Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výzva k zaplacení přís.nepojištěných vozidel

Od: gily* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

poradíte mi, prosím, někdo co s tímto problémem, zda se dá nějak normálně vyřešit:

Česká kancelář pojistitelů mi poslala v loňském roce výzvu k zaplacení tří měsíců nepojištění vozidla na částku 6.500,-Kč.

Vtip je vtom, že auto od roku 2008, od léta, již neexistuje, neboť bylo sešrotováno v kovošrotu. Mám k tomu i doklad, že si kovošrot auto převzal k sešrotování. Bohužel když jsem toto potvrzení spolu s čestným prohlášením poslal do České kanceláře pojistitelů, bylo zamítnutno a bylo doplněno, že na placení nemá vliv.

Poradíte někdo, co se s tím dá dělat. Řeším to neustále od roku 2008, ale nikdo mi zatím neporadil efektivně. Jenom mi nějaký člověk vzkazoval, že mám pořád platit a nebo si přitáhnout stejné auto z Německa a nechat ho ekologicky zlikvidovat.

Moc děkuji za rozumné odpovědi.

Gily

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

Jde o to, jaký doklad máte, auto má identifikátory a potvrzení o tom že byl odebrán jeden vrak trabanta nestačí...efektivní bude auto trvale vyžadit z registru vozidel, ČKP prokazatelným způsobem vyrozumět v konrétní věci konrétního čísla konkrétní výzvy o tom, že auto neexistuje od roku 2008, žebylo trvale vyřazeno a že nemáte povinnost cokliv platit.

je to efektivní? Nebo chcete ještě pojladit pio vlasech? Pochovat?

gily*
hodnocení

Děkuji za odpověď,

ale když jsem chtěl nechat automobil vyřadit z evidence bylo mi to zamítnuto Krajským úřadem a úředníky na Plzni-severu. Máte ještě nějaký nápad?

Úředníci zřejmě neúřadují jak by měli, ale s tím bohužel nic neudělám.

Gily

nu*

vzhledem k tomu že nevím jaký doklad máte z jakého vrakoviště máte, nemám žádné efektivnějščí řešení než to, že zaplatíte, protože všechna další řešení jsou zdlouhavá a málo efektivní...samozřejmě to pro Vá znamná platit doživotně, protže auto bude v registru vedeno až do Vaší smrti...

Nevím proč úředníci nepracují jak mají, ale kdyby jste dal auto subjektu který má licenci k odebírání autovraků a vystavené potvrzení podle platné vyhlášky , bylo by auto už dávno vyřazeno...jinak ani KÚ není koneční stanicí, jsou i další opravné prostředky...

gily*
hodnocení

Bohužel mám napsáno na potvrzení jen vykoupený autošrot + autovrak (450 kg).

erikch*

to je bohužel kámen úrazu...Ale-dá se to pro vás obligátně řešit zcela jednoduše-vy jste hledal doklady k již neexistujícímu autu a našel jste kupní smlouvu z roku 2009,kdy jste vlastně auto prodal a po nějaké době vám kupující přinesl to potvrzení(pro úřad bez identifikace vraku-čili VIN auta,neupotřebitelné) ze šrotáku...To,že něco nevlastníte-znamená,že za to nenůžete nést zodpovědnost...A že jste to prodal třeba nějakému obchodníkovi z dálného východu-proč ne-můžete se svým majetkem nakládat jakkoli...Onen obchodník je třeba už rok v likvidaci-to zjistíte náhledem třeba do obchodního nebo živnostenského rejstříku...A že jhste si na to vzpomněl až nyní-no jo,pamět je mrška...Chápete...

nu*

Smůla, nedodržel jste platný zákona máte problém, blahopřeju

jarda3*

No ale mel by dostat maximalne pokutu za neopravnene nakladani s odpadem, ne platit vypalne CKP... A navic je to uz promlcene, ze.

gily*
hodnocení

To právě vůbec netuším, jestli je promlčené, ale podle těch podobných článků zde asi není. Navíc, když jsem to chtěl odhlásit v roce 2008, nějaký chytrák dal nakonec roku vyjímku pro ty, kteří chtějí odhlásit nepojízdná, neexistující auta. To funguvalo poslední měsíc v roce 2008. Dobře si byl vědom ten kdo to vymyslel, že za měsíc to všichni, kterých se toto týká nestihnou z důvodu šílených front. Manželka tam byla 4x ve frontě, stála tam, naposledy se dostala na řadu a úředníci jí řekli, že musí být přítomen majitel vozidla. Nestačila ani plná moc, to jest úředníci na Plzeň-sever. Poslední měsíc jsem se tam nemohl sám dostavit, protože v práci jsem dělal 12 hod. směny, protože bohužel pro mne každý rok musím makat jako černoch, aby měli lidi co pít. Mohl jsem si vybrat, buď padáka z práce nebo vyřízení na registru.

