Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezúdržbová baterie nebo normální?

Od: pojdzer* odpovědí: 9 změna:

Dobrej všem.Připadám si jak trouba ale mám novou škodu fabie II.1.2 Htp dva roky a ted jsem koukal na baterii a nevím jestli je bezúdržbová nebo normální.Na baterii je plastová skřínka tak do půlky a baterie je bílá nikde nevidím otvory pro dolejvání a přitom jsem si všiml že ze strany jsou klas. rysky min.a max. A proto mě to mate jaké to baterie je.Má ještě na pravé straně kontrolku jak je baterie nabitá- zelená nabito a červ. vybito. Ani v papírech od auta nic k tomu neni ,jenom že baterie se má dobíjet a dolévat pokud je třeba,ale to je nejspíš všeobecně.Nemá tedy někdo taky takovej problém.Prostě nikde nevidím otvory pro dolití.Poraďte.Díky všem kdo odepíší jsem z toho tak trochu nervózní:)

Baterie je tam originál.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

pokud tam nejsou klasický šroubovací špunty tak je bezůdržbová u některých baterek de vycvaknout ten vrchní dekl pod nim bejvaj špunty :)

solenza*
hodnocení

2x

Na 99% se jedná o bezúdržbovou vápníkovou baterii. Ty rysky tam jsou jenom pro kontrolu hladiny. A ten indikátor reaguje na hustotu elektrolytu v jednom článku. Je to tedy hustoměr eletrolytu.

Bezúdržbová baterie nebo normální?
pojdzer*
hodnocení

Díky moc už jsem klidnější:)

hodnocení

2x

Na 99.9% to bude bezúdržbová (dneska se snad už ani jiné nedají sehnat)... pokud tam není špunt na dolití.

nu*
hodnocení

0x

Tak pod tou pojiskovou skříňkou může být na baterii samolepka a pod ní může být víčka která se dají "vycvaknout", na zadní té delší straně baterie je po jejím vyjmutí z auta dostupná taková malá obálky, nebo jakýsi sášek z PVC, který je zde nalepen, v něm je stručný návod a popis kam se může poznamenat provedená údržba, ale nemusí tam být nic...Nová baterie to z výroby má.

Takže na 0,1 procenta je to baterka ÚDRŽBOVÁ.

Pokdu jste do údržbové baterie nedolil 2 roky vodu, a dolejete jí dnes, a baterii nabijete, můžete jí rovnou vyhodit.

Klasické údržbové baterky se i dnes prodávají, jsou o cca několik stokorun levnější.

V auto-kelly Vám za tu starou odečtou pár stokorun:-P

janmega*
hodnocení

0x

Už několikrát jsem po koupi auta zjistil, že bezúdržbová baterie potřebuje doplnit. Vždy jsem se ke špuntům nějak dostal a doplnil vodou. Potom to bylo v pohodě i několik let. Samozřejmě nevím, co máte za baterii vy. Chce se to podívat / možná jsou špunty pod samolepkou, nebo pod nějakým krytem /.

Bezůdržbová autobaterie je tak trochu nesprávě. Lepší by bylo se sníženou údržbou.

solenza*

Pojem bezúdržbová beterie většinou znamená, že má malou spotřebu destilované vody a během plánované životnosti baterie není nutné do eletrolytu dolévat destilovanou vodu. Malému odparu také pomáhá konsntrukce baterie, která se chová tak, že odpařená voda skapává zpět a neodpařuje se mimo baterii. Navíc nové vápníkové baterie mají skutečně velice malou spotřebu vody a během života není nutné se o hladinu elektrolytu starat ani dolévat. Navíc u těchto baterií klesá samovybíjení až o 60% oproti klasickým bateriím a to až na hodnotu pouze 0,35 % kapacity za 24 h při teplotě 20 °C.

Bezúdržbovost akumulátoru asi nejde chápat jako bezstarostnost o stav akumulátoru , jak mnozí chápeme. Já bych je doplnil , že bezúdržbový akumulátor muže také někdy , pro jeho správnou funkci , vyžadovat jeho dobití mimo vozidlo. miro

pojdzer*
17.02.12 17:08
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]