Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neumyslné ubližení na zdraví při nehodě

Od: pap odpovědí: 13 změna:

Dobrý den!

Při couvání mikrobusem (1-1,5m) jsem srazil duchodkýni 84 let uprostřed silnice,má lehké zranění hlavy u nehody byla policie a záchranka.Byla propuštěna z nemocnice po 6 dnech,policie mlčí.Babička a její syn po mě nic nechce,jsou rádi,že je na živu a ví,že to bylo neumyslné . Obavám se,že bude zahájeno trestní stíhání,Jak mám postupovat a co mi hrozí? A hlavně teď potřebuji odjet na pracovní cestu do ciziny na 14 dní. Děkuji za každou odpověď

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Proč by jste nemohl odjet?V klidu můžete.Teď jde o to,co bude dál.Klidně to může skončit i u přestupkové komise,což není tak strašné.Záleží i na policii,jak to vyhodnotí.Popčkejte až přijde nějaké rozhodnutí.A hlavně se nenervujte.Stanou se horší věci.Ať Vám to dobře dopadne!:)

doplněno 08.02.12 00:15:

Před pár dny a to doslova,jsem měl něco podobného v rodině.A vypadalo to hůž než ta Vaše nehoda.Závěr?Dva tisíce pokuty u komise a hotovo...:)

buss
hodnocení

2x

Záleží na době léčení, u starších lidí je to risk. Podívat se do tr. zákoníku - tr. činy proti zdraví. Ideální by bylo se domluvit, zaplatit a mohlo by se to tím vyřídit.

erikch*

v takovýchto situacích je základem(pro vás) řekněme věc "nepřejít" jakože dobrý,ale intenzivně se zajímat o stav "poškozené" a možná i v mezích svých možností nabídnout fin.kompenzaci...Následně je na to brán velký zřetel...Pokud to je takhle neúmyslně,bez alkoholu apod.(stát se může kdykoli komukoli z nás),tak se to nechá rozumně řešit(a naštěstí většinou i řeší)...Je dobře,že se realativně babičce nic nestalo,přesto jen "nečekejte",udělejte si čas jí třeba i s bonbonierou navštívit(víte jak to myslím)...

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

obrazne zfetovanej kluk zabil zenskou na prechodu a dostal pul roku a 10 000 pokutu takze u vas zadnej stres

buss

Ne každý soudce je takový ohleduplný..., či bojácný, jak se to vezme.

krkovicka*
hodnocení

0x
Erikch mám u a navíc s tím posledním dodatkem.Navštivte paní,jak se těší zdraví s kytkou.
Kdyby se něco dělo tahle omluva bude vaše plus.I tak se zřejmě něco bude dit.
doplněno 08.02.12 12:03: Ma ...pravdu

hodnocení

0x

pap, klidně můžete na radu jiných studovta trestní zákoník, ale nevím co s tím naděláte.

Doporučuji se ihned spojit s poškozenou a domluvit se, aby nedávala souhlas s vydáním zdravotní zprávy pro policii. Pak bude nehoda posuzována jak bez zranění!

ICQ 55180641

buss

Mno a co z toho bude mít?

bussi, co asi, bude mít daleko menší sankci, protože jde o nehodu bez zranění!

§ 125c/1h) zpusobení dopravní nehody, pri které je jinému ublíženo na zdraví sankce 25 000-50 000 zadržení řp 1 rok_2 roky

buss

Ale mně jde o poškozenou!

cyril*

Ta z toho bude mít to, co si s dotyčným domluví! ;)

bussi, ale Vám nejde o poškozenou, vždyť jí neznáte...Jak píše soused a já dodám, že se může mít lépe, nežli by dal lékařskou zprávu...

Už je to OK?

pap
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi! Aspoň mám nějaký přehled a hlavně klid. Pomohlo mi to psychický.Dějuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]