Nejste přihlášen/a.
ahoj.tak se zase vracím k čkp.řekněte mi někdo k čemu slouží vymáhané peníze.Dneska jsem byl na pojišťovně pojistit auto které nejezdí a nechtěj mi vzít značky do depozitu,protože nemám evidenčku(vozidlo je nepojízdné a v převodu)Problém je v tom pokud budu provozovat vozidlo bez platné STK zpusobím vozidlem škodu pojišťovna nebude plnit.(proč teda platit)Dále jsem chtěl zpětně uzavřít pojistku o měsíc(zapoměl jsem uzavřít,když odmítli značky v depozitu)Tak já chci platit oni to nechtěj,pak příjde čkp a chtěj prachy?Já přece pojistit chtel? Mám zkušenost s vozidlem kterému zanikla pojistka z důvodu umrtí.bohužel opřel jsem se o jiné auto pojišťovna neplnila,zaplatila to čkp,ale probléém je v tom že celou částku škody jsem musel čkp uhradit a navíc jsem platil dalších 5000kč za nepojištěné vozidlo.tak jakápak garance?je to normální zlodějina.
Tak jak to je?mám povinost pojistit a oni nemusí plnit?
Pokusím se odpovědět ale z dotazu je patrné, že je na tuto otázku i částečně odpovězeno. Pojistit, když...ale máme zde menší problém s výkladem oné zázračné společnosti novelizovaného zákona o pov.ručení, kde máme §24c ve kterém stojí, že povinnost platit do GF není ten, kdo PROKÁŽE! neexistující povinnost! Vše okolo tohoto zákona vypadá jasně ovšem toto slovo - PROKÁZAT - je velmi podivné, protože prokázat něco co není nebo především co oni nechtějí příjmout jako vysvětlení se může stát věcí zcela nemožnou, neb velmi obtížnou. čkp ještě ke všemu inkasuje peníze od všech pojišťoven za každé pojištěné vozidlo! Dle informací čkp - tak ona vymůže 30% z řady nepojištěných PROVOZUJÍCÍCH A ZPŮSOBUJÍCÍCH ŠKODY a to bude důvod, proč byl přijat (prolobován) takto podivně znějící ustanovení zákona - (aby se na škodních událostech podíleli i ti, kteří s tím nemají nic společného a především aby čkp navyšovali své zisky!) == (Tak já chci platit oni to nechtěj,pak příjde čkp a chtěj prachy? = k tomuto uvádím, že pojistit se dá i neexistující vozidlo - nevěřím, že by pojišťovna nechtěla uzavřít pojištění - a v době této novely zákona přišly pojišťovny s nabídkou měsíčního pojištění proto, aby vlastníci vozidel měli ještě nějaký čas na vyřízení na registru vozidel, což se ve valné většině týkalo právě neexistujících vozidel). A k poslední větě: Je to přesně tak - my musíme a oni nemusí, nebo jen tak jak se jim hodí!
Dokonce si myslím, že přijetím tohoto rozporuplného zákona, který umožňuje jedné straně takovou manipulaci s výkladem, používat nátlak k vymáhání neexistující povinnosti cokoliv hradit kamkoliv a tím získávat neoprávněný zisk a následně tím stresovat tisíce občanů je na přímou žalobu proti státu, který takovou věc dopustil a do této doby neučinil žádné kroky k nápravě! TAK JEST.
auta,
máte v tom trošku guláš, nebo pletete při textu.
"Dneska jsem byl na pojišťovně pojistit auto které nejezdí " *** OK, co tím chceet sdělit?
"nechtěj mi vzít značky do depozitu,protože nemám evidenčku(vozidlo je nepojízdné a v převodu)" *** ale to lze jednoduše vyřešit
"provozovat vozidlo bez platné STK zpusobím vozidlem škodu pojišťovna nebude plnit.(proč teda platit)" *** páč vozidlo provozujete, případnou škodu uhradí čkp. Proč nejdete na technickou?
"pětně uzavřít pojistku" *** jak již uvedl nu, zpětne nejde .
"ak já chci platit oni to nechtěj,"*** kdo nechce pojištení?
