Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktivní subwoofef + repro?

Od: punker* odpovědí: 14 změna:

Zdravím. V autě mám aktivní tubu která má max.výkon 400w, RMS výkon80w...dají se na ten zesilovač připíchnout i repráky (250w)?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Aktivní SW znamená zesilovač s přímo připojeným reproduktorem.Ten je přizpůsoben svou impedancí k impedanci výstupu zesilovače.Kam bys chtěl cokoliv připíchnout?Bastlit k současnému výstupu zesilovače další reproduktor?Snižuješ na polovinu zátěž,impedanci reproduktorů a tím zvyšuješ i proud do zátěže.Hrozí odpravení zesilovače.

Údaj 400W,250W,je jenom přebuditelnost repro,to znamená možnost,jak velký výkon ze zesilovače snesou,než trvale odejdou.

JABRAKA

punker*
hodnocení

Určitě bych to nechtěl nějak prasácky bastlit,ale ze zadu na subwooferu jsou nějaké ždířky a podle obrázku co byl přiložen to vypadá že se tam můžou zapojit reproduktory,ale jistý si nejsem...nevyznám se v tom...přidávám i obrázek a místo kam bych je chtěl zapojit sem vyznačil červeně...případně dodám foto subwooferu jak vypadá ve skutečnost

doplněno 22.02.12 14:29:

nepodařilo se nahrání obrázku

Aktivní subwoofef + repro?

olinb
hodnocení

0x

já osobně bych si tam takovej krám nedal vůbec-někdy neslyšíš vlastní slovo, sanitu, hasiče...A když tu tvoji káru potká nějaká nehoda a auto budeš muset nechat bez dozoru a samozřejmě nenechavci (zloději) jsou všude. Mě takový hovada se "superrepráky" na benzínkách akorát sero u, když si o sobě myslí, že maj buhvíco a akorát pak neslyší sanitu a prudí okolo normální lidi...Nezávidím, ale všeho s mírou, každej na to neni zvědavej.

blackflamesiczi*

kazdej at si dela co chce ja osobne mam ted v aute jen jeden zesilovac s subwoferem od JBL a jen co bude cas tak si tam dam dhuhej ktere ceka v dilne na montaz, jinak jeste se me nestalo ze bych prehledl sanitu ci hasice , to se vetsinou stava svatecnim ridicum

Já třeba nepochopím trend, že všechno musí dunět a skákat... Jsem mladý, miluju hudbu, ale přehnané dunění akorát hudbu kazí. Pokud k tomu mám odpovídající středy + výšky, tak to beru, ale to co vidím u plno lidí - originální širokopásmový reproduktory + k tomu "kilowattovou" tubu, tak to akorát nesnesitelně duní že člověk neslyší vlastního slova a z hudby má taky prd.

K otázce: podle obrázku to vypadá, že to má i výstupy na reproduktory (pravý dolní obrázek). Zkus tam nějaký "postradatelný" reprák zapojit a uvidíš

punker*
hodnocení

jo já bych ho tam zapojil,ale potom když zjistím že to hraje tak když tam dám dva repráky 250w co mi kamoš chce dat,aby neodešel brzo zesilovač

a není někde v návodu psaný maximální výkon reproduktorů? A pokud dodržíš impedanci 4-16 ohm tak bys neměl nic odpálit, pokud nebude stačit výkon zesilovače, tak jen nevybudí reproduktory na maximální výkon. A těm 250W bych stejně nevěřil, divil byste se, kolik bordelu by to udělalo.

punker*
hodnocení

tady na obrázku jsou k tomu nějaké údaje...

Aktivní subwoofef + repro? #2
blackflamesiczi*

o tom to neni dat jenom tubu bez kompletni optimalizace systemu je o nicem, jedna tuba je málo na prostor co mam v aute, tanecni hudbu jsem poustel akorat kdyz jsem si delal srandu z nagelovanejch borcu z lestenkama na pumpe jinak radsi metal

punker*
hodnocení

a já zase radši punk;)

punker*
hodnocení

Za jízdy mi to rozhodně neduní,to mám rádio puštěné potichu a nebo vůbec...tu hudbu tam mám hlavně na léto když se bude grilovat a takové srazy s přáteli :)

jabraka*
hodnocení

0x

Na panelu z obrázku vidím jen použité dva reproduktory - levý a pravý.Pak řadu vstupů a zřejmě ovládání a korekce,připojené asi kabelem.Pro další repro tam konektory nevidím.Ale nejnižší impedance je 4 ohmy,takže připojit paralelně nejde.Jinak by ale měla být při poslechu hudby snaha mít kvalitu nad kvantitou,ať jde o jakýkoliv žánr.

JABRAKA

punker*
hodnocení

Tak jsem to pořešil jinak...tubu sem nechal a repráky mi kamoš sehnal zadarmo 25w (velký do plata) tak sem je napojil místo původních a je to kvalitka :)

olinb

...vono i tyhle dunivý bedýnky dost papaj elektriku z baterky...*uspech**tanec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]