Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , mám dotaz ohledně prasklého čelního skla. V neděli 5.2.2012 mi kámen který odletěl od vozidla jedoucího přede mnou (v protisměru žádné nejelo) způsobil šlodu na čelním skle (prasklo po celé délce. Jelikož vozidlo nereagovalo a nezastavilo tak neznám pachatele , spolujezdec zaznamenal SPZ , místo a čas kde k události došlo. Policie takové malé škody nesepisuje. Pojišťovna, když jsem se nedomluvil s viníkem udajně nic neproplácí. Nemám čelní sklo připojištěné. Slyšel jsem ale , že pojišťovny mají ze zák. pojistek fond na částečné hrazení škod , v případě , že je pachatel neznámy. Nvím zda je to pravda a jak bych měl v takovém případě postupovat. Jelikož je pro mne výměna slka hodně nákladná. Za nějakou opověd předem děkuji
Škoda, že jste si auto i řidiče nevyfotografoval. Třeba telefonem.
doplněno 07.02.12 08:13:Byl by doklad, že před vámi jel, čas i den.
Nevím, tak se zeptám - skutečně MŮŽE řidič auta od kterého ten kamínek odlétnul za rozbití okna a skutečně to kryje standardní pojistka? Ten první řidič za odlétající kámen nijak nemůže, nemohl to nijak ovlivnit a samozřejmě následně to prasklé sklo na za ním jedoucím autě ani nemohl zaznamenat. Takže se mi zdá divné označit ho jako viníka. Právě proto podle mě vzniklo to speciální pojištění čelního skla.
.
Ale nejsem právník ani pojišťovák, takže možná se pletu a logika v takovém případě nemá co dělat.
Měl jsem podobný problém, akorád, že přede mnou jelo auto s vozíkem a kámen byl zcela určitě od něj. Na pojišťovně mi řekli, že bonus se automaticky strhává z auta, které vozík táhlo. Nechápu potom, proč je zákonné pojišťění vozíku, když sám o sobě patrně žádnou škodu způsobit asi nemůže...
co se týče vozíku aby ti vyplatili škodu kterou způsobil vozík musí být odpřažen od auta to znamená škoda by musela vzniknout např při ručním tlačení vozíku nebo by ti ten vozík musel sám ujet s kopce pak ti to vyplatí pokud to bude zapojený za autem tak se případná škoda hradí z daného vozu.
co se týče skla tak nejlepší jee připojištění a to aspon do 10000kč,dále je tu možnost domluvy s někym kdo hodlá vůz odhlásit a ekolikvidovat,nebo najdi někoho se služebnim vozem,či nákladákem,je spousta možností jak to uhrát jen pamatuj je důležitý mít vypsaný europrotokoly,a dotyčný s tim samozřejmě musí souhlasit ( nejlépe kamarád,známý) pak to stačí vyřídit po telefonu
Sedni do auta i s nějakým kolegou ,vyhlédni si nějaký autobus (MHD) a jed za ním ,na konečné mu řekni že si jel za ním a od kola mu vylétl kámen. Svědka máš a oni jsou taky pojištění ,hotovo vyřízeno.
přes MHD to půjde s mnohem menšími problémy než přes kohokoli jiného-ale bude to chtít "něco na pivko",jednak vůči řidiči samotnému to bude fér a i tak se to vyplatí...
Pracuji jako dispečer bus dopravy. Takový vychcánci se nám taky pravidelně ozvou. S nikým se nehádáme. Sepíšeme s ním hlášenku o škodě a náš řidič do poznámek napíše, že si není ničeho vědom, že ho řidič nekontaktoval a že to považujie od údajně poškozeného za lež.. A necháme to na pojišťovně, jestli mu to zaplatí nebo ne. Radím, připojistit si čelní sklo a máte po problému.
Tento případ mi silně připomíná mého tchána. Také dostal kamenem do skla, auto dojel, zastavil. Potud pohoda, dále už to byla spíše fraška - protože ten ,,pachatel´´ pochopitelně, nechtěl cokoliv přiznat, natož podepsat. Ono ani nebylo co přiznávat - kdyby mu, dejme tomu, spadla cihla z ložné plochy, tak je to jasné - nezabezpečil si náklad. Ale to že odlétne kámen od kola? Jak to může ten řidič ovlivnit? Jaká je jeho vina? Že jel po silnici? ...
Toto je opravdu nepředvídavost tazatele - připojištění skla nabízí mnoho pojišťoven k povinnému ručení. To je rozumná cesta, jak tyto škody řešit. U služebního auta takto měním sklo takřka každoročně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.