Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde sundat olejová vana - co s tím?

Od: bonkat odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

dneska jsem chtěl na chevrolet spark měnit těsnění u olejové vany. Povolil jsem všechny šrouby a snažil se ji sundat, ale problém byl v tom, že byla silně přilepená. Po 3hodinách se nehla ani o 1mm! Zkoušel jsem ji nahřívat horkovzduškou (přibižně 660stupnu), páčit, odříznout těsnění nožem, mlátit kladivem. Doopravdy se nehla ani o 1mm. Olej uniká když se hodně zahřeje jen v jednom místě. Tak mám dva dotazy. Buď jestli někdo nemá ještě nějaký nápad jak ji sundat a druhý je ten jestli teoreticky stačí těsnění dát z vnější strany vany. Celou ji objet přimontovanou na autě dokola. Jako by, že olej by sice chtěl vytéct ven skrze staré těsnění, ale zastavila by ho nová vrstva, kterou bych rozetřel pořádně do stran aby bránila co nejvíce prosáknutí. Fungovalo by to? Děkuju

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Popravdě ještě jsem se nesetkal, že by vana nešla sundat a takto držela. Opravdu jste sundal všechny šrouby? Nevím jaký máte osah. 0,8 má vanu na 16 šroubech (pokud se ještě pamatuju) a šla sundat úplně normálně. Dělal jsem ji před cca 1/2 rokem na Matizu, což by mělo být stejné.

Jinak "oblemtat" vanu z venčí opravdu nestačí musí se to sundat a přetěsnit. Jinak to poteče během pár dnů znovu. Kolem šroubů to poteče pravděpodobně hned.

hodnocení

0x

To Bonkat *palec*.

Pokud opravdu nejde sundat,tak jste tam nechalnějaké šrouby,pkd ne tak jest-li je tam místo,tak kladívko přes dřevený špalík nebo jiné hrubší násilí ,třeba šroubovákem páčit!POZOR""" nepoškodit styčné plochy,nezohýbat atd!

doplněno 09.12.12 17:08:

Ten palec to AR,vloudila se chybka tak srry!

bonkat
hodnocení

Vážně to nejde :D díval jsem se i na servisní manual a šrouby jsem všechny sundal. Nemělo to na čem držet. Teď jsem tam ty šrouby dával zpět a vážně tam žádný další nebyl. A zapáčit nijak nejde. Nedá se tam dostat. Jen lehce monterpakou a zapřít se o stabilizator, ale to nepomohlo. No nic. Trošku jsem tam napatlal do spary a uvidím jestli to přes to místo přestane tect.

martinxx1

A co zahrát motor aby se zahřál olej?třeba se to pak odlepí jak to bude zahřáté,a nebo co to zkusit nahřát horkovzduškou?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]