Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor točí, ale nenaskočí - ZX 1,6i

Od: xdosx* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,
dnes ráno jsem klasicky sednul ZXka (1,6i BDY, rv. 1992), start proběhl v pohodě na první otočení (pokaždé i v těchto mrazech), ujel jsem asi 10 km, nechal auto odstavené na 2 hodiny. Pak jsem chtěl nastartovat, ale všechny pokusy marné. Na první pokus měl motor tendenci chytit, ale jen tak škytnul a zase zhasnul a pak už ani to ne. To škytnuní se mi už párkrát stalo, ale bylo to třeba 1-2x do měsíce, takže nic co by mi přišlo jen trochu divné. Včera jsem s ním absolvoval 250 km jízdu a v pohodě.
Mám s ním zatím najeto 9000 km a nikdy žádný problém a za tu dobu měněné svíčky, všechny filtry atd. Mohl by mi prosím někdo poradit, co s tím mám dělat? Co vyzkoušet? Jak případně diagnostikovat závadu? Finančně na tom nejsem zrovna nejlépe, proto ocením jakoukoliv zkušenost či radu.
Díky moc předem.

doplněno 14.02.12 23:24:

Je to také možné, ale když jsem pročítal různé příspěvky, tak bych to viděl spíš takto:

1. špatné relé palivového čerpadla - prý častá vada citroenů. Vůbec ale netuším, kde ho hledat...

2. špatné palivové čerpadlo - vyndám ho a na sucho vyzkouším

3. svíčky nehází jistku - vadná cívka?

4. v nádrži není už moc benzínu, že by čerpadlo na suchu?

Zítra zkusím dolít benzín, pak jestli hází jiskru. Jestli ne, přijde na řadu relé a čerpadlo samotné...

Mohl by mi prosím někdo případně říci, kde bych to blbé relé měl hledat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

2x

Překontrolujte zda svíčky hází jiskru a zda jsou mokré svíčky.

xdosx*
hodnocení

Díky za radu. Jednu svíčku jsem dneska vymontoval a je zcela suchá. Někde jsem se dočetl, že by to mohlo dělat relé palivového čerpadla...

pokud otočíš klíčkem měl bys na chvíli slyšet jak vrčí čerpadlo v nádrži pokud ne tak nejdřív důkladně prohlídnout pojistky pak najít relé čerpadla a skusit jiný pokud se ani po výměně relé čerpadlo nespustí tak napojit čerpadlo na přímo na 12V a skusit zda točí a dává benzín

xdosx*
hodnocení

Díky za radu. Svíčku jsem po startování vytáhnul a byla suchá. Kouknul jsem se tedy pod zadní sedačky na čerpadlo, prostříknul konektor kontaktolem, pořádně na čerpadlo zabouchal a ono se rozběhlo :) Projel jsem se, zakryl čerpadlo plastem, dal zpět sedačky, zkusím nastartovat a motor zase jen točil...
Tak jsem celý tento cyklus opakoval znovu, bušil jsem do čerpadla co to dalo a už ani jednou nevynechalo. Dokonce ani po zadělání a sklopení sedaček nazpět. Doufám tedy, že to bude fungovat dál. Ale asi by to chtělo pořádně projít elektriku...mohlo by to dělat ono relé?

na čerpadlo se nebouchá vyndá se mu konektor řádně se ojedou kontakty jehlovím pilníkem poté se mírně ohnou a konektor se nacvakne zpět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]