Nejste přihlášen/a.
zdravím,chci se zeptat jake mate zkušenosti s těmito moroty ve felicii?poruchy opravy a ve ktere motorizaci se felicie asi nejvice oplatí?Popř. ktere ročniky kupovat?Děkuji
Za mě jednoznačně 50kW 1.3MPi.
Na 1.6 jsou až 2x dražší díly, než na 1.3. Na vrakovištích je 1.9D hodně málo (skoro vůbec) a 1.6 taky vzácně. 1.6 a 1.9D mají oproti 1.3 těžký motor a nápravy víc trpý (nutnost mít rozpěru tlumičů na zpevnění a silnější tlumiče). Navíc některé díly pro 1.3Mpi jsou zaměnitelné s 1.3Spi (BMM) a karb. Favoritem. Mototechny mají většinu dílů právě na 1.3.
U 1.6 a 1.9D je dokonce montován i posilovač řízení, právě k vůli váze na předku. U 1.9D je poruchové topení s kohoutem, jako má Favorit.
U 1.6 není problém dodělat klimatizaci. Má lepší saharu na chladiči a motor větší výkon.
Dál mě nic nenapadá. Kupovat ročníky po faceliftu. Na přední nápravě mají silnější nosníky k vůli těmto dvoum motorům a v případě 1.3Mpi po Faceliftu je auto lehké s větší tuhostí karoserie.
doplněno 11.02.12 23:06:1.9D je spíš pro pracovní verze Pick-up a VAN PLUS a 1.6 je super v kombíku. Krátké stačí 1.3
Rozdíl v hmotnosti krátká vs combi je 40 kg, to je půl člověka. Určitě bych šel do krátké i combi s 1.6 motorem
Za mě rozhodně 1.6! Ikdyž se těch 5 kW navíc moc nezdá, nečekal jsem že může být nějaká Felda tak živá jako právě tato. Fakt to není žádnej lenoch, stačí polechtat plyn a jedeš, na 14" kolech není vůbec problém jet 180. A nemá to ten vyklepanej favoriťáckej 1.3 zvuk (nic proti favoritům, toho jsem měl před Feldou), ale určitě bych zpátky 1.3 motor nechtěl.
Dobrý den,
nejlepší do felicie je 1.3 MPi,1.6 těch moc není,nebral bych to už kvůli ND,a jsou i dražší.1.9 D je celkem slabá (47kW),navíc byla poddimenzovaná spojka,takže dlouho nevydržela.Ale zase se s tím dá jezdit i za 5 litrů na 100km.A rozhodně ročníky po faceliftu,tj. 1998 a výše.
žadnou...Felicie je vůz českých důchodců (čepičářů)...je tolik automobilek,ktere vam udělaji za cenu Felity mnohem lepší službu,komfort a v připadě oprav se ceny dají srovnat...
no max. za 40 tisic a nejlepe už s LPG a sloužit by mělo na ježdení takové to bežné každodení...kratke trasy,občas nějaka ta dovolena po republice nebo blízko za hranice čr..nemusi to byt kombík ale maly hatchback nechci...
mám pro vás tip. kupte si feldu :D za 40 seženete pěknou 1.6 Combi, s abs, posilovačem, airbagy, okny v elektrice, klímou a centrálem
krásná, ve výbavě i s LPG auto.bazos.cz/...
tahle teda zrovna nemá klímu, ale inzerátů je plno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.