Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Někdo na mě přepsal auto - co mám dělat?

Od: panjan* odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu...mám problém, že na mě někdo přepsal auto, které jsem nikdy neviděl, nikdy nekoupil a majitele neznám, nikomu jsem nic nepodepsal. Toto auto na mě někdo odhlásil v roce 2003. V evidenci je napsáno, že se stále v PŘEVODU. Před týdnem mi přišel z magistrátu dopis, že si ho mám jít vyzvednout na městské parkoviště, kam bylo odtaženo při blokovém čištění. Měl jsem zaplatit za odtah a za parkovné asi 15.000,- Kč, ale nakonec byla na toto městem udělena amnestie a tak na autě není žádný dluh. Mluvil jsem s úředníkem, který mi dopis poslal a který to vyřizuje a ten mi sdělil, že to není ojedinělý případ, že někdo na někoho přepíše auto, aniž by o tom dotyčný věděl. Kromě mě zrovna řeší i další případ. Také mi nabídl, že pokud dám souhlas a ten také podepíšu, tak dá město auto ekologicky zlikvidovat za 200,- Kč, které bych já zaplatil a auto pak vymaže z evidence. Také by prý kancelář pojistitelů po mě eventuelně nevymáhala nezaplacenoé povinné ručení. Bojím se ale, že kdybych toto podepsal, tak bych vlastně vzal na sebe povinnosti majitele a tím bych se vlastně nevědomky přiznal k "majitelství". Kdyby s autem byla např. páchána trestná činnost, anebo by mělo auto dopravní nehodu, odnesl bych to asi já, že? Proto jsem to ihned druhý den oznámil na Policii na poškozování mých práv. Takže otázka zní: Co mám dělat? Mám likvidaci auta podepsat, auto se vymaže a já tak budu mít pokoj? Dá se auto nějak jinak odepsat, aby nebylo u mě v převodu? Kdybych nepodepsal likvidaci, zaplatím za soud, za advokáta a pokud tu osobu nenajdou, kdo mi zaplatí výlohy? Proto asi bude rozumější a finančně nenáročnější ta likvidace. Můžu tedy dát souhlas s likvidací, přestože se necítím jako majitel a ani jím být nechci?

Prostě děkuju za jakoukoliv radu. Díky moc všem.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ja bych se k tomu autu neznal a sel bych na policii presne jako jste to udelal Vy. Nic ste nekoupil, neprevzal, nepodepsal, o nicem nevite, tak proc by ste se s tim mel jakkoli zabyvat a platit za to. I kdyz takhle malou castku. Proste Vas to nezajima a nemate s tim nic spolecneho.

Podejte trestni oznameni na posledniho majitele zapsaneho v TP. Nejde ho nenajit. V TP je i jeho adresa. A kdyz se vytasi s nejakou podepsanou smlouvou, tak chtejte rozbor rukopisu. To ho stoprocentne usvedci z podvodu.

Existujou mezi nami experti (nebudu jmenovat) na podobne podvodne praktiky...

doplněno 19.11.08 11:19:

A nebo bych sepsal povoleni k likvidaci v nasledujicim (nebo obdobnem) zneni:

Mesto XXX po mne chce povoleni k likvidaci automobilu XXX. Jelikoz nejsem majitelem tohoto automobilu, nikdy jsem ho od nikoho nekoupil, ani jsem jim nebyl obdarovan je mi osud automobilu zcela u pr...dele a proto davam svoleni k likvidaci. Poplatek za likvidaci, ktery po mne urad chce, ale odmitam zaplatit, jelikoz, jak jiz sem napsal, nemam s timto autem nic spolecneho a odmitam tedy za nej platit. Ze ma mesto bordel v evidenci vozidel neni muj problem.

S pozdravem XXX.

A dejte jim to na urad.

Naprosto souhlasím s axusem. Jeho odpověd je více jak dobrá. Pokud bych měl něco vytknout, tak jedině slovo "bordelů a nahradil ho "chybou".

macka80*
hodnocení

0x
Hm,tak to je pěkný oříšek,no nejsnazší by bylo se vozu co nejrychleji zbavit,faktem ale zůstává co když, s autem někdo dělal nejaké nepravosti.Zkuste ještě zajít na odbor dopravy no a řekněte jim jak se věci mají,musí existovat způsob jak to vyřešit přeci nejde aby si tady někdo klidně napsal auto na mne aniž bych měla tušení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]