Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šílenec za volantem a jak se chovat

Od: majk8 odpovědí: 21 změna:

Jel jsem v obci, vjíždím z vedlejší na hlavní a přestože jsem se rozhlížel a nevjel do křižovatky jako šnek, tak za chvíli za mnou dobržďovalo auto. No, auto, nějaký starý natuněný Opel a troubil. Musel jet tak stovkou, magor. Motor na plné otáčky, za chvíli mě předjížděl a zpomaloval. Jel jsem si normálně svým směrem a asi po sto metrech odbočil do obytné ulice. On se otočil a vyrazil za mnou. Protože už jsem byl skoro na místě (u kamaráda před barákem) a chtěl odbočit vlevo před garáž, tak jsem čekal, jestli projede okolo,ale on mě začal najíždět na dveře a křičet z okénka. Řev motoru, jeho řev, situace šílená. Už poněkolikáté jsem na něj udělal omluvné gesto, ale vylézat se mi fakt nechtělo. Bylo mu tak odhadem dvacet, tak trochu drban, ale vypadal, že bude vraždit. Vedle něj seděla nějaká holka, asi jeho, taková zvláštní blondýna. Když křičel nejvíc, tak mu utekla z auta, on začal křičet i na ni, asi to s ním nemá jednoduché. Pak za ní vyběhl, dovlekl si ji zpět a začal se sápat po mě. Zachránila mě projíždějící Avie, které blokoval cestu a troubila na něj, tak musel odjet.

PAk jsem se asi pět minut v autě klepal, nevím, co bych dělal, kdyby mi začal otloukat auto nebo se na mě sápal. Máte nějakou zkušenost s blbcema za volantem? Jak to řešit?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frame*
hodnocení

1x

Tak to je fakt síla. Myslím si, že každý slušný řidič má zkušenosti s blbcema za volantem, ale co je moc je příliš. Jsem toho názoru, že každý řidič udělá nějakou chybu a proto to do určité míry lze tolerovat. Zkušeností z blbcema mám nespočet - uvedu jen několik:

Jel jsem po kruháku většího poloměru a ženská na něj vjela jako by byla na hlavní. Hrozně mě naštvala, protože neměla ani náznak otočení hlavy do leva a ani podle mě nesundala nohu z plynu.

Jednou se mi stalo, že mě na dálnici předkel nějaký šílenec a chtěl mě vybrzdit - dupnul vší silou na brzdy. Normálně bych neměl šanci to ubrzdit a neměl jsem ani místo na předjetí, tak jsem to musel střihnout odstavným pruhem.

S kamarádem (já neřídil) jsme jeli někde v hhorách po úzké silnici. Sněhové mantinely byly výš než auto a do zatáček nebylo moc vidět. Max. možná rychlost byla tak 40-50km/h. Dojelo nás auto. Neuvěřitelné blikání, troubení. Chvíli jsme to snášeli, ale pak se kamarád naštval a zastavil. Šel dozadu, kde v autě sedělo 5 stokilových chlápů a řekl mu to na rovinu ať jde do pr...e, že kvůli němu nebude riskovat a ať neotravuje, že máme v autě malé dítě, atp. Po zbytek cesty jel skutečně poslušně za náma.

Největšího vola jsem potkal ve městě, když jsem zastavil na křižovatce. Stál jsem na vedlejší, ale na první pohled to tak nevypadalo. Dal jsem přednost autům na hlavní a ten za mnou se mohl zbláznit. Tak jsem na něj taky troubil a on vůbec nepřestával. Po vyjetí z křižovatky jel za mnou a nepřetržitě troubil. Tak jsem začal taky, ale on projel celým městem za mnou v těsné blízkosti. Lidi docela čučeli, ale já nevěděl co mám s hovadem za zadkem dělat. Po vyjetí z města se ztratil (naštěstí)

No abych jen nenadával na ostatní. Pamatuji si, že jsem asi dvakrát byl asi taky pořádnou příčinou nadávek několika řidičů. Stalo se mi to při předjíždění, kdy jsem ještě asi moc neodhadl rychlost protijedoucích aut a stihl to jen o chlup. Dnes a denně toho lituji, jelikož jsem ohrozil i řadu jiných lidí. Je mi to moc líto a děkuji bohu, že to takto dopadlo a mohl jsem si tím vzít do dalších km ponaučení a zkušenost.

lui*
hodnocení

1x

Zkušenost mám, leží mi vedle řadící páky. Má asi půl metru, černá a dřív s tím policajti mlátili živly.

