Nejste přihlášen/a.
Jela jsem ráno za tmy neznámou trasou, sněžilo, přehlídla jsem začátek obce a blikl na mě 2x radar - rychlost asi 70, takže očekávám úřední dopis... ale chci se zeptat na něco jiného - jela jsem stejnou trasu podruhé, už si dávala pozor, jela 50 a stejně na mě znovu ten radar 2x bliknul... v práci říkali něco o tom, že snad ty radary můžou blikat i jenom tak, že počítají auta či co... co je na tom pravdy?
někde jsem četl zajímavý příběh... jedou manželé v autě, najednou něco blikne ... manželka se osopí na řidiče, jel si rychle atd, však to znáte... šofér se nas...štval, otočil a jede ještě jednou tu samou trasu...kouká na tachometr, raději ubral, a zase to bliklo... manželku mohlo porazit, jak ho znectila... celou cestu domů a ještě i druhý den mu čistila žaludek... za týden přišla obálka... v ní dvě fotky... manželka neměla zapnutý bezpečnostní pás...
dočkejte, a klid! strach má velké oči... uvidíte, zda něco dojde... sněžilo, značka mohla být nečitelná,
pokud počítají, tak není třeba blikat, tam stačí, když průjezd auta okolo nebo nad nějakým čidlem zaregistrují...
Prostějovské stacionární radary, které teď nefungují (viz. známá kauza) při focení blikaly - 2x, takže dvě fotky. Jedna nejspíš z větší dálky, aby bylo vidět auto s RZ, druhá kousek blíž, kvůli identifikaci řidiče. Vzhledem k rychlosti aut, byla ta dvě bliknutí hned po sobě. Osobně mne nevyfotily nikdy, ale několikrát jsem byl svědkem toho, když se to stalo někomu jinému.
Ještě jsem si vždy říkal, že to bliknutí musí být tak nepříjemné a možná oslňující, že se divím, že se po něm ještě nikdo nevyboural.
Dobrý den,
prosím Vás, myslíte si že mi byla změřena rychlost (zhruba 60km/h) touto kamerou? (souřadnice 50°0820.4"N 14°5354.0"E) Je to na začátku obce Velenka, směr od Poděbrad na Prahu. Dvakrát to na mě silně bíle bliklo. Co myslíte? Mám očekávat dopis? Případně kam takový dopis chodí? DPřijde mi upozornění do datové schránky nebo pošlou něco na trv. bydliště? děkuji za případnou odpověď
Stacionární radary fotí s použitím IR blesku, tedy infračerveného. Ten okem neuvidíte. Vypadá to nějak takhle :
Pokud to byla taková te deska, která digitálně ukazuje rychlost, tak ty nefotí. Ale nějaká žlutá blikátka tam občas bývají, spíše pro postrašení..
Promon, děkuji, to jste mě uklidnil... dvakrát na mě něco ze tmy bíle blesklo...
žádnou krabici jsem neviděla
ale na druhou stranu jste mě trochu zneklidnil - takže příště, až mě opravdu nafotí, tak ani to blesknutí neuvidím..? achjo...
No to blesknutí opravdu neuvidíte, ostatně při tzv. úsekovém měření rychlostí Vás vyfotí na začátku úseku, pak na konci a z časového odstupu fotek snadno spočítají rychlost. Používá se to např. v tunelech, na Jižní spojce a mnohých dalších místech. Ostatně i mýtné brány toto umí,fotí auta a porovnávájí, jestli RZ auta souhlasí s jeho jednotkou (zatím se to týká náklaďáků a autobusů) jde jen o to, kdy se někdo rozhodne tuto funkci začít využívat. Vzhledem ke stavu státní kasy a chování některých individuí na dálnicích se možná brzy dočkáme. Totéž dělají kamery na semaforech, které hlídají průjezdy na červenou - blýsknutí nevidíte, ale přsto Vás to vyfotí.
Jedno vysvětlení co to blýsklo bych možná měl Rémy...
Mýtné brány toto umí, ale pouze některé, tedy viditelně vybavené kamerami. A ty nejsou všude. K měření rychlosti je to tedy i do budoucna bezpředmětné. Teoreticky, pokud někdo má seznam kamerových mýtných bran a ty si vyznači do mapy, že je má objet, pak může s nákladním autem projíždět ostatní úseky i bez krabičky, aniž by ho někdo objevil (pokud na to sama nepříjde celní správa).
Dovolím si oponovat...
