Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kde se seřizuje bohatost směsi? Na karburátoru? Známý mi cosi říkal, že prý se seřizuje pootočením rozdělovače Děkuji
Bohatost směsi se seřizuje na karburátoru. Je tam na to šroubek a tím se škrtí průchod vzduchu volnoběžnou tryskou. Dále se bohatost seřizuje posunutím jehly v hlavní trysce. Další šroubek na karbecu je na zvednutí šoupátka a tím se seřizuje volnoběh. Pootočením rozdělovacě se seřizuje předstih zapalování.
Omlouvám se, zapomněl jsem to dopsat. Je to Favorit 90 r. Známý je spíš takovej ten typ, který všemu rozumí a ve všem se šťourá. díky ohu mu už nikdo nic do ruk nedává. Já jsem na karburátoru našel jen šroubek, kterým se šteluje volnoběh.
Dobrá, děkuji. A co si ještě na karburátoru mohu seřídit své pomocí? Volnoběh mám zhruba na 900 ot/min. Co nějaká škrící klapka, a další?
Přijde mi, že automatickej sytič je aktivní příliš dlouho, vypne se třeba až po kilometru jízdy, nastartuju, je tam zhruba 2000 ot/min, prošlapánu plyn na podlahu a pustím, spadne to na 1200 ot/min, chvíli jedu, vyšlápnu spojku a znovu to vyletí na 2000 ot/min, opět prošlápnu plyn, spadne to zase na těch 1200 ot/min (na 1200 ot/min mám v zimě volnoběh nastaven) a pak už to bývá dobré. Taky mi přijde, že to celkem dost žere, 60 km ujedu za 180 kč, přičemž je měnem filtr, svíčky, kabely, víčko, palec apod.
Volnoběh na 1200 ot je blbost.má být poloviční.Potom to žere.A že to vezme na 60 km 180kč,není údaj.Pokud by byla spotřeba na 100km 320kč ,tak to bych chápal.
Prostříkejte WD ten mechanismus sytiče a uvidíte dále, jestli není ten šnek (sytič na výměnu celý). Popř. s ním otočíte kousek za současného povolení tří šroubků. Pak bude na vačku více tlačit a rychleji reagovat. Špinavý karbec taky žere hodně, tak si ho vyčistěte.
ulozto.cz/... Zde najdete vše o seřízení a závadách + řešení
ulozto.cz/... Zde, jak ho vyčistit
Jako další se na spotřebě a obtížném startování (pokud i to máte) podílý vadný obohacovač (klobouček na dva šroubky na boku karbecu)
Proběhly tady různé názory. Některé nesmyslné (od autora bych jiné nečekal) a jiné rozumné (opět podle autorů očekávané)
Bohatost a ostatní parametry směsi se seřizují na karburátoru, základní hodnoty pootočením příslušného šroubku. Pokud jsme znalci, můžeme se pustit do výměny jednotlivých kalibrovaných trysek za jiné průměry. Pokud si na znalce pouze hrajeme a pustíme se do výměny trysek či "štelování" vzdušníků a podobných "šroubků", získáme menší výkon za větší spotřebu.
Pokud se budeme bavit o rozdělovači, pootočením změníme předstih, tedy čas zapálení směsi ve válci před časem horní úvratě pístu - benzinová směs potřebuje určitou dobu než pořádně chytne a má tu největší sílu - odvede největší výkon. Uvnitř rozdělovače je ještě možné seřídit "jakýsi" odtrh, který má na celou záležitost nezanedbatelný vliv.
Veškeré neodborné zásahy mívají vliv jak na výkon motoru, tak na spotřebu. Jestli si myslíte, že pozitivní, testujte.
Ale "B" je správně, věřte, že ti pitomci, co to v tý fabrice dělaj, nejsou úplný debilové a vědí, proč to nastavujou tak jak to dělaj, a proč do těch příruček píšou hodnoty, který tam jsou napsaný...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.