Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LED světlo slabě svítí i při vypnutí

Od: inecur odpovědí: 4 změna:

Nazdárek chlapi,

mám spíše elektro dotaz. Předělával jsem stropní světlo v Puntu II, místo klasické žárovky jsem tam dal LEDky. Šoupl jsem tam LED pásek, dohromady je tam 12 LEDek.

Problém je v tom, že když je světlo (má být) vypnuté, LEDky stále slabě svítí. Nijak extrémě, ale velmi slabě svítí (přes plastový kryt světla jdou vidět jednotlivé čipy).

Jak je to možné? Když je světlo v poloze OFF, neměl by tam přeci jít ani minimální proud ne?

Díky *modla*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Je to normální,ledky doma mi taky svítí.Nic to nebere.

hodnocení

0x

předesílám, že Punto II jsem nikdy neviděl a nemám s ním zkušenosti, ale problém bude ten, že s obvodem osvětlení bude svázán ještě nějaký obvod (tipoval bych indikační, např. kontrolka otevřených dveří). Dospělou žárovku tento paralelní obvod nerozsvítí, ale ledkám i ten malinkatý rozdělený proud stačí.

Bohužel Vám nedokáži konkrétněji poradit, ale zkuste zapátrat ve schématu. Druhou možností jsou navhlé dveřní spínače, které přeci jen nějaký ten mikroampérek pro život leddiod pustí...

hujer123*

Může to dělat stmívací obvod.

inecur
To by mohl, ale v to by LEDky po nejake (treba i delsi) dobe zhasl... Ale sviti stalestejne... Dnes jsem jel pres pul hodiny a stale stejne sviti... Ale po vypnuti zapalovani ontenzita svetla jeste zeslabne ale nezhasne uplne...
Je to zvlastni... Ale co, baterku to nijak vyznamne necuca abych jedno rano nenastartoval a vozuelne to ve tme nevypada spatne kdyz tam svetelkuje 12 malych bilych bodiku :) Jen me zajimalo jestli nekdp z vas nevi cim to je a jak to vyresit...
Vsem diky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]