Nejste přihlášen/a.
sem-tam káplo (respektive odkapalo 2 dcl směsi fridex/voda) ve včerejších mrazech -8 °C, tak jsem jen dolil chladící kapalinu a dnes je klid, nekape a neteče. Myslíte, že to naznačuje brzkou výměnu vodní pumpy nebo lacinější verzi-opravnou sadu na vodní pumpu? Kdo s tím máte zkušenosti (oprava či výměna celé pumpy) doporučte něco...Díky
Jaká pumpa? (ta pro felicii 1.3 nebo 1.6)
U 1.3 je pod řemenicí u nálitku hřídele v těle pumpy dírka (5mm) a pokud je poškozeno gufero, tak tou dírkou teče kapalina. Někdy teče jen, pokud má motor vyžší otáčky a někdy kape už na stojícím motoru (autě). Každopádně bych měnil pumpu jako celek (na pumpě se repasuje většinou jen silentblok na závěs motoru). Doporučuji HEPU a navíc má kvalitní silentblok Gumokov, který vydrží. Dál může kapat na spoji s blokem motoru, kde je klingeritové těsnění. To stačí vyměnit. Já ho jemně potírám červeným silikonem a přes noc nechám zavadnout a až pak montuji na motor). Potírat jen lechce, jakoby otlapat v prstech (jen tak trochu rovnoměrně od toho silikonu ušpinit).
Pumpě nesvědčí moc napnutý řemen, ničí se ložisko a pak gufero.
...ZAPOMĚL JSEM UVÉST FELDA V " DIESLU-NAFTOVÁ" . Má napínák řemenu a teče to právě tou 6-ti mm dírkou u gufera. Nevíte někdo zhruba cenu toho gufera a jestli se to vůbec vyplatí opravovat při dnešní kvalitě-počítám tak ještě 5 let to musí vydržet.Jo a jela s tím osoba s těžkou nohou na plynu...
Vodní pumpu u 1.9D vůbec neznám. Rozhodně bych šel do výměny celého kusu.
Každopádně to bude mnohem jednodužší než u 1.3 karb,BMM,Mpi. Já musel podepřít zespodu motor podložkou a pak zapomocí heveru zvedat a spouštět auto (motor se tak pohyboval). To je tak, když vodní pumpa plní dvě funkce (závěs motoru).:D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.