Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Startování - plyn+spojka nebo jen spojka

Od: anzionka® odpovědí: 19 změna:

Zdravím vás,

mám takový dotaz. Startuje se tak, že sešlápnu spojku, zařadím jedničku, otočím klíčkem a pak pomalu pouštím spojku, dokud mi to nezačne zabírat a pak přidám plyn. Nebo zmáčknu spojku, zařadím jedničku, pouštím spojku a přidávám plyn. Dělali jsme rozjezdy se spojkou, ale už si nepamatuji, co jsem měla zařazeno, jestli jedničku či dvojku (a už jsem měla nahozený motor). A u toho startování si také nejsem jistá.

Díky moc všem.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

klidně i bez rychlosti

jen sešlápnout spojku a startovat, podle typu auta a počasí pomalu uvolnit spojku..

ale každé auto jinak

ale každý řidič jinak

každý řidič profesional.

des*
hodnocení

2x

Mášte nějaké pomotané pojmy.Pokud se startuje,je vyřazeno a zatažená ruční brzda.Po nastartování necháme motor trochu proběhnout,zvlášť nyní v těchto mrazech nespěcháme s odjezdem.Pokud tedy chceme jet,zmačk spojku,1rychlost a rozjezd.2se řadí až jedene.Na 2rychlost se rozjíždí leda tank.

doplněno 06.02.12 20:37:

Správně,při rozjezdu hlavně povolíme ruční brzdu!

...a nezapomeneme na ruční brzdu...

petrvalyi*

Nejen tank, i Karosa... :o)

S T 148 nebyl problém se rozjet na trojku, na dvojku zcela běžně. Jednička se používala jen někdy v terénu, na silnici nebyla potřeba.

hop®

V tědchto mrazech bych zatažení ruční brzdy raději neriskoval, ani na to pouhé nastartování. U vozidel, kde není ruční brzda pravidelně používána, může dojít k určitému zatuhnutí lanovodů, které se mrazem ještě zhorší. Je tedy možné, že sice silou zabrzdíte, ale zpětné pružiny už nejsou schopny odbrzdit a pak buď neodjíždíte, nebo odjíždíte s přibržděnými koly...

hop®
hodnocení

2x

Při startování v mrazech se doporučuje startovat se sešlápnutou spojkou, díky tomu startér točí pouze s motorem a není zatěžován i roztáčením převodovky. V tomto případě je nedůležité, zda máme zařazený nějaký rychlostní stupeň či nikoli.

Na rozjezd samozřejmě zařadit první rychlostní stupeň, na jiné rychlostní stupně se lze rozjíždět třeba z kopce či s nákladními vozy bez nákladu a podobně. U osobních vozidel to není standartní záležitost.

hodnocení

0x

Vše už tu bylo řečeno, jen je opravdu velký rozdíl mezi různými auty. Třeba u starších aut s LPG se startovalo vždy s plným plynem. Pokud v těchto mrazech startuji škodovku, tak si "našlapu" benzín předtím a hned po chytnutí šlapu chvilku taky, dokud nedrží sama. Třeba u Felicie 1.6 i v těchto mrazech jen sednu do auta, otočím klíčkem asi na 3 vteřiny než chytne, zařadím a jedu.

hop®

Starší auta s LPG stejně musela startovat na benzín, s plným plynem startovali většinou jen "pitomci", kteří včas před dojezdem nepřepnuli z plynu na benzín a tudíž startovali s prázdným karbecem...

U starších škodovek fungovalo vytáhnout sytič, třikrát šlápnout na plyn a na volnoběh startovat, a pokud se auto nechtělo moc točit, tak párkrát zašlapat na plyn, aby tomu pomohla akcelerační pumpička a obohatila směs, nemělo smysl plyn sešlápnout na delší dobu - tím se trošku vyřadila funkce sytiče...

Některá auta přímo vyžadují start na volnoběh, když šlapete na plyn tak máte smůlu - souhlasím, že je to typ od typu, kus od kusu...

blackflamesiczi*

moderni systemy lpg startuji pouze na plyn, existuji sice moznosti jak startovat jen na lpg ale po roce mate benzinove vstrikovace v haji. Auto automaticky startuje na benzin a po dasazeni urcite teploty se samy prepnou na lpg

doplněno 07.02.12 16:04:

napsal jsem blbost myslel jsem startuji pouze na benzin

ondra111*

tak tak..ta teplota je 40stupňů

blackflamesiczi*

podle nastaveni, u malejch obsahu je lepsi vetsi ale ja mam u 4,0 nastavenych 20 stupnu a bez problemu

koudalak*

Zřejmě jsem to měl blbě nastavený, ale škůdka mi nejlíp jezdívala s benzínem v karbecu a zapnutým LPG*cert*. Jó kde sou ty časy kdy jsem koupil škůdku za litr, dva roky jezdil, potom vypravil na poslední cestu do šrotu a zase znova...*pivo*

hodnocení

0x

Příště u každého dotazu uveďte značku a typ auta, s kterým chcete jet.

petrpan*

rozjizdim se plynule na 2 stupen ... jak s benzínem tak s dieslem a na snehu k nezaplacení :) v lete normalne 1 :)

blackflamesiczi*

ja bych rad z ford GT jestli je to mozne*smich*

buss
hodnocení

0x

Startuje se tak, že sešlápnu spojku, zařadím jedničku, otočím klíčkem a pak pomalu pouštím spojku, dokud mi to nezačne zabírat a pak přidám plyn.
To učí dnes v autoškole?

axlik*

Celkem smutný...

Spíš bych řekl, že slečna spletla dohromady startování a rozjezd.

Nejdřív se ptá na startování a pak popisuje rozjezd. Plus do toho přimíchala otáčení klíčkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]