Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda na červenou Votická - J. Želivského

Od: omunalimus odpovědí: 20 změna:

Ahoj. Chci se zeptat, nevíte, zda je tato křižovatka snímána kamerou, která kontroluje průjezd na červenou? Jel jsem ve směru z Votické (ze zdola) do J. Želivského na Mezi hřbitovy. Bohužel, tesně před projetím mi pod křižovatkou blikla oranžová a nebyla šance jí dobrzdit, projel jsem křižovatkou tedy na oranžovou. Jenže najednou se po projetí křižovatkou předemnou objevil semafor, na kterém blikla červená. V tu chvíli se přiznám, jsem zazmatkoval - protože zprava vyjíždí autobusy (je tam nádraží) a než jsem se zorientoval, zda-li ta červená platí i pro můj pruh či ne, projel jsem. Teď nevím, zda-li jsem se dopustil přestupku, protože postavení toho semaforu bylo divné, či ne a nemám důvod se tedy ničeho obávat. Zná to tam někdo? Nevíte, jak to tam je? Jel jsem ve směru na Ohradu.
Děkuji!

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

neřešil bych to nikdo tě nechyt a pokud přijde pozvánka na ůčast v přestupkovém řízení je tu osoba blízká *cert*

cobrak*
hodnocení

3x

Dobrý den,

není čeho se bát, čidla na sledování průjezdu křižovatek na červenou je v Praze ani ne 15 a jsou podle webu městské policie úplně jinde. Mrkněte: kamery.praha.eu/... Na Želvě jsou jen kamery na sledování průjezdnosti a alouží k monitorování dopravní situace. Takže bych se nebál :)

omunalimus
12.02.12 14:52
hodnocení

Díky. :)

nu*
hodnocení

2x

jízda na červenou je samozřejmě přestupkem, to je jasné, v uvedeném směru je pruh pro jízdu rovně a pro odbočení, možná to divné postavení semaforu znamenalo signál pro jiný pruh, jinak souhlasím s výše uvedeným příspěvkem, byla to osoba blízká...Jinak při svižné jízdě v Praze doporučuji jezdit v levém pruhu, pokud jsou tam dva souběžné, nejlépe za nějakým taxíkem, protože ty pojízdné peněžnky se vyznají, jak ve zkratkách tak mají od kolegů čerstvé informace kde je zrovna radar a kde číhá policie, a také doporučuji sklopit protisluneční clonu, pak na záznamu z kamery nebude zřetelné foto ...a můžete jezdit jako prase

erikch*

stane se,a může se stát komukoli z nás-obzvlášt s ježděním po Praze a po mňamka křižovatkách jako je Bulhar,Želivskýho,Pavlák apod.(kór když tam nejdou světla)-pokud se nic nestane a "nechytí vás za ruku",tak se i tak realitivně nic neděje(pouze reagovat na případnou výzvu městské části Pha2,korespondencí,dostavením se a reagovat-nereagovat(nemůžu vám nic bližšího sdělit,mohl bych tím vystavit hrozvbě postihu osobu blízkou...) Jinak chce to fakt sledovat,nejen světla jako taková...,kdo jezdí po Praze tak velice dobře zná(s jakýmkoli jiným místem u nás je to nesrovnatelné)...

omunalimus
hodnocení

Řidičák nemám dlouho, zatím se mi nic podobného nestalo, proto mě to vylekalo. Ale to postavení semaforů bylo fakt zvláštní. Když to vemu logicky, já neodbočoval a semafor PŘED křižovatkou byl ve fázi oranžové. To jsem z bezpečtnostních důvodů projel (namrzlé silnice) a za křižovatkou opět semafor, který již svítil červeně. Ale vím, že zprava je výjezd autobusů a než jsem se zorientoval, pro co ten semafor platí, tak jsem to projel. Kdo to tam zná, může to popsat lépe, já tudyma jel jednou. Myslím, že byl i semafor umístěn vlevo od levého pruhu. Ale přijde mi nelogické, aby tam byla červená, jelikož se sepnou semafory ve směru, která tenhle pruh kříží, na zelenou a samozřejmě je tam odbočovací pruh do toho, kde jsem na tu červenou narazil. Kdybych na ní zastavil, tak bych tím pádem blokoval celý odbočovací pruh. Proto čistě ze zajímavosti, nezná to tam někdo lépe, kdo by mi to objasnil?

