Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsem dostal od celní správy pokutu za to, že jsem neměl novou dálniční známku. Pánové byli v pohodě, dostal jsem poměrně malou pokutu. Ale o co mi jde, je možné vyžadovat proplacení od zaměstavatele když jsem byl na služební cestě služebním automobilem, které ještě nemá novou známku?
Nějak nechápu, proč by měl zaměstnavatel platit podobnou pokutu. Předpokládám, že víte o povinnosti mít při jízdě na dálnici a silnici pro motorová vozidla dálniční známku. Pokud jste zdravotně způsobilý, jistě dokážete ve vteřině posoudit, jestli vozidlo, jež plánujete užít k jízdě po výše uvedených zpoplatněných komunikacích, má, či nemá na předním skle dálniční známku. Pak je postup celkem elementární a) vozidlo známku má = neřeším to a jedu
b) vozidlo známku nemá = řešení 1. před vjezdem zpoplatněnou komunikaci známku koupím, nalepím, vypíšu RZa jedu Účtenku předložím k proplacení.
řešení 2. Objedu zpoplatněnou komunikaci po nezpoplatněných komunikacích
Při vší úctě - mít takového zaměstnance, co není schopen vyřešit takhle stupidní problém musí být radost. Umím si představit, co by mi řekl šéf, kdybych tam přišel s tím, že chci proplatit takovouhle pokutu
100 bodů. líp bych to nenapsal. blbost některých lidí mě nepřestává udivovat. udělám přestupek a zajdu za někým ať mně to proplatí... co kdyby tazatel chodil za zaměstnavatelem s každou pokutou? třeba i za rychlou jízdu. vždyť přece jede ve služebním, ne?
Zkusit to můžete.Ale jistě víte,že jako řidič je to na Vás,jestli bez známky pojedete..Normální zaměstnavatel by Vám to měl zaplatit.Normální...
Zaměstnavatel může zaměstnanci proplatit v podstatě cokoliv, na čem se vzájemně dohodnou...Pokud tam máte někoho, kdo se stará o vozový park, je to především výsledek jeho práce...ale v konečném důsledku, pokud jste porušil zákon vědomě, je to Váš problém...Mohl jste použít k SC nezpoplatněnou komunikaci nebo požádat o jiné auto s dálniční známkou...některé firmy šetří a známku vylepují jen na vybraná auta...
Některé firmy si také váží zaměstnaců, kreří se starají a upozorňují na nedostatky a snaží se je odtrarnit, a jiným firmám to zas vadí...vše je toiž v LIDECH...
Otázkou je - něž jste vyjel na dálnici, tak věděl jste že je tam stará známka? Nejspíš ano Tím jste na sebe vzal riziko placení pokuty. Měl jste prostě zaměstnavateli říct ať buď zajistí známku nebo jet po vedlejších silnicích kde známka není potřeba.
Takže jestli to proplatí - tak je to jen na jeho dobré vůli, rozhodně žádnou takovou povinnost nemá.
Tak něco podobného se stalo v prosinci kamarádovi. Nevšiml si, že má auto dálniční známku z předchozího roku. Takže dostal od celníků 1000 Kč pokutu. Zaměstnavatel mu to ale proplatil. Takže jestli je zaměstnavatel dobrý, tak by to měl zaplatit. Platí nepsané pravidlo, že pokudy kvůli stavu auta platí zaměstnavatel a pokuty kvůli chybě řidiče platí řidič sám. Třeba překročení rychlosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.