Nejste přihlášen/a.
Dobrý den pane Milane, mohla bych se s Vámi také spojit ohledně vymáhání dlužného pojistného? Třeba přes skype? Moje skype jméno je "kabourci1". Stručně Vám popíšu náš problém. V září 2008 zemřela naše maminka, na kterou bylo auto hlášené a byla uzavřena pojistka o povinném ručení. Při likvidaci jejích pojistek nám pojišťovák tuto pojistku zrušil a uzavřel novou na jméno tatínka. Po 2 týdnech přišel znovu, že tu smlouvu na tatínka musí stornovat, jelikož není faktickým vlastnikem vozidla a že prý bude platit pojistka předchozí. Teď už si neuvědomujeme, zda jsme pak nějaké pojistné platili či ne, ale v závěru loňského roku nám přišla výzva k zaplacení pokuty za pojistné na povinné ručení v době od 1.1.2009 do 2.6.2009. Bohužel jsme všechny dokldy na podzim loňského roku vyhodili s tím, že už je vše 3 roky vyřízeno a nemá tedy smysl papíry shraňovat. Teď si trháme vlasy na hlavě a marně přemýšlýme, jak se bránit. Existuje nějaká možnost?
dobrý den,
jen jednu radu, komunikaci s ČKP musíte mít od prvního momentu pod kontrolou...nepřistupujte proto na jejich hru, že vyplněný dortazník který obdržíte zašlete zpět v přiložené obálce jako odovědnou zásilku ( poštovné hradí příjemce) na adresu jejich ostravského P.O.Boxu...Později ČKP popře že by cokoliv obdržela..Proto vše adresujte s doručenkou prevwentzivně na tyto jeich adresy...
1.) Česká nacelář pojistitelů, Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha -Nusle
2.) Česká kancelář pojistitelů, Štefánikova 32, 15000 Praha.
Samozřejmě dopisem s doručenkou, první adresa je adresa sídla firmy, druhá je adresa jejich pracoviště na Smíchově, je tam i jejich právní oddělení...Doporučuji psát všem na OBĚ adresy...
V Ostravě sídlí pravděpodobně jen cvičené opice, které zásadnšě nepřebírají poštu s doručenkou a z P.O.Boxu vyberou jen to co se jim vybrat hodí...co se jim nehodí, to asi vyhazují do koše nebo splachují do záchodů a lidem pak tvrdíí, že žádné psaní nedorazilo...Lidé kteří nemají potvrzenu dodejku přišitzou ke kopii jejich písemného vysvětlení nemohou později ničím argumentovat ani prokázat na na výzvu reagovali...A o to jde ČKP...Ta má vazby na firmy které se živí vymáháním dluhů, také na advokáty, například na Mgr.Nedbalovou LLA z šedé Prahy která za ČKP zpracovává návrhy na vydání elektronického platebního rozkazu...za vyplnění primitivné šablony kterou vyplní i středoškolák si účtuje 7500,- Kč...
doplněno 07.02.12 14:38:Také všem, kteří komunikují písemně s ČKP doporučuji do odpovědi, zaslané na obě výše uvedené adresy hned v úvodu uvést, že tyto adresy volíte proto, že je vám jasné že se ČKP snaží s lidma vyjebávat a tvářit se že zásilka na P.O.Box doručena nebyla, ale ža tato doby skončila...
Při prvním pohledu na jejich výzvu a přiložený dotazník každý pochopí, že tyto formuláře jsou koncipovány tak, že je nelze vyplnit, respektive je nelze použít k řádnému vysvětlení celé situace...chce to další papíry
doplněno 07.02.12 14:38:Také všem, kteří komunikují písemně s ČKP doporučuji do odpovědi, zaslané na obě výše uvedené adresy hned v úvodu uvést, že tyto adresy volíte proto, že je vám jasné že se ČKP snaží s lidma vyjebávat a tvářit se že zásilka na P.O.Box doručena nebyla, ale ža tato doby skončila...
Při prvním pohledu na jejich výzvu a přiložený dotazník každý pochopí, že tyto formuláře jsou koncipovány tak, že je nelze vyplnit, respektive je nelze použít k řádnému vysvětlení celé situace...chce to další papíry
Vážení přátelé, takto to dopadá, když volby vyhraje politiká strana, která solidární a navíc přebytkový pojistný systém svěří soukromému subjektu, který se zákonitě projevuje velkou nenažraností. Když se rozpouštěl systém povinného ručení spravovaný státní Českou pojišťovnou, tak v pojistném fondu byl přebytek 700 milionů Kč ! Ten se rozdělil mezi privátní nově vzniké pojišťovny, které dostaly licenci a rozjel se nestydatý byznys s lidskou solidaritou a s lidským neštěstím.Prakticky stejné móresy chtějí nyní zavést ve zdravotnictví a v penzijním systému.
