Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nutnost přepisu vozidla?

Od: leraktosaurus* odpovědí: 5 změna:

prosím o radu ,včera jsem prodal auto ,nový majitel mi navrhl ,zda bych souhlasil s tím že vozidlo nebudu odhlašovat,eko.3000,a že do smlouvy napíše ,že přebíra veškerou zodpovědnost za provoz vozidla,havar, odciz,zak.pojště.atd,dá se to takhle řešit a co by hlavně mnělo v té smlouvě byt?díky za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

1x

Zřejmě nebudete zdejším čtenářem.Každý den!tady pláče nějaký postižený,že udělal tu blbost a nepřepsal vozidlo jak se má.Potom mu chodí placení pokut,doplatky pojištění a jiné vychytávky.Udělejte přepis jak se patří a nenechte se obalamutit.Ani příbuznému!Budete mít přinejmenším klidné spaní.

doplněno 20.02.12 09:01:

Taky se převodem ruší povinné ručení,když požádáte pojišťovnu,tak vám vrátí poměrnou část pojištění a zápočet bezeškodního průběhu(což tedy česká dobrovolně nedělá)

kdokoliv*
hodnocení

0x

Jde udělat a dohodnout mnoho věcí ALE: = otázkou je zda se vyplatí kvůli těm třem tisícovkám čelit případnému zájmu ze strany čkp, když dojde k nějaké prodlevě v pojištění a následnému vysvětlovování čkp, která nechce nic pochopit a klade důráz na to aby člověk zaplatil do jejich GF příspěvek. Takže z mé strany toto opravdu nedoporučuji = někde se založí kupní smlouva a je o zábavu postaráno!

doplněno 20.02.12 08:55:

Určitě je dobře, že jste se zde na tuto věc zeptal máte tak na základě těchto informací možnost neudělat chybu. Za úplně nepatrné chybičky dochází k obrovským potížím!

nu*
hodnocení

0x

Odhlásit vozidlo do 10 dnů Vám ukládá zákon, až Vás po letech obešle Česká kancelář pojistitelů, a bude požadovat desetitisíce za to, že Vaše auto nebylo měsíce či léta pojištěno, budete střhjat ušima...Za blbost se totiž platí...

Smlouvy dnes totiž nidko nedodržuje, ať nový majitel jezdí a autem v "odhlášce"...ještě na to máte 9 dnů...Vy si ze zákona své povinnosti splňte a on aťsi udělá co chce

doplněno 20.02.12 08:46:

Ještě jednou, proč by měl nový majitel jezdit s autem registrovaným na Vaše jméno? Takové auto bych také bral, 10x přeprodané, kdyby z registru podle značek nešlo zjistit, kdo je vlastně majitelem..a jezdit pak jako prase, policii nezastavovat, ať si těch 10 majitelů přede mnou obešlě...a až vypátrá kdo jsem:-Pa že ten první co je veden v registru bude podávat neustále nějaká vysvětlení, je jeho problém:-P

hodnocení

0x

Prodával jsem nedávno auto které mělo eko 5tis, taky mi volalo x lidí a chtělo to bez odhlášky a jezdit na smlouvu. Všechny jsem odmítal, popřípadě jsem to říkal hned na začátku hovoru když se nezmínili, nejsem sebevrah. Ber to takhle, ať budeš mít smlouvu sebelíp udělanou tak vše bude na tebe. Ty budeš řešit průser s pojistkou, s policajtama atd. Je to zajímat nebude, ty jsi vlastník, ty si to vyřiď s kým chceš. Ale je to na tobě.

hodnocení

0x

leraktos...

"do smlouvy napíše ,že přebíra veškerou zodpovědnost za provoz vozidla,havar, odciz,zak.pojště.at"

ale to nic neřeší, položím otázku, až poruší tuto část smlouvy, co budete dělat pak? Poradím, opět, položíte dotaz na skvělé poradně

www.poradte.cz

co s tím a jak postupovat,...

Jděte od toho...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]