Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia 1.3 LPG, problém s benzínem

Od: roman0094 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Mám možná poněkud záludný problém. Koupil jsem před pár měsíci felicii na LPG. Provoz na plyn je bezkonkurenční, nemůžu si stěžovat. Přepíná mi to na plyn ihned po startu, bylo dokonce i přes mínus deset stupňů a s plynem žádný problém. V čem problém ale je, to je benzín. Po koupi to tak hrozné nebylo, skoro bych řekl, že to jezdilo normálně. Ale začalo se to zhoršovat. Než se motor zahřeje, tak se to auto děsně "dusí", když chci vyjet ze zahrady do mírného kopce, tak musím dát hodně plynu, jinak to ztratí výkon a chcípne. Po zahřátí je cítit zlepšení, ale pořád to občas vynechává a cítím, že by to mělo podat lepší výkon. Nutno říci, že na LPG jezdí daleko líp, než na benzín, což asi nebývá zvykem. Dalším problémem je start. Startování začlo být čím dál horší. Musel jsem zapalovat čím dál déle a vícekrát otáčet klíček, než to chytlo. Teď se to dostalo do takového bodu, že někdy to chytne(s obtížema), ale někdy zastavím (i s teplým motorem) a nastartovat nejde, musí se tlačit a úři tlačení se přepne na plyn a nastartuje. Poslední dobou to nastartovalo prakticky až když to přeplo na plyn, což se po dlouhém snažení stalo, když alespoň malinko chytlo auto na benzín. Teď mi stojí před domem a vybil jsem téměř baterku a auto ani nenaznačilo start. Večer budu mít nový palivový filtr a svíčky, tak zkusím svíčky přehodit, ale koukal jsem se, že filtr vyměnit nezvládnu tak jednoduše, nemám tak "dětské" ručičky. Tak to nejspíš nechám v servise.

To jsou ale jen dvě věci, které mi byly doporučeny. Zajímalo by mě, jestli měl někdo z Vás podobný problém nebo jestli Vás nenapadá nějaké další řešení. Díky Moc. Roman

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

3x

Já bych se rozhodně zaměřil na benzínový systém auta. Vyměnil bych filr, změřil tlak, jaký dává čerpadlo benzínu. Také bych se zaměřil na kvalitu benzínu, protože kdo ví, jak je starý. Rozhodně bych nehledal závadu někde v zapalování, když na LPG auto funguje dobře.

gumidek*

Pravda, blbě jsem si to přečet (jen jsem to prolétl a zase šel makat) *zed*:)

olin*
hodnocení

0x

V mototechně mi říkal prodavač, že na kombinaci plyn/benzín se dávají jiné svíčky než obyčejně na benzin (teplejší nebo chladnější, už si nevzpomenu) a častěji měnit VZDUCHOVÝ FILTR. Nejsi jediný s tímto problemem...bohužel

blackflamesiczi*

svicky na lpg se zvlastni nedavaji to je jen povera, i vyrobci lpg doporucuji normalni a ja take

doplněno 14.02.12 21:26:

jinak koupit neco na protazeni vstriku hobne casto odchazi vstriky protoze kazdej jezdi porad na lpg a na benzin jen nastartuje a to neni idealni

1jara*
hodnocení

0x

Nechat vyčistit a seřídit škrtící klapku, jezdit na plyn.

gumidek*
hodnocení

0x

To je BMM (SPi) nebo MPi? BMM má kabely určené na plyn TESLA s modrým drátem a červenou koncovkou. Víčka a palce kupovat od výrobce Hannhart Morkovice. Jiné jsou na prd a na LPG se to projeví nejvíce.

endyfrog*
hodnocení

0x

Otázka zní co je to za felicii pokud je tam karburátor tak je jasně problém tam rozebrat vyčistit vpřípadě vyměnit membrány v karburátoru ten samý problém sem řešil a jasně vše bylo v karburátoru svíčky vydržely mnoho km až ohořelé byly ale jezdilo startovalo ale benzín tam nejde a na plyn to frčí normálně a svíčky stačí obyč pouze odtrch sem zvětšil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]