Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Chtěl bych si dát na svojí Felicii bourací ochranný rám (viz foto) jako měli dřív policejní felicie. Nemáte někdo zkušenosti? Neví někdo, kde ho mám sehnat a jak je to s přiděláním a zapsáním do TP? Děkuju všem za rady a přeju hezký zbytek večera.
pozor...v současné době se vyžaduje, aby rám měl současnou homologaci (novela v 2009)...a tento ji zcela určitě nemá...myslím platnou pro novou montáž
Normy pro rámy se strašně zpřísnily (kvůli bezpečnosti chodců) a nevím jestli bys ho vůbec na Felicii v dnešní době mohl legálně dát. Jestli to chceš kvůli případnému "ťuknutí", tak bych radši ťuknul pružný plastový nárazník, než pevný rám, který ti i při malém ťuknutí pohne nosníkem a budeš rovnat několik dní (jestli srovnáš). Jediný důvod bych viděl kvůli přídavným světlům.
Bohužel je to dnes již dost přísné, ale jelikož je to pořád "nějaká trubka před autem", tak bych si tam ten rám chtěl dát. Na internetu jsem viděl inzeráty, kde je sem tam někdo prodává a udájně i s osvědčením. Rád bych chtěl zjistit, jestli se dá ten rám sehnat ještě někde jinde než na inzerátu. Děkuju Vám každopádně za odpověď.
pokud je auto pod 98 rok je tam vyjimka , zkus burese (ramy bures a google) nemel by bejt problem , loni v listopadu jsem ho na manzelky exe zapsal bez problemu
Dobrý večer. Ano, je to Felda r.v.96. Na Bureše jsem koukal, ale nabídku na Škodovky vůbec nemá Bohužel.
Vůbec nechápu k čemu Vám bude na Felicii ochranný rám. V současnosti platí evropská legislativa na ochrranu chodců, a v souvislosti s tím také legislativa která upravuje postup zkoušek, tedy postup získání homologace k ochranným rámům.
Zkouška jsou destrukční, tedy pro chodce, místo chodce je používána gumová fugurina, dochází přitom ke střetu s autem vybaveným rámem, při různých rychlostech a různých úhledch, figurina přitom musí reagovat předepsaným způsobem...respektove musí dojít k předepsané destrukci respektive "lomu" materiálu...
Také výrobce musí dár své snanovisko respeklttive zprístupnit některé technické údaje, u vozidle s airbagem je napříkald důležité aby zlstalůa zachována jeho funkce, co by s nehomologovanýnm ale především neodborně namontovaným rámem nebylo dost dobře možné-..
Pokud nikdo neabsolvovlal tyto zkoušky a nezískal homologaci k výrobě ochranného rámu na Felicii, nikdy nezískáte legální cestou schválený ochranný rám na Felicii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.