Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v září 2010 jsem koupila auto z autobazaru. Auto bylo bourané, opravené, mělo novou metalízu. Jenže teď, po roce a půl se mi začaly na laku dělat puchýřky, lak se odlupuje, barva zůstává neporušená. Auto jsem nemyla žádnou leštěnkou, nebyla jsem s ním v myčce, nemyla jsem ho v mrazu. Dočetla jsem se, že to zřejmě bylo špatným technologickým postupem při nástřiku metalízy. Zkusila jsem kontaktovat autobazar, kde jsem ho zakoupila s dotazem, jestli existuje nějaká záruka na lak, odpověděli mi, že by mi mohli pouze pomoci v lakovně - cena asi 2500,-kč., jenže to jsem jim psala, že se mi odlupuje lak pouze na přední kapotě. Při důkladné prohlídce jsem zjistila i fleky na střeše. Co mám dělat? Velice děkuji za odpovědi
ted v tuhle chvíli asi nic-pokud nechcete investovat přímo do lakýrníka s boxem...Až se oteplí,nechá se poškozená místa zbrousit smirkem 1600 a vyšším,řádně odmastit-to je alfa omega celého procesu lakování a pak bezbarvým lakem do rozstřiku...Je otázka o jaké jde auto,jestli se to vyplatí apod.?
nic krome lakovny, tomu se rika rychlej lak, v 90% to ani nepujde nastrikat pouze lakem protoze se stara barva bude zvedat takze budete muse do plnice a znova barvou. POkud to vezmete jen lakem bude v haji i odstin a pri rozlejskavani rozstriku vam strhaji i zbytek. A tem 2500,- moc neverim protoze takovej paskvil sundat je silenost, vetsinou musite az na plech protoze i podklad bude belat problemy, a nikdo nebude chtit strikat neco z nejistym vysledkem, protoze kdyz to bude delat bordel tak vy to asi nezaplatite.
A ted hlavne nelejskat nemejt
to je na komplet lak obrousit,metla a lak ale za včas,bud to přeschlo nebo to přetužil,prostě chyba v nástřiku
Děkuji všem za odpovědi, nemůžu čekat nic dobrého. Auto je peugeot 206, r.v.1998, koupila jsem ho za za 62 000,-kč +eco daň 3000,-kč. Vrchní lak se mi začal odlupovat až teď, po těch extrémních mrazech, jinak to bylo v pohodě. A dále se to zhoršuje. Zajímalo by mě, kolik dám za nový lak, zřejmě asi 30 000,- kč. Jsem zklamaná, autobazar mi žádnou záruku zřejmě nepřizná. Přeji všem hezký den a ještě jednou děkuji.
I RR dává doživotní záruku-alespon člověku co si ho kupuje přímo(ne z druhé ruky)-alespon strejda v Británii(žije tam od 68 a vcelku se chytil) tak si kupoval nějakýho novýho a má doživotní záruku přímo od RR...
doplněno 27.02.12 18:13:a k problému samotnému-clolak bude stát(kdekoli)ranec,takže na auto r.v.98 to nemá smysl-nechá se to řašit alespon jakože jako rozstřikem,rozleštěním(podle toho jak to přesně vypadá) a další-to bude stát pár tisíc a nějakou dobu to vydrží...
Doživotní záruka je zrádná věc
Např.. vzduchové měchy od Bilstein mají doživotní záruku, ale to že ta záruka se vztahuje na vzduchový měch s životností cca 1,5 roku to už nikdo neřekne... takže v tomto případě doživotní záruka znamená záruku na 1,5 roku..
Stejnak i mercedes a jeho "doživotní" záruka na reznutí karoserie platí pouze 10 let
Pouze poznámka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.