Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autonabíječka CTEK XS 3600

Od: ok® odpovědí: 10 změna:

PROSÍM VÁS CO MYSLÍTE, JE DOSTAČUJÍCÍ TATO AUTONABÍJEČKA?

TY PARAMATRY STAČÍ NA DOBITÍ BATERIE V AUTĚ?

MÁM V AUTĚ 40AH

DĚKUJI

baterie-shop.cz/...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Jistě že stačí. Až na tu cenu. To si pořídíte dvě. Pls caps lock.

kocourluk*
hodnocení

1x

luck : Pokud se jedná o nabíječky tohoto typu tak ty nedosáhnou zplynování tudíš netřeba vyndavat . Nehrozí poprskání auta kyselinou a nemusí se ani odendavat zátky jako drív . Takže pokud si natáhneš kabel na ulici a hodíš nabíječku pod kapotu jde to . Nabíjení přez zapalovač možné je pokud ti jde zapalovač bez klíčku . Koncovku-zapalovač jsem naletoval z nějaké staré lampičky co se válela v garáži .

gumidek*
hodnocení

0x

Přesně tato byla a bývá v Lidlu za 500,-Kč. Mám ji a nabíjím klidně i 69Ah baterii. Je fakt dobrá.

doplněno 08.02.12 22:32:

Pro představu koukněte na video. Vnitřek je stejný, jen obal je jiný.;)

motorkari.cz/...

doplněno 08.02.12 22:36:

U vybité baterie 45Ah (tak, že už netočí startér, ale na baterii se dá svítít tlumenými světly), doba nabití trvá cca 8 hodin

Taky mám přesně tu z LIDLu za pár stovek a ještě se nestalo, že by něco nenabila :) Příjemně mě překvapila, ani jsem nečekal že vydrží tak dlouho (pár let už ji mám). Automaticky vypíná při nabití na 14,4V (14,6V v režim "mráz"), takže ani nemusít nic hlídat, jen zapojíte, přepnete na AUTO a máte klid :)

kepio*

Plně souhlasím já měl tu malou s Lidl a ta shořela ale byla v záruce tak jsem jí odnesl zpátky na reklamaci ,dostal jsem hned peníze a za týden byla v letáku ta co je na videu tak jsem neváhal. Jednoznačně spokojenost za tu cenu supr,nabíjím 6V i 12V . Jiní prodejci neví co by za podobné nabíječku chtěly přitom pajšl je stejný a vyrábí to jedna firma akorát na to lepí jiné samolepky

honzaj*

Mezi nabíječkou z Lidlu a Ctekem je dost podstatný rozdíl. Stačí velmi krátký výpadek v dodávce proudu ( zlomek vteřiny, ani to nemusíte zaznamenat) a nabíječka z Lidlu přestane nabíjet. Musíte pak tlačítkem MODE znovu vybrat režim nabíjení. Pokud výpadek nezaznamenáte, překvapí vás nenabitá baterie. Tohle se vám s Ctekem nestane.

kocourluk*
hodnocení

0x

Na tvoji nabíječku ti z vlastní zkušenosti neodpovím . Ale ta z lídlu máme doma 3. První vypadala jako nabíječka k telefonu a měla 2-6-12v . Další jako na videu ale nebyla na 6v šlape dobře . Poslední byla koupena kvůli 6v . Měl sem na tom přez zimu 2x180Ah baterky a v pohodě . Jen totálně vybytou baterku máš smůlu. Když necháš svítit světla a baterka má pod 10v nezačne nabíjet nevím proč . Ten režim udržování se mi taky nezdá starší verze lídl se prostě vypnuli a i po spadnutí pod 12v nezapnuly . Ted je to možná jiné . Popisuji verzi 2roky starou . Pokud chceš jen dobíjet kvůli dlouhému stání v garáži, centrálu , zimě , svícení a krátkým jizdám jsou lídl ideální . Dokonce mám předělaný zapalovač natvrdo na baterku. Přijedu do garáže píchnu do zapalovače nabíječku zmáčknu čudl douchnu dveřma zamknu a jdu .

gumidek*

Já má přesně tu na videu a na oživení vybité baterky bez problému. Po připojení svítí klasicky stand-by a po stisknutí mode jde zvolit jen to oživení (bliká kontrolka dobíjení a jinak nic nesvítí (ani režim napětí a mrazu). Po dokončení oživení se rozsvítí normálně režim auto 12V a kontrolka dobíjení místo blikání svítí. Pak ji přepínám na mráz a jede naplno do plného nabití. Fakt pohoda.

Na ty starší si lidi v diskuzích hodně stěžují. Třeba i na to, že pokud nabíjí venku a je zima, tak se láme izolace kabelů. Dle mě je to normální. I elektrikáři nesmí tahat nové kabely při stupních pod nulou právě s tohoto důvodu.

doplněno 09.02.12 02:07:

jo a baterka měla při oživení 7V

luck*

Dobry den,mam mensi dotazohledne nabijeni autobaterky.Jak spravne nabijet.Musim baterku vzdy vytahnout z auta,nebo muzu nabijet i s pripojenou baterkoukabely k autu.Pripadne da se nabijet i pres zapalovac? Ta koncovka je vzdy v baleni? Diky za radu a preji hezky den.Pripadne,je nekde presny navod jak postupovat s nabijenim?Diky.

Já nabíjím běžně v autě, jen vypnu všechny spotřebiče a nabíjím přímo tam. Všechny nabíječky rozhodně zásuvku zapalovače nemají, většina jen obyčejné kolíky na svorky autobaterie. Navíc si musíte zjistit, jak u Vás funguje zásuvka, jestli je pod napětím trvale. Potom si buď kupte nabíječku, která umí nabíjet přes zásuvku, nebo si koupíte obyčejnou, ucvaknete krokosvorky na konci a napájíte si tam koncovku do autozapalovače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]