Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mam Octavu ll. Jak mam dobit bateriji? spiš jak na to? Normalne odpojit +-? nevynuluji se nejake duležite udaje , nebo neco zablokuje? nebo pak po připojení? alarm, stav km, atd.
Dá se to nabíjet i normálně v autě, já nabíjím i přes zapalovač, je to asi nejlehčí řešení. Ale chce to s rozumem, nejlepší je nabíjet proudem, nepřekračujícím 1/10 kapacity baterie - tedy např baterii 40 Ah proudem 4A.
Správně by se asi měla kvůli bezpečnosti baterka z auta vyndat a nabíjet mimo. Tzn. odpojit -, odpojit +, baterku odnést, otevřít články (jde to ještě u dnešních baterek?), dolít destilku (je-li potřeba) a nabíjet. Pak v opačném pořadí bodů baterku vrátit do auta.
Ale i my jsme občas nabíjeli v autě s baterkou normálně připojenou (ale pootvíranou). V autě by bez baterky nic důležitého chcípnout nemělo, ale nám se vymazávaly stanice (předvolby) z rádia.
Ahoj, dělal jsem to jednou u škody 120 a normálně jsem to vypojil a stodvacítka to přežila. ahoj
Ano, u stodvacítky opravdu nehrozí jakékoliv problémy s resetem imobilizéru, řídící jednotky a dokonce se ještě nestalo, že by po odpojení baterie byl problém s elektrickým stahováním oken či centrálem.
Noo a´t tu nevypadam ja blbec... U fildy jsem to normalne vytahnul nabil...naladil hodiny+radio a bylo to v cajku. Ale u novych auťaku jak jsou nabouchany elektronikou... tak bych rad věděl jak se postupuje... ( nebo snad nedobijite baterky? )
Tak poradte..jak postupovat? jestli se pak něco nezablokuje, atd...
zablokovat by se nic nemělo akorát se ti smažou udaje o dením počtu km a spotřebě
jinak taky občas dobíjím baterie přímo na autě a zapojený a za ty léta sem nezaznamenal jedinej problém
doplněno 09.12.12 12:56: prostě k večeru vyhod baterku z vozu šoupni na nabíječku a nech přes noc nabíjet já to tak praktuju
U těchto novějších aut výrobci toto nedoporučují -palibní síť by dle nich měla být vždy pod proudem!I kydž jsou i taková,kde to sicevýrobce doporučuje,ale nic se neděje-jen se vyresetují chyby v ŘJ,vynulují hodiny a pamět AR!
doplněno 09.12.12 13:04:Za chvíli na to jdu-přeparkovat a vybrat baterii a dát nabít (magické oko je černé místo zeleného!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.