Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,můžou být u Peugeotu 1.9D malé kompresní tlaky z důvodu opotřebovaných kroužků i když motor nežere olej?Logicky mi napadá,že když motor nežere olej tak tedy stírací kroužky by měly být dobré a tím pádem by měly být dobré i těsnící kroužky.Nebo je to blbost?
v kostce-to,že motor "nežere" olej ještě neznamená,že tlakuje jak má...Přeměření tlaků je otázkou pár set kaček-a jinak než měřákem zašroubovaným místo žhavičky do hlavy motoru to objektivně nezjistíte...
Zjistím,při kontrole vstřiků,dám měřák adapter místo vstřiku a je jasno! Žhavky jsou u mnoha motorů těžko přístupné,mohu je zkontrolovat na motoru . Kdo nevěří,nechť si při kontrole vstřiků zapne žhavení a podívá se do otvoru po vstřiku.
a vstrikovace casto zase nejdou vyndat, uz jsem je parkrat nechaval vyjiskrit hodne u mb cdi
No ono ty tlaky se dají přeměřit přes zásuvku, nemusí se nikde nic šroubovat ani otevírat kapota. Měří se zrychlení pístu při startu (bez dodávky paliva).
Nejlevnější a nejrychlejší metoda, jak zjistit mechanický stav motoru. Během pěti minut se dá zjistit množství a tlak nasávaného vzduchu, dynamická komprese a korekční množství nafty ze vstřikovačů dle očekávaných hodnot a pak, dle výsledků, vyloučení jednoho nebo druhého. Vyběhaného diesla jsem ještě neviděl, ale špatnou váhu, turbo nebo špatně dávkující vstřikovače ano.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.