Gily

nu*

To co popisujete fungovalo asi 8 měsíců na SLovensku, u nás ne...S přijetím nové SK legislativy bylo jakési 8-měsíční přechodné období, kdy měl každý kdo auto fyzicky neměl, ale měl ho na sebe registrvoané možnost přijít na úřad a doliožit so se s autem stalo a auto vyřadit.Co a jak se dokládalo bylo přesně stanoveno.

Také tam byla přijata vyhláška ministerstva životního prostředí, která přesně popisovala podmínky za jakých si lze auto ponechat a současně z registru vyřadit. Myslím že ještě platí. Každý si jí může najít. je tam stanovený formulář, předvyplněný, kde se jenom zatrhnou příslušné zákonem stanovené možnosti a na konec se napíše že bylo auto vyřazeno.

A to pan J.X Doležal v Reflexu tvrdil že slováci jsou kultura která je o jeden civilizační stupeň za tou českou...Přesto mají poslance, schopné schvalovat racionální právní normy...racionálnější než u nás...o hodně

gily*
hodnocení

Souhlasím s Vámi. Čechy jsou v tomto daleko za Slovenskem. Ve vládě a podobných jejich kamarádech máme břídily, kteří nic nedomyslí do konce. Původně to mělo být koncipováno tak, že se úřady zbaví aut a ostatního, co není již dávno pojízdné a nebo neexistuje... a jak to dopadlo. Za to, že lidé nestihli během měsíce dojít na úřad jim za to hrozí vysoké finanční postihy. Je mi z toho na zbl.tí. Děs. Vydělávají za to na lidech a už bychom s tím měli něco dělat a nenechat si vše líbit.

nu*

Zákonodárci v ČR se přestanou zajímat o obyčejné lidi v momentu, kdy se dostanou do parlamentu nebo k vyšší funci...Pak s e zajímají o jiné věci...

Registr vozidel ČR dle mého názoru už dávno neslouží tomu, čemu by měl sloužit, tedy k přehledu o provozovatelích a majitelích aut, a statistické údaje z registru se musí brát s nadhledem...Statisíce a možná miliony aut, která jsou tam vedena, ve skutečnsti dávno neexistují, desetiticíce a statisíce registrovaných provozovatelů je už dávno po smrti, přesto jsou součástí statistik...ANi iniocoativa zelených s ezánikem úřelu využití nemá v podstatě žádný efekt, akorát se to dle mého názoru zneužívá k vyřazování vozidel, prodaných v minulosti bůhvíkomu bez odhlášení...Nenípolitická vůle ani odvaha rozseknout tento problém,..Přitom by stačilo také ze zákona jedno předchodné obdoví, napříkald roční, kde by se vše vyřešilo a registr vyčistil...Pak by se dala neexistujícíc votzidla,. kde není pohby celá léta, z moci ížední trvale vyřadit...

Dnes úřady skladují metráky hliníkové slitiny, tedy značek a malých TP v obálkách, někde mají na to i několik místností, přitom by to klidně mohli dát do šrotu...

gily*
hodnocení

O tom to všechno tady je. Můžete mít vůli a snahu něco jako jedinec vyřešit, ale stejně Vás zašlapou zpět a ještě za to zaplatíte pokuty vskutku nehorázné. Od roku 2008 lituju dne, kdy jsem se tu narodil a založil rodinu. Horší než komunismus. Dělají zákony jen pro bohaté, ostatní je vůbec nezajímají. Vyházel bych je všechny i s kamarádíčkama. Holota příživnická.

koho tam dáte místo nich?

lui*

Mám kamaráda, a víte co mi odpověděl? Sebe. Tak nevím. Ale výzva to je.

buss
hodnocení

0x

A přitom by stačila taková maličkost, když auto nechci, jdu ho vyřadit z registru.