"musel čkp uhradit a navíc jsem platil dalších 5000kč za nepojištěné vozid" *** vy jste porušil zákon, takže žádná zlodějina, jen Vaše neznalost.
"Tak jak to je?mám povinost pojistit a oni nemusí plnit" *** Kdopak uhradil škodu pojištěnému?
Klidně se ptejte dále, co není jasné, ale zlobíte se zbytečně.
1.škodu zaplatila čkp!
2.škodu samozřejmě chtěla uhradit(to chápu)
3.vozidlo bylo pijištěno na celej rok,ale pojistka zanikla umrtím majitele pojistky(což jsem netušil)
4.ale proč jsem musel tedy platit do GF když jsem celou škodu stejně zacvakal sám?
a ktomu vozidlu bez STK.nejde o to jestli jezdím nebo ne,ale jestli budou v tomto případě plnit.
a když nemužu uhradit pojišťovně zpětne pojistku tak jak je možné že ČKP ty peníze zpětně vymáhat muže?i v případě že vozidlo nejezdí a je na soukromém pozemku?
auto,
3) pojistka byla sjednána a zanikla přesně podle zákona 168/1999. Že to netušíte, to je to oblíbené, neznalost ...
4) Páč jset porušil zákon 168/1999, § 24c.
STK? nerozumím této otázce
čkp postupuje opět v souladu se zákonem 168/1999 §24. a to právě zpětně. to že nejezdí není argument, to že je na soukromém pozemku ještě nic neznamená, ale může být na soukromém, veřejně nepřístupném pozemku.
Příklad, mám pozemek v soukromém vlastnictví a na něm jezdí normálně vozidla... normání cesta...asfaltová...
OK, teď je to jasnější?
ICQ 55180641
doplněno 15.02.12 17:23:proč tedy nemužu zpětně doplatit pojistku?a čkp muže chtít peníze zpětně? páč Vám to nedovoluje zákon, ale čkp to nařizuje zákon.
proč musím zaplatit škodu kterou jsem zpusobyl nepojištěnym vozidlem(to chápu.moje blbost tak zaplatím,ale proč teda čkp ještě chce příspěvek do GF když mi nic neposkytla.respektive co pro mě ČKP dělá a učtuje si za to peníze?
Páč to je přesně takto v zákoně! A to ještě můžete dostat další sankce...
přce nemužu po někom chtít aby mi dával peníze a já pro něj nic nedělal proč byste nemohl?
ICQ 55180641
dobře chápu
mám vozidlo na soukr.pozemku veřejně nepřístupné v soukromé garáži.
proč tedy nemužu zpětně doplatit pojistku?a čkp muže chtít peníze zpětně?
proč musím zaplatit škodu kterou jsem zpusobyl nepojištěnym vozidlem(to chápu.moje blbost tak zaplatím,ale proč teda čkp ještě chce příspěvek do GF když mi nic neposkytla.respektive co pro mě ČKP dělá a učtuje si za to peníze?
přce nemužu po někom chtít aby mi dával peníze a já pro něj nic nedělal?
doplněno 15.02.12 17:40:tak jo.
víme že je to chyba v zákoně.proč s tím nikdo nemuže nic dělat?
smluvy nelze uzavírat zpětně, to by jste mohl pochopit, také nemůžete jít dnes do obchodu a koupit si televizi v loňském roce, pokud si prostudujete příslušné právní normy, máte na úřadu alespoň oznámit, že nemůžete z nějakého objektivního důvodu vozidlo dočasně vyřadit...
Nepojízdné auto v polopřevodu je Váš problém, k registarci na Vás stačí evidenční kontrola a k té nemusí být auto nutně pojízdné, ale kompletní...pak lze auto přihlásít a dát do režimu dočasného vyřazení...
Pak platit nemusíte, ale ČKP Vás stejně obešle a budete muset vysvětlovyt a vysvětlovat...
Pokud jste jezdil nepojištěným autem, je to Váš problém, jsme rád že jste se neopřel do mého auta...Nemáte se čím chlubit, Vás vych nechtěl potkat na silnici
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.