Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobijeni baterie - musím jí odpojit?

Od: auto* odpovědí: 15 změna:

Zdravím. Mam Octavu ll. Jak mam dobit bateriji? spiš jak na to? Normalne odpojit +-? nevynuluji se nejake duležite udaje , nebo neco zablokuje? nebo pak po připojení? alarm, stav km, atd.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dá se to nabíjet i normálně v autě, já nabíjím i přes zapalovač, je to asi nejlehčí řešení. Ale chce to s rozumem, nejlepší je nabíjet proudem, nepřekračujícím 1/10 kapacity baterie - tedy např baterii 40 Ah proudem 4A.

tr

Zdravím, to e máte, že Vám jde nabíjet přes autozásuvku, mě to nejde, musí být klíč v poloze druhé poloze.*plac*Musím to předělat.

hm*
hodnocení

0x

Správně by se asi měla kvůli bezpečnosti baterka z auta vyndat a nabíjet mimo. Tzn. odpojit -, odpojit +, baterku odnést, otevřít články (jde to ještě u dnešních baterek?), dolít destilku (je-li potřeba) a nabíjet. Pak v opačném pořadí bodů baterku vrátit do auta.

Ale i my jsme občas nabíjeli v autě s baterkou normálně připojenou (ale pootvíranou). V autě by bez baterky nic důležitého chcípnout nemělo, ale nám se vymazávaly stanice (předvolby) z rádia.

auto*
hodnocení

Je to baterie uzavřená ,bezudržbová,

martinxx1

z auta se ti mozna tak bymaze radio a hodiny jinak nic ja baterku taky vzdicky vyndaval

kn
hodnocení

0x

po odpojeni se "vynuluji" hodiny, sotřeba atd. rádio zapomene stanice a nastavení a máš-li originální je možné že bude chtít kód, bude pak ještě potřeba zkalibrovat automatický dojezdy oken - dojetim manuálně

jro*
hodnocení

0x

Ahoj, dělal jsem to jednou u škody 120 a normálně jsem to vypojil a stodvacítka to přežila.*palec* ahoj*srdce*

Ano, u stodvacítky opravdu nehrozí jakékoliv problémy s resetem imobilizéru, řídící jednotky a dokonce se ještě nestalo, že by po odpojení baterie byl problém s elektrickým stahováním oken či centrálem. *smich*

cyril*

A co na to palubní počítač?

já u mé 105ky jednou odpojil baterku, a už jsem nenastartoval, asi řídicí jednotka to nepřežila...

ale když jsem ji zase připojil tak startovala normálně *smich* no ale ukládat zase předvolby na rádiu, to je opruz :D

auto*
hodnocení

Noo a´t tu nevypadam ja blbec... U fildy jsem to normalne vytahnul nabil...naladil hodiny+radio a bylo to v cajku. Ale u novych auťaku jak jsou nabouchany elektronikou... tak bych rad věděl jak se postupuje... ( nebo snad nedobijite baterky?:) )

Tak poradte..jak postupovat? jestli se pak něco nezablokuje, atd...*nevi*

auto*
hodnocení

Tak vidim že mi asi nikdo neporadí ... To tu nikdo nedobiji baterku?

hodnocení

0x

zablokovat by se nic nemělo akorát se ti smažou udaje o dením počtu km a spotřebě

jinak taky občas dobíjím baterie přímo na autě a zapojený a za ty léta sem nezaznamenal jedinej problém

doplněno 09.12.12 12:56:

prostě k večeru vyhod baterku z vozu šoupni na nabíječku a nech přes noc nabíjet já to tak praktuju :)

hodnocení

0x

U těchto novějších aut výrobci toto nedoporučují -palibní síť by dle nich měla být vždy pod proudem!I kydž jsou i taková,kde to sicevýrobce doporučuje,ale nic se neděje-jen se vyresetují chyby v ŘJ,vynulují hodiny a pamět AR!

doplněno 09.12.12 13:04:

Za chvíli na to jdu-přeparkovat a vybrat baterii a dát nabít (magické oko je černé místo zeleného!)

hodnocení

0x

Mně se u Favorita zablokovalo po odpojení baterie rádio, chtělo to CODE a já ho neznal (auto z druhé ruky). Tak to muselo na odblokování za 500,-.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]