Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naředit letní směs do ostřikovačů?

Od: cobrak* odpovědí: 5 změna:

Ahoj. Chtěl bych se zeptat, v jakém poměru se ředí letní směs do ostřikovačů 60% lékárenským lihem. Máte někdo zkušenost prosím? Děkuju.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Vy chcete lít lékárenský líh do ostřikovačů?To jste asi jediný na světě.Nezlobte se ale musel jsem to napsat...

doplněno 08.02.12 16:11:

V nouzi i prostředkem na mytí oken,Windows to jistí...:)Proč to nenaředíte zimní směsí?:)

doplněno 08.02.12 16:17:

Tak nalít by tam určitě šel ale to rouhání...:)To už by tam rovnou mohl jít rum..To by mě docela zajímalo,jak by to vypadalo při případné kontrole policií..Linoucí se vůně z ostřikovačů...:)

cobrak*
hodnocení

Napadlo mě to :) Můžu se tedy zaptat, čím by se dala naředit popř.jiným?

doplněno 08.02.12 16:13:

No, spíš jsem si to přečetl, tak mě to zaujalo :)

erikch*

ted v -30 stupních trošku "aktuální" otázka-nebo je ještě stále v ostřikovačích zbytek letní směsi...?! Pokud ano,tak jedině vymontovat nádržku i s tím kusem ledu uvnitř(pokud to jde-záleží o jaké jde auto),nebo koncentrát zimní(do -40) a modlit se,aby po ohřátí motor.prostoru led povolil(pak co nejdřív vystříkat a dolít pouze koncentrátem)...

doplněno 08.02.12 16:17:

pokud chcete jezdit a ostřikovat kdykoli je zapotřebí,tak nemá v těhle mrazech cenu laborovat s poměry a výslednou tepl.odolností-uvědomte si,že náporem vzduchu se teplota až násobí(ted do mínusových hodnot...),takže jedině něředěnou nemrz.směs...

cobrak*
hodnocení

Protože je ten líh je přeci jen koncentrovanější :) A v jakém poměru tedy to mám naředit tou zimní směsí?

gumidek*

Zimní směs se běžně ředí destilovanou vodou (k vůli vodnímu kameni). Pokud je na -30, tak ředěním 1:1 vznikne na -15. Místo vody použijete tu letní a zamícháte do zimní. Nejlépe promíchávat v teple domova a ne na mrazu.

doplněno 08.02.12 16:20:

jinak se dá ředit i vodou z vodovodu, ale tam hrozí vodní kámen

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]