Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Depozit a přepis

Od: oggy* odpovědí: 5 změna:

Koupil jsem auto které má spz v depozitu,na to abych vytáhl auto z depozitu musím mít platné stk+povinné ručení,ale já nejsem majtel,jak tedy pokračovat při přepisu?

Auto je v depozitu od roku 2005,já mám velký technický průkaz,kupní smlouvu a čestné prohlášení.

Auto je původem z Nového Jičína a já jsem z Karviné.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

Pokud jste auto koupil, jste majitelem.

Původní majitel je povinen do 10 dnů ve svém trvalém bydlišti nahlásit příslušnou změnu majitele-provozovatele, a Vy pak na základě prootkolou o evidenční kontrole na Vaše jméno na sebe auto zaregistrujete tam kde máte trvalé bydliště. Auto přitom zůstane v režimu dočasného vyřazení.

Pokud budete chtí auto současně i provozovat, předložíte také protokol z technické prohlídky a zelenou kartu, požádáte o ukončení dočasného vyřazení, dostanete registrační značky příslušného kraje, malý TP na Vaše jméno.

Auto bez registračních značek a TP na silnici nesmí, proto musíte auto dopravit na STK na podvalu.

Poté co dostanete registrační značky můžete s autem vyjet.

doplněno 17.02.12 19:29:

doplňuji, bez toho, aby původní majitel splnil svojí zákonnou povinnost, tedy bez toho, aby auto odhlásit na Vaše jméno, nemůžete provést registrarci na Vás.Takový je zákonný postup a tento úkon nelze vynechat nebo přeskočit.

buss
hodnocení

0x

Když si něco koupím, tak je to moje! Původní majitel měl zajít (měli jste oba zajít) na Odsa, nebo dát plnou moc.k přepisu.

we

pro buss : zdá se mi, že píšeš rychleji než je tvůj tok myšlenek...proč by tam chodili oba ...co by tam asi tak ten nový majitel dělal?...možná doprovod...

buss

No mně z toho dotazu vychází, že si něco koupil, ale nemá to na sebe přepsané, není tomu tak?
jak tedy pokračovat při přepisu
Tak na co se tazatel vlastně ptá?

we

on mu nu správně odpověděl...

jen bych nahradil namísto TP bych dal ORV u věty, že bez RZ a ORV nemůže na silnici...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]