Nejste přihlášen/a.
Zdravim
Koupil jsem si do auta handsfree velkou sadu Motorola HF850. Pri zapojovani jednotky HF jsem narazil na jeden "problem".
Jsou tam 4 kabliky: 12V, kostra, mute (na radio) a posledni ktery se ma zapojit na pojistku startovani. HF se ma pri nastartovani auta zapnout a pri chcipnuti vypnout. Jedine co jsem nasel a prijde mi realne je toto: paja-trb.unas.cz/...
Poradi mi nekdo, kam mam presne tento posledni kablik zapojit?
Predem dekuji za rady.
Od kdy se zapojuje rádio na mazání nebo dobíjení? (největší ptákovina na světě)
Jak to, že Felicia nemá na 1 poloze klíčku napětí? (napětí na 1.poloze má i Favorit, proberte se)
Přece v první poloze rozsvítí kontrolky mazání a dobíjení, popř ruční brzda a je zapnuté zapalování a ŘJ. Na druhé poloze je start. Ty kontrolky se rozsvítí přivedením +12V ze spínačky na přístrojovku (tyto kontrolky se dále ukostří čidly a spojí obvod, přece). Těch +12V na spínačce v 1.poloze je právě z kontaktu č.15. Ten se rozvětví a napájí tak rádio,handsfree,apod..., ale nikdy se nic nevěsí na kontrolky a zvláště na havaríjní (mega důležité)!
Na obrázku máte spínačku zezadu a i ten kontakt.
spatne jsem se vyjadril...psal jsem polohu 1 ale na spinacce to je poloha 0
co se tyce kontrolky mazani a dobijeni tak je nejaky navod jak se na ne zapojuje aut. rozsveceni svetel (jako spoustec) pokud clovek nepouziva ASS1.
jak rikam zitra testnu
nemá to bejt náhodou napětí po klíčku? ja si dával nandsfree do oktávky a taky 4 dráty plus mínus mute sem na rádio nedával nechtěl sem a ten poslední drát byl napětí po klíčku ten zajištuje spouštění a vypnutí handsfree
v manualu se pise "pojistka startovani"...jelikoz felda nema pozici "1" tak to musim zapojit jinam...
Felda nemá pozici 1 u klíčku? To je teda blbost stejně jako se (často) připojuje rádio, aby se vyplo zároveň s klíčkem, tak zapojte i tohle. Klidně by to šlo nabastlit rovnou na kabel k rádiu spínaný klíčkem.
aby se radio u feldy vypinalo/zapinalo s klickem tak se to zapojuje na kontrolku mazani nebo dobijeni protoze FELICIA NEMA ELEKTRIKU NA 1. POZICI KLICKU
Kontrolka mazání ani dobíjení při jízdě nesvítí. Pokud Vám svítí, tak není něco tak docela v pořádku Takže pokud si u auta zapojíte HF na kontrolku dobíjení, tak si potelefonujete jen do té doby, než nastartujete a kontrolky zhasnou. Hledáte v tom zbytečně problém, Felcka není raketoplán, elektroinstalace je jednoduchá. V podstatě stačí u zapalovací skříňky najít drát 15 (pro jistotu lze proměřit - musí být pod napětím, když pootočíte klíčkem zapalování do polohy, až naskočí kontrolky a palivoměr. Jestli jí říkate poloha 1, nebo 9,555 je vcelku putna, podstatné je, aby v této poloze klíčku na kabelu bylo napětí 12V proti kostře. Když klíč vrátíte do původní polohy, napětí tam nemá být. No a k takto nalezenému drátu připojíte HF a můžete pak telefonovat celou dobu, co poběží motor.
To mi přišlo divné, ale asi to tak teda je. V tom případě bych těch +12V co má jít ze zapínání klíčkem zapojil na +12 trvalých. Já osobně si rád poslouchám rádio i když někde na někoho čekám v autě, a takhle u toho nemusím mít alespoň zapnutý klíček (a nikdy se mi nestalo, že by mi rádio v pohotovostním režimu vybilo baterku, ani při 14denním stání auta). Nebo pro lepší pocit si tam dejte vypínač a připojte na trvalých +12V, takže třeba na noc můžete rádio odpojit vypínačem
A jestliže se jedná o to handsfree, tak bych to asi vyřešil zapínáním zaráz se světly, stejně teď musíte svítit za jízdy pořád
o radio mi nejde...to mam na stalych 12V a tak mi to i vyhovuje
jde jen o handsfree...na svetla me to taky napadlo ale radeji bych to mel primo na startovani
najdi v pojistkovce drát na kterym se po klíčku oběví napětí a připoj to na něj nebo to natáhni ze spínačky kontakt 15 a dej tam 5A pojistku a bude to šlapat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.