Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Test žárovek Osram Night Breaker

Od: predmetzarovka odpovědí: 3 změna:

Chtěl bych si koupit do auta žárovky Night Breaker Osram s větší svítivostí. Jak je to s trvanlivostí těchto žárovek . Četl jsem o kratší době. je někde test těchto žárovek porovnání s běžnými žárovkami. Jsou vhodné do všech vozidel ohledně montáže? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Test je tady: data.idnes.cz/.... Dnes už jsou ale v prodeji v provedení Night Breaker PLUS s delší životností. Osobně jsem měl nejdříve Philips Night Guide, jedna odešla po cca 1,5 roce (v hodinách to bohužel vyjádřit nedokážu, ale jedná se o prakticky každodenní ježdění ročně cca 18000 km). Druhou jsem si schoval do rezervy a koupil ty Osram Night Breaker PLUS. Je to zatím cca 0,5 roku, takže skutečná životnost se teprve uvidí.

Co se svítivosti týká, oproti klasickým žárovkám je rozdíl opravdu velmi výrazný. Pokud bych měl porovnat ty Philipsky proti Osramkám, tak:
Philips více osvětloval pravou stranu, možná až zbytečně moc, naopak levá krajnice byla osvětlena méně. Osramky osvětlují obě krajnice rovnoměrněji (méně doprava a více doleva) a mají o něco bělejší světlo, což je ale zase nepatrná nevýhoda na mokré vozovce, protože to bělejší světlo se od té mokré vozovky jakoby více odráží (ty Philipsky dokázaly za mokra lépe "ukázat"např. nerovnosti na vozovce), ale není to nic dramatického.

Celkově s obojíma velká spokojenost, s Osram zatím malinko větší, uvidíme, jak dopadnou ohledně té životnosti.

hodnocení

0x

já je mám na svým oplu a většinou do roka vždy jedna odejde jinak svítí pěkně to mohu potvrdit jezdí deně

třeba tatíkovi sem do feldy nacpal tungsrami plus 60procent svítěj taky pěkně a vydržej víc nedávno sem je teprv po 2.5 roku měnil;)

nu*
hodnocení

0x

Mám v Octavii žárovky Osram silver light, více než rok, dobrá kombinace s čirou optikou, svítí lépe než obyč halogenky, ty noční brejkry mi vydrželi méně než rok, podle mého názoru jsou dobré v kombinaci se světly pro denní svícení, v noci svítí skutečně lépe než obyč žárovky a tím že se nebudo používat ve dne se jejich životnot výrazně prodlouží

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]