Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČKP...výzva k placení

Od: lukas89* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den muj dotaz přišel mi dnes dopis od ČKP výzva.. Měl sem auto platil pojištění..poté sem měl nehodu ..auto se odstavilo v lednu 2009..nebyly peníze a díly tak auto jen stálo pojištění zaniklo a nezakládal sem nové protože sem si myslel že když auto bude stát na dílně ...na soukromém pozemku nemusím tudíž platit pojištění .Pak sem uznal že auto zlikviduju a v ledn 2011 sem o trvale zrušil..jde se nějak vyhnout placení toho lichvářskýho poplatku když se s autem nehnulo...děkuju

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

2x

Na tuto otázku je zde nespočet příspěvků - lze se vyhnout ale chce to pročíst odpovědi zde na poradně. Do vyhledavače zadat čkp a v případě dalších otázek se ptejte.

doplněno 10.02.12 18:47:

Po přečtení několika příspěvků budete v obraze a budete také vědět jak se bránit proti zvůli pekáči. A také Vás to uklidní.

lukas89*
hodnocení

pročítám to tady už asi dvě hodiny ... a napadá mě jediné poslat jím odpověď ovšem nevím na jakou adresu aby to mělo nějaký význam ...stím že

:Na Vaši výzvu k úhradě zákonného pojištění, kterou jste mi zaslali dne 29.1.2012, Vám sděluji, že jsem Vámi uváděný automobil neprovozoval v době uvedené tj (1.6.2009 do 19.1.2011).
Z toho vyplývá, že nejsem osobou povinnou, a nejsem tedy povinen hradit Vámi předepsaný zákonný příspěvek nepojištěných.

šlo by to takhle nějak ...nechce se mi platit a věřím že první složenka by nebyla ani poslední co sem tu tak četl

lukas89*
hodnocení

přišla mi teda jen složenka na 3 měsíce ale oni budou chtít celé to období..že?

kdokoliv*
To je úplně jasné, že budou chtít platit po celou dobu ale...nasr..! A poštu poslat na ten jejich POBOX! a současně na adresy do Prahy: Doporučeně s dodejkou.
1.) Česká nacelář pojistitelů, Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha -Nusle
2.) Česká kancelář pojistitelů, Štefánikova 32, 15000 Praha.
Oni rádi zatajují důkazy a často se ztrácí celá pošta. Tak je dobré to pojistit.
lukas89*
hodnocení

ok hned po víkendu se na to vrhnu..pošlu jim moje vyjádření+teda asi čestné prohlášení v jednom..že se vozidlo nacházelo na soukromém pozemku..a nebylo provozováno...a ještě kopii zakázkového listu ze servisu že tam to auto stálo a nebylo provozováno. a to by ji msnad mohlo stačit ... co jsem počítal tak by mě to vyšlo na 40 000 což nemám...a nehodlám platit...

poslední dobou mě to začíná štvát státem podporovaná lichva ..zvyšování snad všeho kromě platu...obyčejných lidí je mi jen 22 ale tohle mě fakt ničí!nechci vidět co tu bude za pár let

nu*

alespoň víš koho máš příště volit

lukas89*
hodnocení

já netuším zda-li sem vubec volil ..ale ať je u moci kdokoliv většinou to dopadne stejně

pepis*

Kdyby byl u moci ,,KDOKOLIV" ČKP by už byla dávno bez pravomocí.

nu*

někdo ty zákony schvaluje, nekdo jim je podstrkuje a někdo ty zástupce lidu co zákony schvalují volil...ti co nevolí podporují tím vlastně zlo, protže voliči zla jsou ukáznění a chodí k vobám pravidelně

pepis*

Zásadně to posílaj po kouskách,aby to tak nebolelo ale nedejte se pročtěte poradnu tady je toho spousta na téma ČKP,uděláte si obrázek s kým máte tu čest.A hlavně jak se účině bránit a jak s nimi,jednat,komunikovat atd.Věnujte tomu čas,určitě se to vyplatí.

