Nejste přihlášen/a.
Mám rádio sony xplod cdx-gt25 signál je dobrý,ale jen do doby než otočím klíčem...nevíte čím to je?
Je to tím, že autorádio je rušeno zapalováním auta. Máte zřejmě buď sterší auto, nebo nedostatečně odrušené zapalování. Dostanou se koupit odrušovací filtry, které toto rušení odstraní, nebo alespoň dostatečně potlačí. Příčinou též může být špatná antena, která musí být umístěna na vhodném místě a kabel k ní perfektně odstíněn (koaxiální kabel k anténě). Někdy je to celé dost problém, i po odstínění je možné, že je nepatrně slyšet jiskření svíček. Nafťáky by s tímto neměly mít problém, protože žádné zapalování nemají, leda že by tam rušil alternátor, což je ale jiný charakter rušení.
právě když mám klíček v první poloze tak signál je dobrý,ale jak ho otořím do druhé polohy (rozsvícení kontrolek) tak se to nedá poslouchat potom když nastartuji tak je to stejné jak při druhé poloze,ale staré rádio mi to nedělalo...
doplněno 19.02.12 13:46:pomohlo by kdybych odpojil zesilovač antény?
Vaše staré rádio mělo zřejmě menší citlivost než to nové, a proto jste to neslyšel. Antena u toho starého byla použita stejná? Je mi divné, že rušení se ozve již ve druhé poloze, když ještě nemáte nastartovaný motor (je to tak?). To vypadá na to, že vám to ruší nějaký jiný prvek, který se zapne ve druhé polovině klíčku, a že to tedy nedělá zapování, ale tento neznámý prvek. Nyní jako první věc zjistěte, co všechno se zapne v té druhé poloze klíčku, a snažte se postupně jednotlivé prvky vypínat - na př. ventilátor, klimatizace, telefony, navigace a další možné věci, pokud tam máte. Sledujte přitom, jesli se rušení zeslabi, nebo třeba úplně zmizne při vypnutí jednotlivých spotřebičů. Po této zkoušce mi napište cojste zjistil.
Odpojení antenního zesilovače může pomoct, ale může to také zhoršit. Předpokládám že zesilovač je umístěn těsně u anteny (alespoň tak by to mělo být) - nyní tedy záleží na tom , kudy se rušení dostává do rádia. Pokud je ryšení chytáno převážně anténou, potom by odpojení zesilovače mohlo pomoct, ale současně se též zeslabí užitečný přijímaný signál. Pokud se ale rušení dostává do rádiem buď přímou cestou do přístroje, nebo přes kabel k anténě, tak potom odpojení antény to ještě zhorší, protože rušení se nezmění a užitečný signál se zmenší, takže bude daleko horší poměr signálu k šumu.
Každopádně by to chtělo odstranit příčinu rušení. Každý jiný zákrok je snaha pouze omezit důsledky.
super...záhada je vyřešena...rušení způsobuje FM transmitter,ani mě nenapadlo že to tím může být...díky moc
rádio co jsem měl předtím mi to nerušilo,ale to nové to ruší...nejspíš to bude tím co píše jareek...že to staré nemělo takovou citlivost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.