Nejste přihlášen/a.
Chtěli bychom koupit Dacii logan v combiku. Nemá někdo zkušenosti s těmito vozy? Poruchy, výhody...Děkuji
Je to takovej tvrdej dělník.. měli jsme ho na firmě jako auto na stavbu (1,6 benzin) a za 200000 splňovalo, co se od něj čekalo. Přivezlo, odvezlo, projelo cestou necestou.. Ovšem jako rodinné auto bych si ho nepořídil ani omylem. Je to strašně tvrdý a poměrně nepohodlný. Jinak se dá říct, že je to takovej očesanej Renault, takže všeobecně nižší úroveň. O závádách pohovořit nemůžu, protože to auto se mnou prožilo od narození asi jen půl roku, během něhož se nic nevyskytlo. Ono taky záleží jak a kdo s tím jezdí, jak se o to stará a co je v tom za motor...
radsi si kupte neco jineho, jsou na to pomerne drahe nahradni dily a za 2-3 roky to bude vrak . par jich servisuji a jsou to vzdy rakety jako hovado
doplněno 21.02.12 09:29:prvni stk na sedanu tak aby vubec prosla legalne byla za 20000,- a to mela najeto nejakych 50 000km coz u jineho auta jako mondeo neco oct a podobne nehrozi vubec
to takhle nejde rict , pokud nove tak bych nesel do nejlevnejsi znacky a pokud ojete a delnika tak asi octavii 66-81 kw
Nechceme nové, ale potřebuji hlavně, aby byl veliký kufr a hodně místa v zádu (na 3 autosedačky)
takze mondeo nebo oct ale osobne bych radsi mondeo v benzinu z lpg 2,0 nebo 2,5
doplněno 21.02.12 12:12:octavii 1 ne 2 ty jsou podle me hrozne , nepohodlne a motory nanic
Chtěl jsem si Logana taky koupit,ale po delším Googlování a porovnávání jsem koupil Fabku Combi 1,9tdi 74kw,sice je menší,ale musíš posoudit ty sám co v tom autě budeš vozit. U nás v tom jezdí převážně manželka,dvě děti v sedačkách a nákupy.Má to tažný,tak není problém připojení přivěsného vozíku,když potřebuju něco většího dovézt.
V Německu je hodně oblíbený duster, hodně si ho chválí. Na léto se chystá dacia lodgy, ta už vypadá z venku hodně prostorná.
My třeba nejsme zastánci Fordu. Takže do něj opravdu nejdu, o octavii jsme uvažovali. Sedačky máme na pásy ne na izofix. Nejvíc mě štvou ty zkosená sedadla, jako jsou u fabii.
Přesně tak, jak píše erikch - za nového dustera dáte tolik, co za pětiletou oktávku. Navíc u toho dustera máte dalších pět let záruku, stačí jen nějaká pojistka, předepsané prohlídky a máte to v klidu. Popřípadě jestli nespěcháte bych počkal na ten LODGY, myslím cena nebude přehnaná. Pak bych ještě na vašem místě uvažoval nad nějakým MPV, rodinami z dětmi jsou tyhle auta hodně oblíbené svou prostorností a taky manipulace s dětmi/sedačkami je o hodně jednodušší než v kombíku.
Také bych asi koupil Dustera, nebo počkal na Lodgy. Jinak co se týká výhodnosti, tak Dacia má nejlepší poměr cena výkon, to nikdo nezapře. A pětiletá záruka taky není k zahození. A co se týká konkurence, nedávno bylo v akci Berlingo již za 249 000. To je také velice zajímavá nabídka a pěkné auto.
poměr cena-výkon je u Dustera asi nejvýhodnější vůbec-navíc 5letá záruka...Je zapotřebí si uvědomit,že po záruce si hradíte cokoli za své-takže pouze 2letá u VW je vcelku krátká(otázka je proč má koncern pouze 2 roky záruku,když jsou jeho výrobky tak kvalitní jak všude inzeruje a proč konkurence dává dvoj a i více násobnou...?!)-tohle je podle mne u několika málo letých aut prioritní parametr,poněvadž porouchat se může cokoli jak u Škodovky tak třeba u Bentleye...Navíc v ted aktuálním SM je vcelku zajímavý článek o nejprodávanějších autech na celém světě(1.Toyota 2.Hyundai 3.Wunling nebo jak se to jmenuje)-to je podle mne taktéž vcelku důležitý parametr-náš,malý a v globálu zcela zanedbatelný,trh je hodně zkreslený právě silnou mediální kampaní koncernu VW...Takže chcete-li kupovat relativně zánovní kárku-vytipujte třeba z netu co by se vám taky asi líbilo,projděte si bazary,showroomy a nezávisle se s tím svezte(není nad vlastní pocit s jízdou s daným modelem) a pak řešte právě poměr cena-výkon,a prioritně asi i tu záruku...
Ono o záruce to není, většinou se stejně ničeho nedomůžete. Po přečtení záručních podmínek zjistíte že záruka se nevztahuje na běžné opotřebení, takže brzdy, spojka, baterka,osvětlení...nic. Osobně jsem kvůli závadám v záruce nechával dělat znalecké posudky a šel do soudního sporu. Nevím kdo by na to měl energii a čas, z toho prodejci těži. Konkrétně šlo o Kia Soul.
Je to o záruce-a hlavně o tom,kdo o ní rozhoduje...Takže pokud přijímací technik servisu dá "doporučení " ke schválení vedoucímu(podle rozsahu a ceny opravy), a ten jí schválí-není problém...Dělal jsem chvíli příj.technika u Peugeotu a to byste čučel co všechno jde na záruku,ale je to o chtění-servis má ze záruční opravy mnohem menší provizi za práci,potažmo i z ceny dílu(ů) od centrály značky v ČR(nemluvě o třeba 2měsících než za to dorazí dotyčnému servisu kačky na účet)-stejně tak to je u svolávacích akcí, a je v jeho zájmu především vydělávat,takže proč cpát díl a mrhat časem mechaniků na něčem co tak nenese...?! Jinými slovy:"kdo maže ten jede..." Je to tu u nás prolezlý od vlády(ale v podstatně jiných částkách) až po posledního metaře chodníků...
Jak jste uspěl u soudu? Co já vím, tak měnili v záruce u kii i tlumiče nebo zrezivělý spoj u výfuku, tedy celý výfukový tlumič.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.