Nejste přihlášen/a.
Zdravím. V autě mám aktivní tubu která má max.výkon 400w, RMS výkon80w...dají se na ten zesilovač připíchnout i repráky (250w)?
Aktivní SW znamená zesilovač s přímo připojeným reproduktorem.Ten je přizpůsoben svou impedancí k impedanci výstupu zesilovače.Kam bys chtěl cokoliv připíchnout?Bastlit k současnému výstupu zesilovače další reproduktor?Snižuješ na polovinu zátěž,impedanci reproduktorů a tím zvyšuješ i proud do zátěže.Hrozí odpravení zesilovače.
Údaj 400W,250W,je jenom přebuditelnost repro,to znamená možnost,jak velký výkon ze zesilovače snesou,než trvale odejdou.
JABRAKA
Určitě bych to nechtěl nějak prasácky bastlit,ale ze zadu na subwooferu jsou nějaké ždířky a podle obrázku co byl přiložen to vypadá že se tam můžou zapojit reproduktory,ale jistý si nejsem...nevyznám se v tom...přidávám i obrázek a místo kam bych je chtěl zapojit sem vyznačil červeně...případně dodám foto subwooferu jak vypadá ve skutečnost
doplněno 22.02.12 14:29:nepodařilo se nahrání obrázku
já osobně bych si tam takovej krám nedal vůbec-někdy neslyšíš vlastní slovo, sanitu, hasiče...A když tu tvoji káru potká nějaká nehoda a auto budeš muset nechat bez dozoru a samozřejmě nenechavci (zloději) jsou všude. Mě takový hovada se "superrepráky" na benzínkách akorát sero u, když si o sobě myslí, že maj buhvíco a akorát pak neslyší sanitu a prudí okolo normální lidi...Nezávidím, ale všeho s mírou, každej na to neni zvědavej.
kazdej at si dela co chce ja osobne mam ted v aute jen jeden zesilovac s subwoferem od JBL a jen co bude cas tak si tam dam dhuhej ktere ceka v dilne na montaz, jinak jeste se me nestalo ze bych prehledl sanitu ci hasice , to se vetsinou stava svatecnim ridicum
Já třeba nepochopím trend, že všechno musí dunět a skákat... Jsem mladý, miluju hudbu, ale přehnané dunění akorát hudbu kazí. Pokud k tomu mám odpovídající středy + výšky, tak to beru, ale to co vidím u plno lidí - originální širokopásmový reproduktory + k tomu "kilowattovou" tubu, tak to akorát nesnesitelně duní že člověk neslyší vlastního slova a z hudby má taky prd.
K otázce: podle obrázku to vypadá, že to má i výstupy na reproduktory (pravý dolní obrázek). Zkus tam nějaký "postradatelný" reprák zapojit a uvidíš
jo já bych ho tam zapojil,ale potom když zjistím že to hraje tak když tam dám dva repráky 250w co mi kamoš chce dat,aby neodešel brzo zesilovač
a není někde v návodu psaný maximální výkon reproduktorů? A pokud dodržíš impedanci 4-16 ohm tak bys neměl nic odpálit, pokud nebude stačit výkon zesilovače, tak jen nevybudí reproduktory na maximální výkon. A těm 250W bych stejně nevěřil, divil byste se, kolik bordelu by to udělalo.
Na panelu z obrázku vidím jen použité dva reproduktory - levý a pravý.Pak řadu vstupů a zřejmě ovládání a korekce,připojené asi kabelem.Pro další repro tam konektory nevidím.Ale nejnižší impedance je 4 ohmy,takže připojit paralelně nejde.Jinak by ale měla být při poslechu hudby snaha mít kvalitu nad kvantitou,ať jde o jakýkoliv žánr.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.