Než shánět pár desítek centimetrů odpovídajícího izolovaného lana a lisovat na něj koncovky, asi bych se nejdřív zkusil poptat na vrakáčích...

erikch*

na vrakáči bych už rovnou řešil kabel z diesela (mají silnější průřez-a tím líp vedou)...A je to otázka do 100,-

gumidek*
hodnocení

2x

Prodává se jako hotový díl:

autotypautodily.cz/...

Nebo to vrakoviště, jak psal Hop. *palec*

blackflamesiczi*

za ty prachy bych to koupil a nic nedelal

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

nove ve skodovce stal pred par lety okolo 200,-

hodnocení

0x

kašli na autodíly kup tam jen nový svorky na baterii pak změř průměr plusovýho kabelu skoč si do elektra a kup si ho v metráži kolik ti libo :)

erikch*

tak tak,podstatným a rozhodujícím údajem je průřez CU kabelu v mm...(čili kolik a s jakým odporem je schopen přenést)

tr

Zdarvím, a to je přesně to, proč se potom technici diví, proč se třeba seškvařený svazek. Ono mezi kabelem na elektro domu a autoelektro je rozdíl a to ten, že mají jinak silnou a odolnou izolaci vzhledem k jádru. Proč myslíte, že jsou firmy co vyrábějí vodiče pro automobilovou techniku a prostě se nepoužívají běžné na rozvody elektroinstalací v domech?

Osobně to mám vyzkoušeno, a rozdíl tam opravdu je, takže tohle mám ověžené a není to jedna paní povídala. Takže radím, sehnat nejlépe origo kabel a když ne, tak alespoň náhradu ze sortimentu autoelektro.

buss
hodnocení

0x

To už není kabel, to je lano..., prostě co největší průřez. Já bych nekupoval, dělal jsem sám, na jednu stranu očko, na starér a na druhou svorku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]