Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řazeni jawa pérák

Od: petr11* odpovědí: 11 změna:

Chci se jen zeptat jaké má řazení jawa pérák, zda má neutrál jen mezi jedničkou a dvojkou?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

ano jednička nahoru -dolu neutrál-dolu dvojka
jawamania.info/...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já se nikdy nesetkal s Jawou, která by měla víc než jeden neutrál nebo ho měla jinde.

hodnocení

0x

Nevím to určitě, ale měl by být ještě neutrál mezi 3 a 4.

petapeta*

Máte pravdu, neutrál je také mezi 3 a 4.

Měl jsem Jawu 250 - tzv. kývačka a ta měla dva neutrály, Jeden mezi 1 a 2, druhý mezi 3 a 4. Ten druhý se používal např. při jízdě z kopce. Kdyby tam byl jen jeden (1-2), tak ze 4. rychlostního stupně byste ho tam nezařadil.

ladinpraha*

Nechci se hádat, já měl J250 panelku a rozhodně tam byl neutrál jenom jeden a s vyřazováním žádný problém nebyl. A co hodně lidí nezná - jezdil jsem i na J350 automat. Ta šla našlápnout i při zařazeném rychlostním stupni, takže tam mohl být trvale zařazen 4. rychlostní stupeň. Rozjela se jenom přidáním plynu a člověk prakticky jinou rychlost nepotřeboval, protože měla dostatečný výkon na všechno. Měla jedinou nevýhodu, že nešla roztlačit.

ladinpraha*

Tak tímhle románem se mi fakt prokousávat nechce. Ale odkaz pěkný.*palec*

moto*

Ano, vyřadit na neutrál se dalo mezi všemi rychlostmi, jen se muselo s citem, při plném došlápnutí na řadičku se již zařadila další rychlost. Jawa a Čezety mají stejný systém řazení od dob péráků, jen 125 a 175 měly menší hřídle, kolečka i řadicí automat než Jawy a ČZ 250-350. Dokonce i dávné Jawa 500 OHC měly tento sytém.

hodnocení

0x

normálně mají jawiny (staré) 250tky polohu mezi 3 a4 kde není zařazena rychlost, ale není to stejné jako neutrál mezi 1 a 2.

hop®
hodnocení

0x

350-ka "kejvačka" mezi 1 a 2, signalizováno kontrolkou. A mezi 3. a 4., bez signalizace, pro vyřazení při jízdě z kopce, jak už bylo řečeno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]