Prostějovské stacionární radary blikaly (když ještě byly v provozu) žlutě. Zřejmě kvůli kvalitě fotek v případné mlze.
Presne jsme ted s pritelem jeli pres tu Velenku taky, a 2x nás to blejsklo, akorát tam přítel měl skoro 80km/h. Přišel nějaký dopis, nebo to bylo teda jen postrašení? :D
Ahoj myslíš Dolany u Olomouce? Tam to na mě bliklo před pár dny. Jsi si jistý, že to opravdu nefotí? Bliklo to těsně před značkou a poctivě jsem brzdil. Jel jsem možná 53.
Já jsem Olomoučák a taky to na mě bliklo (směr ze Šternberka do Olomouce). Půl roku nic a jen jsem dobržďoval na 50 a tu jsem měl metr před značkou Olomouc. Bliká to dvakrát bíle tuším.
Hmm. Obec Velenka za Sadskou směrem na Černý Most. Jel jsem tam 14. března 2012 okolo 9:30. Též jsem jel asi 70km/h, též to na mě 2x bliklo, lekl jsem se. S tímto jsem se setkal poprvé, doufám, že je to jen strašák.
Tak dneska jsem se byl s kámošem project z Plzně na Rozvadov a zpět. Zpátky jsme to vzali přes obec Kladruby na začátku obce byl displej s ukazatelem rychlosti a ukazalo mi to 52km/h. A 1x to na mě bliklo bílé. A ještě jsem jel v noci. Myslíte že mi vyfotily a, že budu platit pokutu? A nebo to je něco na počítání aut..? i když to se mi zdá jako blbost
Dnes mi tento ukazatel rychlosti naměřil na začátku obce 65km/h a jednou bíle (poměrně slabě) blikl. Mohu očekávat pokutu?
kazatel rychlosti ukazuje jen rychlost.
Já nevím jaký typ Vás změřil..
doplněno 01.09.14 10:51:dejte přesné gps místa, nebo fotku..
Ukazatel může jen ukazovat rychlost, ale pořád přemýšlím nad tím, proč tam měl okénko v pravém horním rohu a z něho na mě bliklo bílé světlo (jednou) ... :D
Dobrý den,
dnes v noci to na mě přesně takto bliklo v Dolanech u Olomouce, směrem na Olomouc. Viděl jsem, že do této diskuse přispívali i místní lidé- chci se tedy znovu zeptat a ujistit, jestli je to jen strašák a nedělá fotky. Je pravdou, že to bliklo snad už před cedulí obce, maximálně na její úrovni.
Díky za ujištění.
Stejná zkušenost,.. jaká je skutečnost prosím? Kamera umístěná na měřící tabuli rychlosti opravdu fotí, nebo jen odstrašuje? Děkuji za odpověď
Dobý den,
Mám stejnou zkušenost jak ostatní lidé tady. Když sem jel ze Šternberku do Olomouce, tak to v Dolanech na me bliklo. Před obcí jsem začal už spomalovat a když radar rozblikal měl sem tam 60 km/h a spomaloval jsem dále. Teď si nejsem jisty jestli když to na me bliklo sem už měl 50 nebo něco mezi 60 a 50 km/h. Byl by tu někdo ochotný říct zda se jedná jen o informativni ukazatele nebo jestli to opravdu pořizuje fotky? Tímto se nechci vyhnout případnému postihu a překračovat rychlost dál, jen bych rád věděl zda mám čekat dopis nebo ne. děkuji za případné odpovědi
Tohle blikání znám taky.
Respektive, každý den (pouze v noci nebo za snížené viditelnosti) na mě blikne červené slabé světlo.
Na rychlosti nezáleží...
Napadlo mě, že by to mohl způsobovat odlesk světel, ke kterému dochází jen pod určítým úhlem...Tj vždy ve stejném místě.
Ten infračervenej besk bude řešenej nejakou výkonnou LED, rep. diodovým polem a před ni je právě polpropusnej infračervenej filtr...A právě ten by to mohl dělat...
Nechce se mi to celé číst, tak prosím o odpuštění, jestli to sem někdo už napsal. V Liberci před tunelem u nádraží, ve směru od Chrastavy, je 70km/h. A je tam stacionární radar a fotí a dvakrát si blikne na každého, kdo jede rychleji. jestli z něj chodí složenky nevím. Neměl jsem tu čest, zatím. Takže jsou radary které blikají.
A jsou i radary, které sice mají infra přísvit, ale v noci je vidět slaboučké bliknutí. Zřejmě ty infra LED svíti nepatrně i ve viditelném spektru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.