Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Centrální zamykání nefunguje

Od: redroker® odpovědí: 12 změna:

Včera jsem chtěl po příjezdu domu zamknout auto dálkovým centrálem (auto má i alarm, felicie 1.6),ale pípnul jen alarm,ale kolíčky u dveří se nezatáhly.Asi 20 minut před tím,se nezamkly jen jedny (zadní) dveře.Auto mám 4 roky,ale takový problém se ještě nevyskytl.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Máte druhé klíčky? Vyzkoušejte druhé klíče.

hodnocení

Ano,druhý dálkáč mám,pak zkusím,díky

Baterkou nebylo myšleno, baterie v autě, ale v ovládači.

des*
hodnocení

0x

Jak je stará baterie v centrálu?Jak auto?Potom není divu.Jsou v prodeji v každé elektře.

hodnocení

Baterie měněna 10/2011,pokud jde o autobaterii,tak stáří cca 3 roky,před zimou dobita,startuje na první škrtnutí.

des*

Bude to chtít oddělat tapecírunk a pokud je to namazáno vazelinou tak očistit a dát Konkor.Vazelina v mrazu ztuhne a je problém.

balu76*
hodnocení

0x

baterkou to nemuze byt,kdyz normalne jezdi.

balu76*
hodnocení

0x

ja si myslim ze jsou premrzla tahla ve dverich,i v zadnich ja to mel taky akorad se mi odemikaly pri -15

gumidek*
hodnocení

0x

Doporučuji mazat táhla silikonovou vazelínou. I třeba ty plastový kolečka převodů v samotném servu. Za mrazu tolik netuhne a při vedrech skápne jen, když jí dáte mnoho.

nu*
hodnocení

0x

To samé se mi stalo se zánovní Octavií, když bylo -27, nevyjeli mi kolíčky u zadních dveří, asi tam ta vazelína zatuhla, když jsem to otevřel zevnitř kličkou a párkrár zamáčknul a otevřel, šlo to...

hodnocení

Teď nejde zámek jen u spolujezdce,i když jsem to zkusil několikrát ručně zavřít-otevřít,ale nic.

erikch*

převody servomotorků jsou plastové,promazané vazelínou-no a časem se do nich(i přes pryž.manžety apod.)dostane prach,zkondenzuje voda,do toho -25 stupnů teplota...,a je to-to je výsledek...Ted,pokud nemáte někde temperovaný prostor(garáž,sklad atd.) bych moc nedoporučoval do toho lézt(plastová aretace táhel-ty zobáčky,aby táhlo nevyskočilo,v mrazech spíš prasknou než ne,i přes veškerou možnou trpělivost a opatrnost...)...Příští týden už to má povolit a bude kolem nuly-pak není problém ani venku před barákem...Poznámka-tyhle věci,jako třeba vyčištění radiátoru topení,promazání veškerých těsnění dveří,ošetření podvozku,ošetření kontaktů od baterie až po startér,stejně tak třeba konektory vyhřívání zrcátek a spousta dalšího,je ideální udělat na podzim-pak v zimě,i v týhle kose,není problém,dostanu se do auta,auto nastartuje na první "drcnutí",topení mi normálně topí,nehnije mi podvozek od soli atd.,čili jsem v pohodě-bez stresu jestli se vůbec ráno odlepím od baráku a jestli během prvních tří kilometrů nezamrznu...Ale myslím si,že tyto tři týdny mrazů všechny do příští sezony dostatečně proškolí(taky jsem první zimu po přestěhování do Krkonoš měl podobný problémy...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]