Nejste přihlášen/a.
Mám uvěr na automobil od GE Money Auto 116 606,-
60x4450
RPSN: 46,90
Dnes jsem volal na linku a ptal se na částku při předčasném splacení, bylo mi řečeno cca 148.000,-
zaplaceno mám 16x4450,-
?
Moc nechapu ten vas otaznik. Pokud jste ochoten?! si vzit uver s RPSN 46.90%, tak pekne platte...
Jestli se jedna o to, ze by vase castka pri predcasnem splaceni byla vyssi, nez hodnota samotneho uveru, tak to je proto, ze si samozrejme banka nauctuje "pokutu" za to, ze ji to splatite predcasne a ona tim padem "prijde" o uroky.
Konkretne zde:
Uver: 116 606 Kc
Pri RPSN 46.90 a splatkach tedy 60x4 450 Kc, tak to nam vychazi krasnych 267 000 Kc, takze uzasnych 229% puvodniho uveru.
Pokud mate splaceno 16x4 450 Kc = 71 200 Kc, tak tim, ze byste splatil predcasne by banka prisla o uroky pri standartnim splaceni.
Nicmene pokud banka chce jako doplatek 148 000 Kc, tak to s tim, co jste jiz splatil vyjde na 219 200 Kc a to se proste vyplati! Jeste na tom usetrite 47 800 Kc.
Jo holt kdyz si nekdo vezme vyhodny uver, tak plati.
Sorry za ten sakrasmus, ale tyhle prispevky me vzdycky uplne odrovnaj
muj nazor na pujcky je ze radsi bych jezdil favoritem (sorry gumidku) nez autem na splatky. Tohle je bezne u vetsiny splatkovych prodeju. Proste jste to podepsal tak to zaplatte
Jsem naprosto stejneho nazoru. Na co nemam, to si nekupuju a kdyz uz to zivotne nutne potrebuju (treba auto pro vykon zamestnani), koupim to nejlevnejsi (na co nemam), co splni ucel. To znamena v tomto pripade Favorita za 10 000 Kc...
Jak se budete tvářit, když za vámi přijede podnikatel se starým Favoritem? Jak je kvalitní, když nemá ani na lepší auto?
Úvěry byly dávno tomu, hypotéky. Co je na tom špatného? Prostě jsou lidi co hotovost nemají, kolik je těch, co ji mají? Kolik by se postavilo, koupilo baráků aj? Jiná věc je, že si neuvědomí, jak mají našponovaný rozpočet a že práci nemají jistou.
tak tohle uz dávno neresim, stavebni firma kde prijede majitel z X5 a neumi nic , dekuji nechci radsi budu za nekoho kdo prijede ve favoritu a neco umi, to same IT maji hezkou kancelar dobrou image a staly zamestnanci jsou 4 riditele a mozna uklizečka a praci predavaji lidem co ji delaji za 200,- na hodinu a vy platite firme 1700,- za hodinu bez . Takze platite ze sveho 1500,- za hodinu za image a kafe v kanclu. IMAGE JE NA NIC
Tak já viděl před několika lety, někdy v roce 2006 ojetý Opel astra který si pořídil jeden LEMPL, na úvěr, asi neuměl číst protže za Opla který měl najeto cca 180 tis. km platil měsíčně asi 5.5 tisíce, a to po dobu 5 let.
Klidně si to vynásobte. Když jsem si tenkrát jel do SRN pro auto, podobný opl tam byl v přepočtu asi za 165 tisíc, myslím že o hodně lepší.
Lempl to neřešil, protože neměl peníze, auto chtěl, smlouvu za něj uzavřel příbuzný, s tím že příbuzný bude figurovat oficiálně jako majitel, LEMPL bude auto provozovat a příbuznému plati měsíčně ty splátky.
Asi po roce a půl zjistil LEMPL při TP že ej auto "omlazené" o 2 roky, podle značek an plastech, přední část byla vyměněna kvůli novějšími vzhledu, a aby toho nebylo málo, asi po 3 měsících od STK mu auto někdo ukradl...
Lempl myslel že vše zacvaká pojišťovna, vzhledem k tomu že při uzavírání smluvy byl ujištěn že součástí splátek jsou všechny možné nejlepší pojistky a kdyby něco, je z obliga.
Blbost, od pojišťovny dostal necelých 100 tisíc, ta neváhala a podle VIN si vše ověřovala u výrobce, auto bylo skutečně o 2 roky starší, zbytek musí splácet příbuzný, protože LEMPL se mezitím zadlužil všude kde s e dalo a zdrhnul do Irska. Tam si počká 10-15 let až se na něj zapomene, tedy na dluhy, a pak se možná vrátí.
Příbuzný to splácí dodnes, nemá auto, nemá peníze a je už 6 let permanentně nasrarný.
Všechny LEMPLY varuji před uzavíráním úvěrových smluv na auto. Je jedno jaká je RPSN, protže se to vždy vypaltí jen úvěrové společnosti. A všechny příbuzné varuji před LEMPLY.
Jj, presne tak, na uver nebo spis leasing jen nove, mimochodem na novou rozumnou skladovku se slevou by ty splatky asi nebyly vyrazne vetsi...
