Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Chtěl bych se zeptat, v jakém poměru se ředí letní směs do ostřikovačů 60% lékárenským lihem. Máte někdo zkušenost prosím? Děkuju.
Vy chcete lít lékárenský líh do ostřikovačů?To jste asi jediný na světě.Nezlobte se ale musel jsem to napsat...
doplněno 08.02.12 16:11: V nouzi i prostředkem na mytí oken,Windows to jistí...Proč to nenaředíte zimní směsí?
Tak nalít by tam určitě šel ale to rouhání...To už by tam rovnou mohl jít rum..To by mě docela zajímalo,jak by to vypadalo při případné kontrole policií..Linoucí se vůně z ostřikovačů...
Napadlo mě to Můžu se tedy zaptat, čím by se dala naředit popř.jiným?
No, spíš jsem si to přečetl, tak mě to zaujalo
ted v -30 stupních trošku "aktuální" otázka-nebo je ještě stále v ostřikovačích zbytek letní směsi...?! Pokud ano,tak jedině vymontovat nádržku i s tím kusem ledu uvnitř(pokud to jde-záleží o jaké jde auto),nebo koncentrát zimní(do -40) a modlit se,aby po ohřátí motor.prostoru led povolil(pak co nejdřív vystříkat a dolít pouze koncentrátem)...
doplněno 08.02.12 16:17:pokud chcete jezdit a ostřikovat kdykoli je zapotřebí,tak nemá v těhle mrazech cenu laborovat s poměry a výslednou tepl.odolností-uvědomte si,že náporem vzduchu se teplota až násobí(ted do mínusových hodnot...),takže jedině něředěnou nemrz.směs...
Protože je ten líh je přeci jen koncentrovanější A v jakém poměru tedy to mám naředit tou zimní směsí?
Zimní směs se běžně ředí destilovanou vodou (k vůli vodnímu kameni). Pokud je na -30, tak ředěním 1:1 vznikne na -15. Místo vody použijete tu letní a zamícháte do zimní. Nejlépe promíchávat v teple domova a ne na mrazu.
doplněno 08.02.12 16:20:jinak se dá ředit i vodou z vodovodu, ale tam hrozí vodní kámen
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.