Příště volme stranu, která všechny tyto solidární systémy svěří alespoň neziskovým organizacím!
No ale taková není a nebude, kdo by si nepřiždibnul, když to jde, vy néé? Zrušit kapitalismus? Podejte poslancům návrh na existenci jediné pojišťovny.
Toníku, kterou stranu myslíš?
můžeš mi prosím, sdělit, proč do tohoto problému taháš politiku? Víš jak a kteří poslanci hlasovali pro a proti?
Prosím, politiku na jinou diskuzi.
Děkuji. Milan
jossnovi,
včerejší příbeh jiného, který mi volal...
došlo mi cosi, že po mě chtějí peníze, tak jesem jim vynadal, aby si to dali do pořádku, pak mě jěště psali ale já na ně frajrsky kašlal... pak i od soudu papír. přeci mě nic nebudu platit...a ekekuce na 23 000Kč (ze 400 stovek)
Dneska paní,,, že má platit jen asi 1000Kč, a že neví,,, když jsem jí poradil, tak že to asi raději zaplatí...že se bojí...
(to je 12 kg řízků!)
Vy si Josefe dělejte co chcete, ale pokud se hodláte bránit, poradím. Je n se zeptám, jak čkp přišla na Vás, že jste to zdědil?
kontakty na mě jsou na internetu...
Josefe, našel jste kontakty na mě?
doplněno 09.02.12 17:51:uf... skype: milancukrar
ICQ 55180641
tel: 603902651
denně mě najde tolik lidí...
Děkuji za rychlou odpověď.
Nevím, ale přívěs jsem zaregistroval a hned odhlásil po dopise od KP, ale uvědomuji si že jsem asi několik let platil ročně 186? Kč na pov. ručení na tento vlek, možná odsud.
Jinak v rámci dopisování jsem jim potvrdil že je vlek v dědictví, ale že jsem jej nikdy neviděl ani nepřevzal a odmítám cokoli platit.
Josef.
Lituji, prolezl jsem net, ale Milanů je tam mnoho a Cukrářů/cukrářství ještě víc.
Jde mi jen o jednu věc, jsou čpk neporazitelní?
Dobrý den, zaslal jsem odpověď na adresu ČKP na jejich PO Box, dnes jdu na Českou poštu vyřídit reklamaci, na doručence je totiž, že zásilku vyzvedl nějaký Řehořík, a firma OPTIS s.r.o., pobočka Ostrava, dále zvažuji podat trestní oznámení na neznémého pachatele nebot podle mne došlo k tr. činu porušování listovního tajemství. Moje věc u 4KP byla předána inkasní agentuře, neboť moje námitky prý nebyly do ČKP doručeny. Tož uvidím jak to bude pokračovat. Jo, operátor na ČKP si prý věci nahrává, tak jsem mu sdělil, že že si rozhovor taktéž nahrávám, on mi řekl, že nemohu, že je to nezákonné, no není to legrační,
zajímavé je že účastník dědického řízení neví vůbec nic o tom že něco dědí, že si usesení nepřečte a v zákonné lhůtě se neodvolá, a že vše zjišťuje až po půl roce...kdy usneení dávno nabylo právní moci...
Samozřejmě že tento bordel má oporu v zákoně, když lidé na vše kašlou, dopadají přesně takhle, jako Vy...
Když notář za utržené peníze ( odměna notáře) zaměstnává úředníky, kteří nedělají vlastní práci tak jak mají, dopadá to tak jak to dopadá...zápis v registru má jen informační hodnotu a není důkazem vlastnického práva, pokud dědicové upozorní na to že vlek nemají nemůže být ani předmětem dědického řízení...já vím, čím chcete atgumentovat, že vím jak tot chodí...vím, lidé na vše kašlou, řeší věci až když jde do tuhého...také proto máme právě MY Švejka nebo Cimrmana...
Jako pozitivum v řádení ČKP vidím v tom, že se konečně probudí i lidé, kteří by jinak nic neřešili, že se trochu pročistí registr vozidel, a že se vytvoří aslespoň nějaký - občasný tlak na notáře a jejich úředníky, aby za vybrané peníze projednávali dědictví řádně, a účastníky také náležitým způsobem poučili...Protože z toho co slyším a čtu mám dojem, že na to zvysoka se***ou...
