Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíječka neukazuje Ampéry

Od: kejikl® odpovědí: 13 změna:

Koupil jsem nabíječku nakupka.cz/...

Při nabíjení ale bohužel neukazuje kolik Ampér do baterky (45Ah) tlačí. Ručička na nabíječce je na nule. Když to proměřím multimetrem, dává do ní 1A a s časem tato hodnota klesá. (Za 5 hodin nabíjení na 0,4A. To je asi v pořádku.)

Pokud připojím na nabíječku 12V žárovku a změřím multimetrem proud který do ní teče, zhruba souhlasí Ampéry na multimetru i na Ampérmetru nabíječky.

Nemáte někdo zkušenost s tímto typem nabíječek? Je normální že to neukáže 1A?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

1x

Bacha na to mereni, leze z toho nevyhlazene jen usmernene napeti, to jen tak nejaky merak nezmeri. A u techle pristroju se na amperu sem/tam nehraje . Pripojte nabijecku k baterce, pockejte az se nabije, pripojte zarovku ze svetlometu a melo by to ukazat cca 6- 8A.

Já bych skusil na nabíječku zapojit žárovku ze světlometu,ne kontrolku nebo z blinkru. Žárovka by měla jasně svítit a ampérmetr ukazovat asi 4A Vpřípadě že svítí je nabíječka v pořádku Baterie při 1A je nabitá nebo vadná.Jinak v sevisu baterii proměřit ale cena je okolo 350Kč

1jara*
hodnocení

0x

Nabíječku reklamujte.

buss
hodnocení

0x

Třeba ukazuje, když teče > 1 A, hlavně že to tam teče. Nalepit přecejchovaný papír.

des*

Nedělá to čistě náhodou,že je baterie nabitá?

cyril*

Konečně rozumný názor, multimetr ukazující 1A bude nejspíš vadný. ;)

hodnocení

Vadný není, ověřil jsem to na dvou multimetrech.

hodnocení

Pokud by byla nabitá, tak by mi půjčený multimetr neukázal že do baterie teče 1A.

hodnocení

Jinak díky za odpovědi, zkusím ji vyreklamovat. Ampérmetr na je na nabíječce právě proto abych poznal že baterie už je nabitá a měl by tedy fungovat.

des*

Napsal jsem to proto,že když zapnu moji nabíječku na nabitou baterii tak vyletí ampermetr na maximum a během chvilky sjede skoro k nule.Je docela možné že tam ten 1amp.jde taky,baterka je nabitá a chová se jak nabitá,startuje.Ta vaše netočí?Ten 1A je doslova nic,čím bych se zabýval.

buss
hodnocení

0x

Hodit tam odpor a zcejchnoout, kdo ví jak to ukazuje, dyť to měřidlo nemá ani korekci "0".

hodnocení

0x

Něco podobného mám taky v garáži odložené. Když se podívám co je u této nabíječky napsáno, "...Einhell BT-BC 5 v krásném modrém provedení ve vaší garáži? ", tak se ani nedivím.

hodnocení

0x

ty ampérmetry na těch nabíječkách sou dost nepřesný a jen pouze orientační *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]