sedmicee*

jak píše pan lui, to samé mám ve dveřích, ale teleskopické - taky má zkušenost ;)

blackflamesiczi*

me staci moje 2 metry a protu pres metrak a kdyz je to malo mam za sedackou vyprostovaci kotvu, ale podle mejch zkusenosti tyhle borci vzdycky utecou kdyz se clovek neboji, jinak z podobnejch duvodu ma kazdej v rodine male 2,7tuny tezke auto a kazdej si to rozmysli necemu takovemu tam vjet . Neznam nikoho kdo by tohle chtel zkouset

hodnocení

0x

Nejsem žádnej kulturista ani silák, takže popravdě bych měl taky trochu bobky. Asi bych vytáhl mobil a blbečka si natočil, když by odjížděl tak i s SPZ. Pokud by mi narval auto, tak bych to pěkně odnesl ukázat policii.

hodnocení

0x

pro tyto případy vozim v autě 2 věci půlmetrový měděný kabel na magory a pepřový sprej na ty agresivní to byste koukal co to dokáže když takovej mladej frajírek stáhne okno a vy mu tam okamžitě fouknete plnou dávku *smich*

w1dowmaker*

Mě se stalo něco podobného na motorce, nějakej frajírek mě předjel a hned začal na rovince brzdit skoro až na nulu, málem sem do něj vrazil a pak se rychle rozjel že mi ujede, přidal sem plyn (900cc motorce neujede) a ukop sem mu zrcátko a jel...s takovejma blbcema se nesrat...

dobrak*

Kecáš ,jako motorkář ti řeknu že kdybys udělal to co jsi napsal tak se koulíš po cestě...ještě tak rukou ,to bych ti uvěřil (vlastní zkušenost)

w1dowmaker*

Nemám potřebu to někomu dokazovat. Bylo to nohou. Nerozkopl sem to když sem byl rozjetej ale ale abych měl cca stejnou rychlost jako on. Čau ahoj

blackflamesiczi*

tohle sranda neni kamarada srazil nejakej trouba kdyz jel na motorce on to polozil a mel neco z kotnikem a pan z autem odjel ani nezastavil a kamosovy rukplo v bende dojel ho na semaforech a dosel za nim do auta a par mu jich pustil a mel z toho podminku a vzhledem k tomu ze to byl jeho druhej problem z napadenim dostal snad 2/4 roky (prvni napadeni bylo ze prirazil jehovistovy nohu do dveri kdyz mu chtel zavrit dvere at neotravuje a on do nich strcil nohu a vysledek byla nadvakrat zlomena noha)

ridic

To byl nějakej chatrnej jehovista...

Tyhle magoři jsou nevyzpatatelný, nejlepší by bylo dát jim na budku, ale může z toho být okopaný auto, může vytáhnout nůž a bodnout atd. Nejlíp volat policii, zdokumentovat jeho chování, a pokud se sápe do auta tak mu stříknout pepřák do ksichtu a ujet. Pokud okopává auto tak je taky lepší ujet než vylejzat ven, pokud tedy nemáte výrazně navrch. Bohužel policie nefunguje jak má a po těchhle magorech nejde - měřit rychlost u cedule konec obce a kontrolovat lékárničky vynáší víc a je bez rizika :-/

cobrak*
hodnocení

0x

Ahoj. Párkrát se mi to málem stalo. Sice jsem prošel několika bojovými uměními, ale vždy s sebou nosím pepřák. Normálně v kapse, když sednu do auta, tak ještě než nastartuji, tak ho vyndám do středového panelu (mám Felicii). Nevím, jestli jste malý a hubený, ale jestli nejste a došlo by to tak daleko, že by Vás vybrzdil a zablokoval, tak bych normáoně vylezl a zkusil to slušně vyřešit. Kdyby na mě naběhl, tak bych zaujal bojový postoj a na 90% by ujel. To jsou takový ty mladý, co chtějí machrovat před svoji holkou a když na ně naběhnete, tak se klidí. A jestli to byl nějaký mladý debil ve vytuněném starém autě a bylomu dvacet, tak byl zavřený dva roky v garáži od rána do večera a nedělal nic jiného, než zavařoval dveře a tunil, takže neumí sevřít ruku ani v pěst. Samozřejmě je ale lepší vždy na to šlápnout, pokusit se ujet a popř.za jízdy volat policii. Ale pořidtě si ten sprej, hodí se a nejen v autě.

hodnocení

0x

Pro tyhle případy mám v kastlíku maketu revolveru,ta dokáže argumentovat beze slov a hlavně hodně rychle:)

hodnocení

0x

Jel jsem dolů Jeremiášovou a když jsem přijížděl ke křižovatce Bílý Beránek, tak jsem dost daleko před křižovatkou přejel do středního pruhu, neb jsem chtěl jet rovně. Zastavil jsem na červenou a za mnou vyběhl z auta nějaký mladík a začal mi nadávat, že jsem mu tam vjel a zbrzdil ho. Musel jet strašně rychle, protože jsem ho ve zpětném zrcátku neviděl. Stáhl jsem okénko a řekl jsem mu, že jsem ho neviděl. Říkal, že bych zasloužil přes držku, ale nic mi neudělal. Nevím, co bych dělal, kdyby mě skrz to okěnko praštil. Asi bych vzal Krooklock (páka na spojku a volant) a šel bych ho s ním ztrestat. Nyní už jsem lépe vybaven, koupil jsem si plynovou pistoli a naládoval jí superpepřáky ( 45 mg Novidamidu v každém náboji). Doufám, že by to Policie ČR uznala jako sebeobranu, kdyby mě uhodil první.