buss
hodnocení

0x

Podejte si na ně stížnost, že nepostupovali podle zákona a nedali podnět k vyřazení vozoidla z evidence. Ale pak by nekapalo, že ano.

lukas89*
hodnocení

a tu stížnost bych měl napsat kam ČNB? KČP? popřípadě v jaké formě nidky jsem to neřešil tak bych to nerad nějak zkonil..

kdokoliv*

Lukáši = stížnost psát na čkp přímo jim je úplně mimo mísu. V prvé řadě odepiš a pošli jak už jsem psal na ty tři místa ten jejich stupidní dotazník a čekej co bude následovat,( doporučeně s dodejkou! ) jestliže za čas pošlou upomínku, tak s tou jít i s tím co jsi jim původně napsal a poslal - rovnou na policii a tam podat trestní oznámení. Na policii Ti i pomůžou to nějak sformulovat. Za podání trestního oznámení nemusíš nic platit a policie to začne šetřit i s informací pro tebe. To je asi tak vše. Můžeš si stěžovat i u ČNB, která má dozor nad pojišťovnami ale oni max. napíšou, v obecné rovině to co už víme a nic se nezmění. Lepší je policie.

buss

Abych nemusel hledat v TZ, jaký trestný čin je v tom jejich jednání spatřován, nebo jde jen o občenskoprávní věc?
ČKP už byla jako organizace stíhána?

pepis*

Přesně tak podání oznámení na policiji je otázka hodiny na nejbližší služebně.Vzít sebou důkazi vše si kopírujte co Pekáči posíláte,je dobré si vytisknout i rozklikaný průběh komunikace na www.bezpojisteni,/... tam je všechno vypsané co kdy přišlo.A jakmile přijde upomínka,(ale pozor to hlýdat na té komunikaci),tak hurá se všim na policiji,ta to pak řešit musí a věřte že s toho radost nemá a také může začít lobovat za změnu zákona.Ještě k té upomínce,běžně ČKP dělá to že v průběhu komunikace je napsáno že je odeslaná a přitom ji vůbec neodešlou.Ta totiž nejde doporučeně ale jak dopis od tety tak proč by se namáhali.

lukas89*
hodnocení

dobrá den chtěl bych se zeptat jak by mělo vypadat to odvolání ..?co by mělo obsahovat...a ještě popřípadě že by to neuznaly a poslaly upomínku tak na policii podat trestní oznámení za? nezákonné vymáhání nebo pokus o podvod?

lukas89*
hodnocení

tak chtěl bych se zeptat nemáte někdo náhodou nějakej vzor jak napsat to odvolání...a jestli na pc nebo ručně?

kdokoliv*

Lukáši, to není žádné odvolání nýbrž reakce na výzvu od pekáče. Tam napíšeš to co uvádíš zde v dotazu v podstatě jde o vyplnění toho jejich stupidního dotazníku. Popiš situaci do které jsi se dostal, a že nebylo provozováno, že bylo umístěno na veřejně nepřístupném místě ( nějaké důvody ) a podle zdejších zkušeností k tomu dodej několik svědeckých podpisů a pošli to tak jak už jsem psal výše. = doporučeně s dodejkou. A potom se zase ozvi až to nebudou akceptovat s upomínkou.

farmar*

Lukáši k této odpovědi chci přidat jednu malou poznámku navíc. Já s čkp začal taky nedobrovolně komunikovat, akorát jim ty svoje argumenty píšu na čistým papíru nelíbí se mi ten jejich dotazník chtějí ho na konci podepsat a tím také prohlásit, že mnou uvedenéúdaje jsou úplné a pravdivé a souhlasím s jejich zpracováváním v souladu se zákonem.... Třeba to nic neznamená, ale souhlasím s tím, že mohou moje osobní údaje zpracovávat a předávat dalším subjektům.

Nikde není psáno, že se můžu bránit jen přes jejich dotazník.

lukas89*
14.02.12 16:37
hodnocení

děkuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]