Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás tady a chtěl bych se zeptat..
mam Felicii 1,3MPI a při nastartovaném motoru mi rachotilo víčko (na dolivani ojele do motoru) o víko ventilů...Jakoby tak nadskakovalo a dělalo to takovy rachot..tak jsem ho sundal a od ventilu částěčně proudily splodiny.Když se motor zahrál tak se víko malinko rozeplo a to plastove víčko už drželo pevně, ale splodiny částečně pořád proudily ven když jsem ho odšpuntoval..je to normální?nebo mi netěsní dobře vyfukove ventily ,přotože jsou třeba podpálené?nebo prostě zanesené karbonem nebo podobně?Díky moc za odpověd..
A nerachotí Vám spíš u Mpi ten plast nad klapkou? Jinak do toho víčka oleje se dá koupit nová těsnící guma a pak to víčko opět drží. Jak víte, že to jsou splodiny? Jde Vám s toho barevný kouř? (bílý,modrý nebo černý). Pokud po otevření víčka motor změní chod, tak bych typoval na podpálené ventily. Jsou aspoň seřízené? (0,20mm výfukové a 0,25mm sací - hliníkové tyčky).
Fouká to s toho nalévacího hrdla moc? (porovnejte s jinou Felinou nebo Favoritem)
doplněno 09.02.12 16:26:Normální je, že to trochu fouká po otevření. V bloku běhají dva a dva písty proti sobě a spodky dělají vítr a turbulence vzduchu. Vzduch má vůni oleje (ten se musí měnit jednou za rok! nebo po najetí 15000km). Víčko to nesmí vystřelit.
doplněno 09.02.12 16:39:Seřizují se na vychladlém studeném motoru. Takže když dojedete do servisu, tak se na tom musí dělat až po vychladnutí a ne hned. Nejlépe čekat před vraty servisu a pak to tam dotlačit ručně.
je to 100pro to víčko když na něho přitlačím přestane se třepat, ale je to tím mrazem,až se to zahřeje přestane to.Díval jsem se že je v něm drážka na O-kroužek no musim ho koupit.Chod motoru se nemění..ale smrdí to jak z výfuku no..jako přímo to s toho nějak extra silně nevalí ale prostě trochu to fučí ven..a ten zvuk co s toho vychází zní přesně jak když se skloníte k výfuku a zacpete ho.Takový ten "tlumený výfukový" zvuk
to víčko poskakuje takže tam je jednou přetlak jednou podtlak...takže to by asi mělo být správně..při dobách se to mění..(dva písty dole,dva nahoře)
S víčka jde bílý dým? To už není normální. V tom víčku to gufero musí být, pokud tam není. Červená víčka jsou čínské šmejdy, pokud ho máte. Černé je originál. Pokud jste to víčko otevřel teď poprvé za chodu, tak asi nepoznáte (neporovnáte), jaké to bylo před tím (to chování motoru - fučení vzduchu a vůně). Starý olej docela smrdí. Dělá se něco na tom víčku?
doplněno 09.02.12 17:14:Možná to bude mrazem venku, kdy se začne na ventilovém víku teplem srážet voda a horké páry oleje ji berou sebou a vzniká pára jako u studených výfuků. Na víčku oleje se dělají kapky vody. Důležité je rozeznat splodiny a vůni oleje. Za tepla by dým měl zmizet, jako u výfuku. Já ho na ventilovém víku (víčka olej), ten dým nikdy neviděl. A to jezdím i teď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.