Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Začala se na autě objevovat drobná koroze na lemech blatníků, pátých dveří a taková ta typická místta. Hlavně se ale také začaly objevovat puchýře uvnitř vozidla, pod koberci na podlaze, u zadních uchycení tlumičů apod. Zvenčí je mi to jasný, ale potřeboval bych poradit nějaký nátěr dovnitř, který se bude nanášet štětcem. Něco, co můžu po obroušení, případném vyvaření či zakytování nanést na holý plech a byla to i konečný nátěr, takže něco na typu základové barvy s nějakým antikorozním účinkem, prostě abych to jen zatřel, a zakryl opět kobercem. Děkuji
Tato koroze se bez emocí odstraní nejlíp v kovošrotě.Veškerá práce na odstranění tohoto procesu je marná a tudíž zbyrečná.
doplněno 19.02.12 10:46:Pokud to budete opravovat ,tak začas zjistíte, že se zvýšila váha,spotřeba, a je to pořád jen staré auto do šrotu.V době kdy jsou ojetiny,které nerezaví,za pár kaček...
Já bych to neviděl tak pesimisticky. Každý z nás při údržbě vozidla je čas od času vystaven podobným potížím a co se vnitřní části týká ( v místech která nejsou vidět ) je dobré zvolit nátěr, který se používá na spodky aut něco na bázi asfaltových nátěrů, které na sebe navážou vodu a také časem netvrdnou (stálá elasticita), která dobře poškozené místo před dalším chrání a k těm místům na karoserii je potřeba dodržet některé ze zásad pro přípravu podkladu a následného přelakování mezi které patří např. odrezení případně vyplnění ( zatmelením) potom překrytí základní barvou a pro následné stříkání mít podklad opatřen plničem, nebo stříkacím tmelem, který bude také dostatečně zabroušen. U těch lemů bych použil podobnou technologii jako u spodku auta a přestříkal nebo natřel přes tuto plastickou ochranu. V prodejnách barev jistě poradí, kterou z nabízených možností zvolit.
Taky bych se priklanel k tomu neresit, dojezdit, az to shnije durch tak generalka ve vysoke peci a koupit jine slusnejsi auto. To co je videt je jen spicka ledovce, opravi se jedno misto, za chvili je to rezavy jinde a po 2 letech nove kolecko - hnije to co uz se opravilo.
doplněno 19.02.12 11:09:Jinak tlumex plast nebo ten stribrny spis do interieru se mi docela osvedcil. Taky jsou nastriky (i ve spreji) s nejakymi vlakny, ktere vytvori takovy plasticky povrch, daji se prestrikat barvou a rez neni pod tim videt - asi maji i nejakou funkci lehke vyztuhy.
Kdysi dávno jsem měl ragulína - Moskviče a ten když mi začal korodovat, natíral jsem spodek asfaltovým penetračním nátěrem, bylo to jako asfalt rozpuštěný v nějakém organickém rozpouštědle, něco jako benzin. Bylo to hodně řídké a všude to krásně vsáklo, i do rezi. Dělal jsem to za horka když bylo auto dobře vyschlé. Půl plechovky doma dokonce ještě mám, je ale bez nálepky.
Fungovalo to velmi dobře a bylo to i levnější než nějaké speciální barvy na auta. Myslím, že se něco takového dá koupit i nyní.
Nemyslím si,že se taková investice vyplatí. Nedávno jsem řešil podobný problém a nakonec jsem to vyřešil plastovými lemy a prahy. Odkaz zde autodilyjimo.cz/... . Na doježdění to bohatě stačí. Zbytek bych ve vašem případě vybrousil a ošetřil, jenže se to pravděpodobně bude objevovat znovu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.