Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
omlouvám se že se tak blbě ptám, ale má felicie 1.3lxi r.v. 1996 zapalovač přes klíček, nebo je pod napětím pořád?
Tchán chce předělat nabíječku na konektor zapalovače a jsou 20km od civilizace... Tak ať vím do čeho jdu a co si na to přichystat... Díky za odpovědi!
Favority to mají také stále pod napětím. Mají to jištěné se společnou pojistkou pro brzdová a tuším i výstražná světla, tak bacha, ať při brždění svítíte, pokud by se ta pojistka spálila vlivem používání zásuvky zapalovače.
Nevím přesně, jestli je pojistka společná s brzdovkami, ale zdá se mi to nepravděpodobné. Protože zásuvka je dimenzována na 15A a na ty je také jištěna, což je na brzdovky už docela dost. Každopádně běžné nabíječky nedávají tak velký proud, ideální pro baterii bývá 1/10 kapacity - tedy např. pro 40Ah baterii nabíjecí proud 4A. To zásuvka bez jakýchkoliv problémů přenese, sám takhle Feldu i jiné auta nabíjím. Nikdy nebyl žádný problém.
Já si takto připojil akumulátor přes tu zásuvku (v motorovém prostoru aku nebyl a při těch pár ampér se docela ohřívala (přechodové odpory na kontaktech zásuvky). Měl jsem zapnuté obrysová světla a rádio. Raději bych dobíjel baterii na kontaktech krokosvorkami přímo na akumulátoru.
Tak tedy u Felicií už to rozdělily do dvou pojistek. Varovná a brzdová 15A. Zásuvka,lampička kabiny,alarm 15A. Pojistky č.14 a 15
Favoritům to visí na jedné hlavní 15A č.9
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.