Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálniční známka vs změna auta

Od: zvedavej* odpovědí: 15 změna:

Potřebuji na letošní rok dálniční známku, ale během roku chci auto prodat a koupit jiné. Jde nějak známku přendat na jiné auto?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

koukněte na symbol na známce, jak je to s přenášním z auta na auto. nesmíte.

Ale co je zakázané se dělá... a jak rádi.

Na kupon co máte uschováno napíšete evidenční značku vozidla, ale tak aby se dala přepsat po čase.

Známku před nalepením na sklo přilepíte na chlupaté tepláky, kalhoty a podobně, aby se nabalili chlupy apak moc nedrží. já známku přilepít tak, aby byla prohnutá a dala se lehce odlepit...

gumidek*

Tu lepivou stranu stačí otlapat v prstech. Na tepláky bych ji nelepil (k vůli chlupatým mazlíčkům).;) Otlapete prsty i místo na skle (před tím třeba posvačíte salám).

hodnocení

2x

oficiálně to možné není.

zvedavej*
08.02.12 21:20
hodnocení

A jinak?

cyril*

Zcela jednoduše sloupnout z původního skla a nalepit na nové. Nic na tom není, jen smysl mi uniká. ;)

nu*
hodnocení

1x

Chudáčku, Ty nemáš 1500? Přitom si vozíš zadeček autíčkem a ještě s nima kšeftuješ...Nechápu jak se někdo může vyptávat na taklové pí**viny...Auto prodáš i se známkou, přirazíš si k prodejní ceně auta úměrnou část a koupíš si známku novou...Pro nechápavé, auto prodáváv v červnu, tak si přirazíš k ceně auta 750,- Kč, dalších 750,- Kč si doložíš a koupíš si novou známku...

erikch*

otázkou je proč?! Proč cpát státu peníze,když nemusím(bohatě si myslím stačí ta suma,kterou z nás všech stát vytáhne na spotřebních daních v palivech-jedno z celosvětově nejvyšších zdanění vůbec)...Nejde o těch 1500,-(ročně to tak nebolí),ale o princip...*smich* Osobně to však řeším koupí měsíční známky a vždy si jen (zabroušenou trubičkou odpovídajícího průměru) "vyfrézuju a přelepím" aktuální měsíc...Už dva roky,x kontrol PČR, a zcela bez problémů-vypadá to jako origoš...Jezdím z Krkonoš bud Boleslavskou nebo Hradeckou-jedna díry a vyjeté koleje,druhá drncáček panýlky-takže za tohle státu fakt nehodlám platit 1500,-

erikch: *palec*

Měli by jsme dostávat peníze spíš my, na údržbu auta trpícího na těch hrbolech *plac*

jarda3*
hodnocení

0x

Permanentni (lihovy) fix, ze znamky jde smyt lihem dobre, z kuponu trosku hur. A pouzivam metodu slaby, silnejsi, silny hrot, aby nebyl predchozi zapis videt. A v nejhorsim ji za pade vymeni na poste ;)

blackflamesiczi*

ja to pisu propiskou a pak na dalsi fixem kterej zakreje propisku , jeste abych si na tyhle dalnice kupoval 2 dalnicni znamky*smich*

jiriv*
hodnocení

0x

Znamka se vaze k SPZ ne k autu tak si ponechte znacky prodejte auto a na nove dejte ty same znacky.

PS. snad to tak jde ;)

myslím, že jste právě vyhrál titul "nejhloupěší odpověď týdne"

pepanek*

i kapka ironie nekdy neuskodi :)

2masoni, konečně můžu jednou nesouhlasit s Vámi. :)

"nejhloupěší odpověď týdne" to je letos největší hloupost, jakou jsem četl na poradnách napříč celým internetem. A že přečtu hloupostí...

hodnocení

0x

Dobrý den,

já ji otřu o chlupatý podklad,SPZ napíšu gumovací propiskou.Zrovna letos ji budu muset ještě dvakrát ze skla sejmout a nalepit na jiné.Totéž jsem potřeboval udělat ke konci loňského roku,sloupnul jsem ji,malinko zmuchlal a zašel na poštu vyměnit za novou za 40kč,jen s Vámi sepíšou protokol a chtěli po mě ten kontrolní kupon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]