erikch*

Bohužel v čechách je víceméně jakákoli obrana posuzována jako ublížení na zdraví...To,že vás někdo napadne ještě neznamená,že se smíte bránit-alespon podle obvyklé praxe policie a soudů-v podstatě by jste si měl nechat naložit,spřerážet si nohy a ruce a pak až volat policii...Takže pozor na to a opatrně s rozdáváním ran na veřejnosti-lehce se člověk může dostat do průseru(a do basy)...To už je mnohem více sofistikovanější a v podstatě neodhalitelné takovýho úchyláka šikovně nabourat-jé,zrovna mi vlítla asi moucha nebo co to bylo,do oka(to je tzv.zásah vyšší moci,čili věc kterou nelze nijak ovlivnit a nejste viníkem-to vím přímo od zástupce šéfa dopraváků-jediná věc,krom infarktů,diab.záchvatů apod.,kdy nezodpovídáte za způsobenou nehodu) a já se lekl a najednou rána...Akorát je dobré mít na to nějaké starší auto,nebo havarijku u novějšího...(případně takhle řešit auto na leasing,kterého se chcete zbavit...)

dobrak*

Proč vždycky hledají výmluvu takoví ti svátečnáci ,řidiči druhé kategorie ,ti jako napadnutí? Pokud je na mě někdo na cestě hodně naštvaný ,tak jsem asi udělal chybu a vy a je vás vetšina ,místo omluvy hledáte v autě ,nože ,nebo bejsbolové pálky .Místo toho aby jste jezdily a nezdržovali provoz ,neměnily jízdní pruhy tak jak vás napadne a čučeli do zrcátek když se serete v rychlém pruhu kde je 130km a vy tam jedete 110km ve svých naleštěných Škodoshitech ,tak vytvářité konfliktní situace a ještě se divíte když vám za ně někdo chce dát přes pysk.

frame*

Vy jste u všech těch situací byl?

Nejseš Ty náhodou ten Trpišovský - řidič 1. kategorie?

doplněno 16.02.12 22:13:

Pro dobráka :

blackflamesiczi*

ani bejt nemusi , to ze si nejakej nouma koupi novou fabii a mysli si ze je to propustka do rychleho pruhu kde pak jede bez problemu 90 a podobne speky, jednou jsem opravdu pospichal po dalnici kvuly dceri kdyz ji srazilo auto manzelka hotova (ve finale o nic neslo par stehu na hlave) a takovyhle pitomci me zdrzovaly. to me dokazalo vytocit. Ono ze jedni si stezuji ze jezdi druzi rychle a dalsi si stezuji ze jini jezdi pomalu, ale ja si z autoskoly pomatuji ze po dalnici se jezdi vpravo a ne si honit triko na tom ze jedu v rychlem (D1 tam je to nekde ale nutnost)

hodnocení

0x

Jak to tak tady čtu, tak to je docela slušná sbírka. Jen jsem zvědavý, kdo se pochlubí že sebou vozí třeba Gatling nebo Panzerfaust. Asi jsem nemoderní, ale já sebou vozím např lano, či startovací kabely vercajk. Ne kvůli sobě, ale kvůli někomu, kdo potřebuje na silnici pomoci. Což dělám celkem často, vzhledem k tomu, že jezdím hodně a denně. Přijde mi to normálnější, než se s někým prát. Ne proto, že bych na to fyzicky neměl, ale přistoupím li na uvažování toho pána, co naštván ukopl zrcátko ja ještě se tím slaboduše chlubí, tak pak bych s podobným stylem uvažování musel řidiče, který mě rozzlobí rozmáznout HMMWV (občas s ním jezdíme) po svodidlech. Ale proč? Vozím jednoduše kamerku za oknem, nejsem tu od toho, abych umravňoval blbce, jezdím proto, že musím a chci dojet v pořádku. Už několikrát jsem záznam z kamery potřeboval, protože jak se něco šupne, tak protistrana tvrdí obvykle opak pravdy. A důkaz se pak sakra hodí.

roman89
hodnocení

0x

Sežeňte si baseballovou pálku,a kdyby se Vám pokusil ojet auto klíčem,tak to na něj vytaste ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]