Nejste přihlášen/a.
Jsem tu měl ve sklepě ležet asi 7 měsíců akumulátor 12V (stáří asi 3 roky celkem) - dnes jsem ho zkoušel trochu nabít, auto nerozjelo se.
Dotaz: Má cenu tak starý aku nabíjet naplno? Vydrží něco? Půjde vůbec nabít?
Nebo je lepší ho zavézt do nějakého sběrného dvora?
Díky.
Ležel nabitý nebo vybitý? Já jsem měl v garáži 3 roky akumulátor, dával jsem ho tam nabitý, vydržel tam 3 zimy a potom co mi odešla baterka v autě, tak jsem ho tam dal a odhadem tak 3/4 kapacity pořád má, startuje krásně a dobíjení v autě mu bohatě stačí. Vyzkoušejte ho nabít pořádně a uvidíte, co udělá při startování. Předem se to říct nedá. Ale 7 měsíců není dlouhá doba a pokud nebyl vybitý, tak by mu nic být nemuselo
Trochu nabíjet nemá cenu. Nabíjejte, až začně bouřlivě plynovat a pak odpojte, nechte uklidnit a změřte hustotu elektrolytu (hustoměr prodávají za pár kaček). Pokud nebude hustoměr ukazovat "plně nabitý", tak už došlo k sulfatizaci desek a akumulátor můžete dát do sběrného dvora (některé prodejny autodílů je vykupují za 100,- Kč).
Několikrát se mi už podařilo zdánlivě mrtvý aku znovu zprovoznit. Chce to však nabíjet v prvním cyklu velice malým proudem (okolo 0,5A) a dlouho. Ovšem zaučené to není, každá baterka reaguje na totál vybití jinak, v tomto si nechá snad nejvíc líbit Banner. Za zkoušku to určitě stojí.
Jj, tak tak. Jsem to vždy tak trochu na pár hodin nabíjel a pak už to jelo. Nebyl problém viditelnej. Nebo jo?
můžu se zeptat co je to za nabíječku? protože za "pár hodin" se vám nabije takovým prodem baterka tak na kapacitu 2Ah a sílu nemá žádnou, divil bych se kdybyste s tím vpohodě nastartoval. Koupit/půjčit pořádnou nabíječku a baterku pořádně nabít doplna!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.