Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto při přidání plynu cuká

Od: petr® odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer.

Vím, že asi bude těžké od stolu rozhodnout co mám za závadu, ale přesto budu rád, když to zkusíte.

Dnes jsem se vracel z hor. Když jsem jel po dálnici rychlostí cca 100km/h tak jsem chtěl předjet auto. Vjel jsem tedy do levého pruhu a začal předjíždět. Abych nebrzdil auta jedoucí zamnou, tak jsem přidal plyn. A ejhle auto začalo cukat, škubat a už jsem nemohl předjíždět. Musel jsem ubrat plyn a vrátit se zpátky do pravého pruhu a nepředjel jsem. Toto se mi stalo dnes třikrát. Mám Škodu Felicii 1,6; 15 let stará. Netušíte v čem by mohl být problém?

Předem díky za názory

doplněno 21.02.12 22:10:

Díky všem, co se snažili poradit. Dnes jsem se vrátil ze servisu. Prý byl špatnej senzor tlaku v sacím potrubí a tak ho vyměnili. Tak snad to už bude chodit.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Voda v benzinu.Je na to Velfobin.

hodnocení

0x

může zlobit palec rozdělovače víko rozdělovače ,kabely ke svíčkám náká svíčka

hodnocení

0x

A co při volnoběhu? nekolísají otáčky?

Stejný problém jsme měli u služebního pickupu, a když člověk chtěl pořádně šlápnout, tak se motor začal cukat a netáhnul.

škrtící klapka

hodnocení

Volnoběh mi připadá dobrý, ale ještě to překontroluji.

Díky

stepz*
hodnocení

0x

"feliciácká" klasika tohle "škubaní, cukání" = škrtící klapka z 95%, z 10% švíčky kabely, řídící jednotka-chod vlhkost atd.

u klapky muže pomoct vyčištění a nastavení, zavada dokonce muze odeznist ale zase se vratí, to same plati u vycisteni, pomuze na chvili, dost se spini od odvetrani motoru, kdyz uz ma hodne najeto.

intruder3
hodnocení

0x

Mám podobný problém u Peugeotu 206 starší 1,6 benzin. Motor někdy nemá vůbec tah - při sešlápnutí plynu škube nemá výkon(někdy i při rozjezdu - někdy při předjíždění) - pak najednou jakoby ožije a škubavě zrychlí. Někdy to je v pořádku, ale v poslední době mi přijde, že je to spíš častěji špatný - hlavně, když je potřeba výkon při předjíždění. Nevíte někdo jestli je to taky škrtící klapka nebo co by to mohlo být?

intruder3

Tak kolega v práci říkal, že je to asi vzduchvý filtr - byl už pěkně zanesený, tak zítra uvidím jestli to pomohlo.

erikch*

na přívod vzduchu se moc nekouká-u zjištování příčin "škubání" "netáhnutí" apod.je přívod vzduchu až tím posledním...,přitom je to jedním ze tří základů chodu motoru(palivo,vzduch a zapálení směsi)...Zkusme si zavázat kolem, úst šálu a běžet-taky nám to asi moc nepůjde,no a stejné to je i s motorem...,jak nemůže "dýchat",tak nemůže ani pracovat...Podívat se na filtr vzduchu má být jedním z prvních(pokud filtr neměním pravidelně s olejem,jak by se mělo) úkonů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]