cobrak*

Taky ho nemám extra dlouho a věř mi, že už jsem zažil horší věci :) Třeba na mě blýsklo čidlo radaru na Strakonické, když jsem jel o 5km/h víc podle tachometru, takže v reálu o 2 a potom jsem psal na různý fora a nakonec zjistil, že to byl nejspíš odraz brzdových světel někoho v protisměru :) Taky už mě třikrát stavěli policajti při běžní sikniční kontrole atd. :) Vždycky jsem jim ukázal doklady a dýchnul a za pět minut jel zase dál. Takže jezdi opatrně a zvlášť v Praze dodržuj limity, protože je tady dost radarů. Hodně štěstí a třeba se někdy potkáme, ale snad ne u nehody, že projedeš na červenou a nabouráš do mě :)

8ndra*
hodnocení

0x

Na místě jsem byl jednou v životě a omylem, ale koukni do google maps na street view a křižovatku si znova v klidu projeď, možná jsi zahlídl semafor pro odbočovací pruh zprava. Pokuty se nejspíš bát nemusíš ;).

omunalimus
hodnocení

Tak jsem zjistil, že ten semafor tam je nový. Na Street view není vyfocený. Tu křižovatku jsem projel fakt ve spěchu, protože jsem neměl v úmyslu se v ní zdržet dýl, než bylo nutné, jelikož jsem do ní vjížděl na oranžovou. V tom okamžiku, co jsem jí projel, jsem toho nestihl zaregistrovat víc, než červenou na semaforu před sebou za křižovatkou. Je tam i jinak postavený přechod než na Street view. Možná proto je tam ten semafor navíc. V tom případě jsem to nejspíš doopravdy propálil na férovku na červenou. :(

8ndra*

Hlavně že se to obešlo bez zranění :)

hodnocení

0x

Pokud jste jel od Edenu na Ohradu, je těsně za křižovatkou nedávno přidaný semafor kvůli přechodu. Za tímto semaforem je skutečně dvojice kamer, každá pro jeden pruh. Co snímají nevím, ale hustota provozu to asi nebude. Obávám se, že hlídají právě ten trochu netradičně umístěný semafor. Kvůli autobusům tam ten semafor není, autobusy tímhle směrem do nádraží pouze vjíždějí a je to pro ně jednosměrka. Na osobu blízkou moc nespoléhejte, tyhle kamery Vám dokážou spočítat i zaplombované zuby.

doplněno 13.02.12 18:15:

Teď jsem si uvědomil, že tam ty kamery byly ještě dřív, než semafor. Takže možná hlídají "jen" rychlost přez křižovatku.

omunalimus
hodnocení

To se mi nelíbí. Přes 50 jsem tam jel určitě. Ale rychlost se měří v úseku za tou křižovatkou, není možný, že je to k tomu? Veme to rychlost na začátku úseku a na konci - udělá průměr. Každopádně v evidenci PČR, kterou zde jeden uživatel posílal, není uvedena právě ani tahle kamera. Přitom tam je cedule o měření rychlosti. Proto se obávám, že na to mapku spolehnutí není.

omunalimus
hodnocení

Toto video vyzobrazuje tu křižovatku - červená byla v místě, kde stojí zelená dodávka a kam odbočuje řidič.

omunalimus
13.02.12 18:39
hodnocení

Jo, tak to je přesně ono. Kamery nejsou na videu vidět, ale jsou na sloupu za pravým zadním rohem té dodávky úplně na konci záběru. Takže nějakých 20 - 30 m za semaforem.

sheldor

Dneska jsem omylem prolít tenhle semafor na červenou taky. Dost mě to nakrklo, protože jsem si ho všiml pozdě, když už nemělo cenu brzdit. Jel jsem odspodu po Vinohradský a odbočoval jsem doprava přesně do těhlech míst. Nicméně stalo se, teď by mě zajímalo, jestli mi přijde pozdrav z fronty, či nikoliv. Na tý mapě monitorovaných semaforů tahle křižovatka není, ale jen Bůh ví, jak moc je to aktuální. Nemá o tom někdo povědomí? Co jsem tak hledal po netu, tak tu projelo asi víc lidí.

erikch*
Buďte naprosto v klidu-je tam usekovy radar a ten semafor je tam kvůli přechodu,jakoby zdvojeny ten zespoda...na červenou tam není ani "ň"...jo a autobusy tam(izraelská úl.) nevyjizdi,pouze zajíždí(je jednosměrná)
sheldor
Děkuji za informaci, snad to tam tedy nedoinstalovali dodatečně. Semafor je dost nešťastně umístěný a když někdo zazmatkuje, jako já, tak má pak na pár týdnů o stres postaráno.
cobrak*

Přesně jak píše Erikch. Nemusíte se bát ;) Jezdím tam poměrně často, buďte bez obav ;)

sheldor

Děkuji za uklidnění, snad tedy nebude problém. Každopádně pro klid duše jsem vznesl dotaz na magistrát, jestli je křižovatka monitorována a ti mě přehodili na TSK, tak jsem napsal i tam. Každopádně dám vědět, co mi odepíší.

Ještě jednou děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]