gily*
hodnocení

Jasně, ale to by z lidí nevytřískali tolik peněz. Manželka ta už má za tu dobu z toho žaludeční vředy a říkala, že se jim to platit nebude. A až nám exekutoři vezmou barák a zničí rodinu půjde si to prý rovnou s nimi vyřídit osobně. Prý vymahačům v podobě ČKP nic platit nebude. A to si prý za rámeček nedají.

nu*
hodnocení

0x

efektivní je řešit problémy tam kde vznikají, je to jediný metodicky správný postup, řešit příčiny...za dobu co sem píšete jste mohl z uvedeného kovošrotu získat úplnější potvrzení, že autovrak škody 120, spz abc 1234, byl převzat neúplný, případně jeho kovové části...pak by s tím mohl správní orgán něco udělat ...do této situace jste se dostal sám, je na vás dotáhnout to do konce, manželce kupte gel aloe vera, ten na žaludek funguje...

poznámky typu že kovošrot už není sem laskavě nepište, musíte se s tím poprat sám

gily*
hodnocení

Jenže bohužel, typ auta vám v kovošrotu nenapíšou, když auto je rozřezáno na hadry. Zkoušel jsem se s nimi domluvit hned, když jsem to tam odvezl, ale to že prý napsat nemohou. Do problému mě nedostal nikdo jiný než naši páni politici. Takových případů je daleko víc, tak mi prosím Vás netvrďte, že je to moje chyba. Já se to snažil řešit v roce 2008.

¨Když totiž přijdete z práce naprdnutý a máte řešit ještě tohle a to už je k pos..ní.

erikch*

bohužel pokud chce člověk jakýkoli problém řešit legálně a zodpovědně-většinou je problém,potíže a ůnejde to",protože bla bla bla...,takže systém nutí jedince kličkovat,obcházet a ojeb..at co jde(a často i co nejde)...Proto všem v podobné situaci radím jediné schůdné řešení-a sice antidatová kupní smlouva...Nacionále třeba obchodníka z dálného východu(ideálně nějaký čas v likvidaci-tam je téměř jistota,že již není na našem území,případně pod novou identitou) viz.obchodní,živnostenský rejstřík-smlouvu si vypsat s datem 30.12.2008-prostě jste autoprodal-ted jste si na to vzpomněl(stres v práci apod.) a hlavně i našel onu smlouvu-a tím je vyřízeno-sice můžou namítat,že je to jasný-ale nikdio vám nikdy neprokáže opak (pokud sám sebe nenatřete),nějakýho Minh Trac Vanha nikdo nikdy nedohoní a auto už neexistuje,takže se nikdy nikde neobjeví...To je jediný jak z toho ven-je to v souladu se zákonem(kupní smlouva)-tím jediným deklarujete majetkoprávní vztah mezi 2 a více fyz.osobama a nashledanou celá ČKP...I kdyby to došlo k soudu-není jak vám prokázat opak než budete tvrdit-vám nepřísluší(a ze zákona ani nesmíte)zkoumat os.údaje kohokoli jiného-prostě ozval se pán přímo u vás před barákem(měl jste tam lístek,že prodáte),domluvili jste se,sepsali smlouvu a není to prostě dohledatelný a hlavně zpochybnitelný! Takže pomalinku přejděte ze skepse do útoku-pošlete ČKP kopii kupní smlouvy(se začerněnými os.údaji-tím byste porušil zák.na ochranu os.údajů) a je to-na jejich příchozí námitku ,že to "nelze akceptovat" odvědíte,že budete nucen podat žalobu k soudu-vy jste auto prodal,sepsal smlouvu a tím to pro vás padá-pokud někdo tvrdí opak,jedině nez.soud je oprávněn rozhodnout...

farmar*

Naprosto přesná odpověď. V těchto případek platí jen a pouze vymýšlet si, lhát a zatloukat, nebo sklopit hlavu a platit.

nu*

Zajímavý přístup, vzhledem k tomu že jste porušil zákon, a to už v roce 2008, nemáte moc na výběr...

gily:
Do problému mě nedostal nikdo jiný než naši páni politici
můžete mi, prosím, sdělit jakým způsobem vás do toho problému dostali politici? a vy nic nezavinil?
Rád se poučím. mnohokrát děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]