Ukazatel RPSN nemůže být v rozporu s dobrými mravy. RPSN není objektivní ukazatel...
Jak sami vidíte, všude jsou inzeráty, na krátkodobé půjčky, kde si můžete půjčit až 5000,- a za 14 dní vrátíte 6.000,-..RPSN se v tomto případě pohybuje v řádů stovek procent a přitom nezobrazuje, kolik skutečně zaplatíte.
Pokud jste podepsal Smlouvu o spotřebitelském úvěru, musíte počítat se všemi podmínkami a to jak splátkou, výší navýšení i RPSN. Ve Smlouvě byste měl najít, zda se nejdříve splácí jistina či úrok.. Ale u bankovních společností nejdříve splácíte úroky a ke konci splatnosti půjčky se pak splácí jistina..
V případě předčasného splacení úvěru si podle zákona může bankovní i nebankovní společnost účtovat poplatek maximálně 1% z poskytnuté částky.
Tak jsem našel komplet smlouvu a přiznám se našel tabulku, které jsem při čtení 12 stránek smlouvy nevěnoval tolik pozornosti, kolik jsem měl..
1. Ve splátkovém kalendáři splácím nejdříve uroky, jak jste psal.. příklad:
Splátka jistiny Úrok Náklady pojištění celkem k uhradě
1. 579,- 3869,- 386,- 4836,-
2. 723,- 3726,- 386,- 4836,-
11. 831,- 3617,- 386,- 4836,-
23. 1257 3192,- 386,- 4836,-
Našel jsem to hlavní, jak jste psal...Dohodu o způsobu vypořádání z US při jejím předč. splacení. Příklad 12 měsíc je pohledávka 107 206
a částka 41 939,- obsahuje Učelně vynaložené administrativní náklady na zpracování žádosti, vypracování dohod apod., Náklady věřitele spojené s ukončením fixace uverovych zdroju, tj odpovidajici cast nakladu spojenych s cenou vypujcenych penez na US.
Naklady na sjednání smlouvy o uveru a na porizeni ostatnich produktu, ktere byly v ramci US sjednany a ktere je klient povinen uhradit veriteli.
Položky pod cislem 1 a 3 budou doplneny do kalkulace podle aktualniho skutecneho stavu ke dni predcasneho ukonceni.
To znamená, že při ukončení si mohou vyčíslit ,,škodu´´ na 41 939?
Dobré mravy? Člověče,vy nevíte v jakém státě žijete? Lidi jsou tlačeni do kouta,moje kolegyně z práce,no, může si za to sama,ale u bank už nikde půjčku nedostane,tak si půjčila v nebankovním sektoru 38.000,- a za 3 roky musí vrátit 105.000,-! Tady si spočtěte RPSN! Žádné dobré mravy,když si už tady můžete vykoupit milost i u prezidenta!
lidi,když si chci něco koupit a nemam nato,tak si jdu půjčit jedině a pouze do banky u ktere mate trabas ůčet...pokud vam vaše banka nechce půjčit,tak asi ma k tomu nějake důvody,ktere ji v tom brání,ale to ví je ten dotyčny...když banka tedy nechce půjčit tak jednoduše to znamena,že si to nepořídím...a kdyz to zkoušite jako tady dotyčny přes jakesi ůvěry atd,tak hodl at plati...je to kšeft jako kšeft a za blbost se platí...člověk se musi poučit a věrím že už nikdy stejnou blbost neuděla...at se jedna o milion nebo par korun furt to jsou penize kterak chtěji prodejci z nas obyčejnych lidi vytahnout a to co nejšikovněji...
Já mám osobní zkušenost s KoB. Potřeboval jsem úvěr na auto. 120tis. kč. Spočítali mi to na 6 let, po 3tis. Tedy celkem za 214tis. Druhou nabídku, která tehdy shodou okolností přišla byla od Cetelemu, doufám, že to nebude jako reklama. A světe div se, ta "prokletá vyděračská", nebankovní půjčka na stejnou částku byla při stejné splátce na 5 let. - úspora 36 tisíc. Tak kdo tu je dražší. Jednoznačně Velká kamenná banka, u které jsem měl účet.
ja pred vice jak 10 lety videl navrh smlouvy na lancii za 60 000 a konecna castka po 5 letech byla pres 200 000,- ale od koho byla nevim to uz si nevzpomenu, jinak o uveru od aaa jsem tu psal a tam to bylo uz nevim presne nejak z 300 000 na 750 000 take z toha nastesti seslo i kdyz zrovna tomu klukovy bych to pral ale nejak se ve me hlo svedomí a rozmuvil jsem mu to
Njn, to jsou tak silene produkty, podobne jako ruzna zivotni a duchodova pojisteni, ktere jsou zalozeny na extremni provizi prodejci (desitky tisic) a to pak logicky musi nekdo zaplatit, kdyz chce od smlouvy odstoupit... Proste nenaletet, leasing jen na nove auto a kdyz pujcka na stare, tak u sve banky ktera me treba stale nabizi statisice za celkem rozumnych podminek (ale nepotrebuju).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.