Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám trochu jiný problém. Povinné ručení mi bylo ukončeno pojišťovnou pro nezaplacení dne 11.10.2011, ale dopis o tomto jsem od pojišťovny dostal až 15.11. , takže jsem o nepojištění nevěděl. Mám od 19.11. uzavřené nové pojištění, ale co bude s obdobím od 11.10 - 19.11.? Psal jsem na ČKP, ale ty mi odpověděli, ať to nyní neřeším, že mi pošlou výzvu. Nemám zájem platit x peněz za den, je to velké auto. Děkuji
Výzva Vám určitě příjde a proto si připravte obranu,zde na poradně při vyhledání ČKP najdete po přečtení příspěvků mnoho způsobu jak se bránit.
Dobrá rada. Já jsem se o nepojištění dozvěděl od pojišťovny s měsíčním zpožděním, takže mě do této situace dostala pojišťovna.
Zas jeden, který svji chybu svaluje na jiné. Až přijde dpois od čkp, ozvěte se a vyřešíme to!
doplněno 10.02.12 14:30:...svoji chybu...
Zdravím - určitě bych takovou pojišťovnu změnil, která Vás do takové velmi nepřehledné a drsné situace dostala! V podstatě Vás předhodila pekáči jako výborné sousto! Je to sice Vaše chyba, že jste neměl zaplacené pojištění ale na druhou stranu bych očekával od pojišťovny mnohem větší vstřícnost, tím spíše, že u ní máte pojištění. Určitě bych jim to dal i najevo, že odcházím z těch a těch důvodů. A na obranu jak píše kolega " pepis" výše = je toho napsáno opravdu mnoho ale zároveň je k tomu nutno podotknout, že cesta je abnormálně trnitá - pro silné jedince - díky stupidnímu zákonu o pov. ručení ( § 24c ) a ještě mnohem horšímu arogantnímu uplatňování tohoto zákona a interpretaci ze strany čkp!
Kdokliv to popsal přesně jak to je musíte si uvědomit si že ČKP neni nic jiného než združení pojištoven v její správní radě sedí stejní lidé jeko v radách pojištoven,takže je jim ůplně jedno zda Vás do toho dostala pojištovna A proto je nutné si tady toho pokud možno přečíst co nejvíce aby jste byl v obraze z jakou sebrankou máte čest a čeho všecho je schopna.Koždopádně dohadování sní je na dlouho a chce to pevné nervy a jak už KDOKOLI zmínil dobrou znalost zákona 168 a 56.Takže vše nastudovat čekat na výzvu a pak se bránit.Ale jsou i tací co se leknou a zaplatí i když třeba nemusí a na tom to je celé postavené.
pokud komunikace probíhala formou dotaz-odpověd např.telefonicky a slečna vám sdělila:"nic neřešte,my se ozveme...",nic nekonejte(neupozornovat na sebe) a až případně příjde výzva-tak jejda,já vlastně auto prodal,následně se mi vrátilo(po dohodě s kupujícím za nižší cenu zpět),uzavřel jsem nové povinné a drandil dál...V kopii zasílám kupní smlouvu dle Obč,zák.,samozřejmě se znečitelněným r.č. a č.OP(tím bych porušil zákon na ochr.osobních údajů) a děkuji a jsem s pozdravem...Ideální pro tyto případy je obchodní,živnostenský rejstřík-tam najít třeba pana Nguyen Minh Trac(ten je optimálně už min.rok v likvidaci-jinými slovy mimo naše území,případně pod novou identitou) a je po problému...ČKP ma smolíka(dál se nedostane),vy jste dodržel literu zákona(prodej a nákup movitých věcí,čili i auta, mezi dvěma a více fyz.osobama...)a není nic divného si auto odkoupuit zpět-ale do toho už nikomu nic není...
Za nepojištěné období budete muset podle záíkona zaplatit ČKP příspěvek do garančního fondu. Pokud s někým uzavíráte smlouvu, podmínky smlouvy dostáváte a seznámení a souhlas strvzujete svým podpisem. Tak nepište že jste se něco dověděl se zpožděním...Kdyby jste pojišťovně řádně platil tak jak jste se ve smlouvě zavázal , žádná smlouva by nezanikla.
Dopis od ČKP o tom že nemáte nic řešit si založte pro případný soudní spor.
No ale problém je v tom, že já jsem z žádnou ČKP neuzavřel žádnou smlouvu. Nikde nemají ani cár papíru s mým podpisem tak co po mě vymáhají. Ať mi ukážoudlužnou částku pod kterou je můj podpis a bez řečí zaplatím.
janoo1, ale to jste mimo , nikdo neuzavřel smlouvu s čkp. Oni vymáhají podle zákona 168/1999 §24c
OK?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.