No a také dobrý návod pro stát, jak si konečně vynutit dodržování zákonů..Sankce, sankce, sankce, úroky ze sankcí a jejich následný prodej profi - agenturám...Představte si že za pů roku nepřihlášeného auta hrozí sankce která má podstatě hodnotu auta, a že tuto pohledávku stát prodá agentuře, která to v 99 procentexch z lidí vymůže...To bude registr čistý a přesný...a ti co nebudou cchtít registrovat o auto rychle přijdou...
To se rozkřikne okamžitě
Nu, nechat zákony tak jak jsou a jen zvýšit sankce na likvidační úroveň? To snad nemyslíte vážně... To chce udělat zákony jednoduché a jednoznačné, a tresty tak aby vychovávaly , např. veřejné máchání v řece za nepřihlášení auta v termínu by fungovalo dokonale, to by si každý rozmyslel auto nepřihlásit , a přitom by ten trest nebyl likvidační... A jestli by ho nepřihlásil ani potom , tak holt další stupňování, pokuta nebo veřejné práce atd.
Řádění ČKP odnese spousta slušných lidí a ČKP + spřízněné firmy si na tom nahrabou. Stát jim to umožňuje a nekoná a to je špatně, je třeba tohle si nenechat líbit a tvrdě se bránit.
A jakpak se chcete bránit? U mne to bylo tak, že dne 26.9.2009 jsem měl dopravní nehodu, auto dle pojištovny cituji zánik vozidla-totální hávárie. Auto jsem platil ve splátkách na úvěr, pojistné platil ve splátkách i po nehodě, V prosinci roku 2009 mi přišlo od pojišťovny i úvěrové fitmy, že vozidlo zaniklo při dopravní nehodě a oni ruší pojištění a pojišťovna mi vrací peníze zpět k datu nehody, zániku vozidla. ČKP chce abych zaplatil za období od nehody do prosince 2009, doklady jsem jim posílal dvakrát, Jsem předán inkasní agentuře, tedy teď jsem byl inkasní agenturou požádán ať doklady zašlu jim, tak čekám co mi sdělí. Jinak soud. Tuto pohledávku rozhodně neuznám. A výsledek opravdu zatím netuším.
RP-na Vašem příspěvku je přesně vidět o co ČKP jde,tento váš příběh snad zavře hubu všem co jednání ČKP obhajují tím že chrání občany před nepojištěnýmy řidiči.Je to celé jeden velký podvod na občany,mocipáni rozkradli už celý stát ,tak ted jsme na řadě mi.Promiňte nechal jsem se unést.Nedejte se a jděte do nich.
Víte, ono je to take absurdne, sám jsem dopravní nehody vyšetřoval, vím jaké to je, když vám někdo zaviní nehodu s nepojištěným autem, sám dobře chápu význam instituce jako je ČKP a jistě, její činnost by byla záslužná. Sám jsem auto vždy pojišťoval i havarijně, i když jsem měl "starou vránu". Nejsem tak bohatý abych pojištění neplatil, navíc při zjištění nepojištění auta a pokud bych s ním měl nehodu tak bych byl ze zaměstnání vyhozen a věřte, že už se to jinému stalo, nejsem na všemocné pozici managera. O to je ten pocit právní bezmoci a nebo tušení dlouhé soudní pře horší. Instituce ano, ale oni jsou horší než inkvizice. A to je problém, superúřad který když řekne, že kolo je čtverec tak je to čtverec. Ale jak jsem psal, zatím v jsem počátku jednání s inkasní společností. Výsledek buď rád, (nebo nerad) napíšu. Pobrečel jsem si dost, tím co jsem napsal, tak příště už jen fakta.
Pojem ,,inkvizice"je zcela ne místě,ona myšlenka vytlačit ze silnic nepojištěná auta je zcela na místě ale bohužel tato dobrá myšlenka se v praksi změnila v nehorázný hon na čarodějnice.Osobně bych si nikdy v životě nedovolil provozovat vozidlo bez pojištění a oto více se mi toto jejich jednání nelíbí.Sám jsem s nimi táké ve sporu a ne pouze v jednom tak přesně vím jakou s nimi máte zkušenost.A když se člověk začte zde na poradně do vláken nestačí se divit co všechno je v našem právním chaosu možné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.