Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s tachometrem

Od: kocour17* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den vlastím vozidlo Peugeot 406 HDi 2.0

při jízdě po nějaké době spadne ručička tachometru na nulu a s tím se i utlumí výkon motoru. Při tomto výpadku neukazuje ani palubní počítač momentální spotřebu.

trvá to cc 10min jak kdy. ale pokles výkonu je celkem znatelný hlavně při předjíždění Nevíte někdo co by s tím mohlo být?

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Známá závada na Peugeotech 406 (dělá mi to taky)... Jsou dvě možnosti:

a) Tachometr na nule, počítá ujeté kilometry - studený spoj v budících.

b) Tachometr na nule, nepočítá ujeté kilometry - studený spoj v čidle tachometru.

Výkon motoru se utlumí, protože díky výpadku čidla nedostává řídící jednotka údaje a přepne se do nouzového režimu.

Ještě existuje třetí možnost - olámané ozubené kolečko (jde samostatně vyměnit), ale to se projevuje trhavými pohyby ručičky, nebo neukazuje při nízkých rychlostech, apod.

kocour17*
hodnocení

je to případ A. dříve to nedělalo ale teď je to každý den. co s tím?

Děkuji

erikch*

vyndat budíky a s tištákem šupky hupky k nějakému radioamatérovi,elektromechanikovi-prostě kutilem,který najde přeletuje "studený" spoj...A jinak k poruše samotné-zdaleka to není problém jen PSA(Peugeot Citroen)-bohužel spousty lidí už zažilo podobné příhody kdy občas(a stále častěji) něco na budíkách nefunguje...

hodnocení

0x

Táhlo bývá vyvedeno z převodovky, takže problém bych hledal tam, pokud to i znatelně sníží výkon

cyril*

O jakém "táhle" píšete? *ee*

no tak náhon

stirecek*
14.02.12 15:03

*zed**smich*

cyril*

Mám za to, že dotaz se týká auta z 21 stolení a ne mlátičky z dob počátků JZD.

stirecek*
hodnocení

0x

Ten pokles výkonu s tou ručičkou souvisí nebo to dělá nezávisle na sobě?

kocour17*
hodnocení

když nefunguje tachometr výkon vozidla poklesne... jak mile to naskočí z5 tak při stejně sešlapnutém pedálu plynu auto začne zrychlovat

stirecek*

Tak odpověď máš níže;)

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

nedaval jste jinou prevodovku nebo predchozi majitelel ted nekdy, mel jsem na dilne auto( sice ne pazouta) a melo jinou prevodovku a ta mela jinej nahod a bylo to kvuly nemu nejak chaoticky prepajene a kdyz jsem to dal spravne delalo to to same takze prevodovka pryc a musel jsem dat spravnou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]