Nejste přihlášen/a.
Zdravím jaký je postup když chci zapsat do TP že je číslo vyražené náhradní metodou? Můžu si nové číslo vyrazit sám nebo stím nekam musím zajet? Na kolik ta celá sranda asi tak vyjde? Jaký je postich když zjistí že mám pozměnné identifikace údajů, když to nebude zapsané v TP? Díky
náhradní VIN,resp.VIN náhradní technologií můžeš i sám-ale přesně v duchu souhlasného rozhodnutí příslušného MěÚ odbor dopravy...Pokud máš rozhodnutí úřadu,podle toho jak máš psáno kde má být nový VIN,tak tam raznicemi(velikost od 7 až po tuším po 10) vydatluješ znaky a původní X znečitelníš-pak tradá na STK,tam dostaneš papír,že takto ano lze(co se oné náhr.technologie VINu týče) a s tím papírem zpět na úřad.kde ti to zapíší do TP,registru a dostaneč nový ORV(malý techničákk s touto poznámkou-VIN náhradní technologií)...Ušetříš tím asi 500,-co by si za to na STK řekli-vydatlovat si tam raznicema umíme asi každý,že,tak proč za to někomu cpát 500,-...Osobně jsem tohle dělal už x krát-je to totiž sice delší,ale podstatně levbnější varianta dovozu auta do ČR-přivezu lárku,tady koupím patřičné doklady tak do litru,tradá přestavba(což je tahle změna VINu),náklady pár set za poplatky,žádné ekovýpalné,žádné placení dovozové technické a poplatku za uvedení do provozu(2000,-)atd...
Stím jak píše Erik že můžeš sám-no nevím,spíše ne.To by si potom každý mohl překlepat číslo jak chce!
Nejprve asi budeš muset na úřadu doložit proč a jak došlo k zániku VIN a na základě jejich rozhodnutí Tu vydají povolení vyznačení VIN náhradní technologií.(v mém případě bylo přeraženo původní aby nemusel ofiko dělat přestavbu a žel,já to odnesl) S tím povolením (musel to být ofikciální servis,ne nějaký garážista!) jsem dojel na (nejbližší je autorizovaný škoda servis-býv ČSAO) tam jsem jim zadal zakázku a přišel mechanik a technik,mechanik vyrazil stejné VIN vedle a to pův.přeražené jakoby přeškrtl,s tím,že musí být též čitelné! a technik to nafotil a po zaplacení (tenkrát 200kč) jsem jel z5 na úřad kde si přebrala foto dokumentaci,založila do spisu k autu a do TP toto zapsala.Takže když nepočítám časouvou ztrátu a pendlování mezi městy tak mne toto stálo asi 260 i se pměnou v TP!
diesel-právě proto,že s tím mám vcelku zkušenost,což už jsem psal shora a změna VINu může být také pouze na základě rozhodnutí MěÚ odbor dopravy,tak asi nelze,že by si každý razil VINy jak mu libo,že...?!? A s tím "samodoma"-je to zpoplatněné(u nás na STK za 500,-),takže proč STKáčku cpát 500,- za pár tuknutí raznicemi,když si to zvládnu(v mezích parametrů co je v rozhodnutí MěÚ) udělat taky...Nic na tom není-myslím celková anabáze s přestavbou apod.
To Erik-pkd jsem Vám porozuměl-na základu Vašeho tvrzení že je VIN poškozem dostanete povolení k vaznačení náhradní technologii a pak si to sám vyrazíte? Nafotíte a dáte z5 na úřad?
doplněno 11.11.12 16:27:To Erik - díky za odpověď.Takže to ce mně udělali technik po vyražení VIN mechanikem uděláte Vy a technik na STK "zdokumentuje ,že je vše OK.
VIN lze změnit v případě nečitelnosti(poškození)
a přestavby-a to vždy a pouze jen na základě rozhodnutí místně příslušného MěÚ oprávněné osoby...Nic se nefotí-ono vyražené,pokud si ho razím sám(zdarma),musím frčet na STK,kde mi asi za 20,- vytisknou jakoby zjednodušenou evidenčku,kde sdělí úřadu(MěÚ),že fyzicky provedená změna VIN souhlasí s rozhodnutím vydané úřadem samotným...
VIN se nikdy nemění, ale pokud dojde k jeho zániku či poškození, a to korozí, výměnou části karoserie nebo přestavbou, vždy se obnoví náhradní technologií, nebo se po přestavbě přidělí úřední číslo, to se VŽDY řeší oficiálně s úřadem, a až poté co úřad písemně rozhodne lze něco někam vyrážet, přidělovat nebo měnit
vyrážet doma můžete, ale když to technik an STK pozná a zadá to do informačního do systému STK, budete muset nakonec absolvovt bezpečnou identifikaci posvěcenou v konečném důsledku výrobcem, a to bude stát ěnkolkk tisc Kč betz DPH...a to se vypaltí...
Auto s pozměněným identifikátorem je technicky nezpůsobilé k provozu a autora neoficiálních změn může postihnout nemalá pokuta
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.