Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řízení auta od 17-ti pod dohledem dospělého?

Od: dajaji* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

tak jsem slyšela že prý je to možné. No a jelikož mi za 2 měsíce bude 17, tak bych o to měla zájem. Ale určitě toho víte víc než já tak jestli byjste mi mohly poradit:)... Kolik myslíte že to stojí? Může se to udělat v jakékoliv autoškole? A po dosažení zletilosti ( 18ti let) by mi ten řidičák zůstal nebo bych musela dělat nový? Děkuju moc:)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackburn*
hodnocení

2x

Ahoj slečno,

dneska to funguje tak, že si můžeš začít dělat autoškolu před 18. rokem, ale závěrečné zkoušky můžeš dělat až po 18.

Doba výcviku může trvat přibližně 2-3 měsíce, ale nedrž se toho, protože to můžeš mít i dříve... záleží to na tom, jak tam budeš často chodit.

Jinak samozřejmě mluvim o skupině typu B.

doplněno 06.02.12 21:50:

Jinak nemysli si, že až vylezeš z autoškoly, tak že to budeš umět... nikdo to neumí. Naučíš se řídit až po velkém množství ujetých kilometrů. Až dostaneš papíry, tak doporučuji jezdit např. s rodičema. ;)

hodnocení

0x

daja, možné to je, ale jen v cizině

v ČR není taková možnost. (zatím)

muter*
hodnocení

0x

:)Krásný večer...Tak to také slyším poprvé, od Vás,...no u nás to ještě nefunguje,...:) jedině v zahraničí...:)

hodnocení

0x
Řidičské průkazy - skupiny řidičských oprávněníŘidičské oprávnění skupiny "Ao"Řidičské oprávnění skupiny A s omezením opravňuje k řízení motocyklu do výkonu 25 kW nebo do poměru 0,16 kW/kg s postraním vozíkem nebo bez něj.Podmínky pro udělení oprávnění:věk 18 letzdravotní způsobilostodborná způsobilostministerstvo udělí výjimku z podmínky věku držitele licence motoristického sportovce, pouze pro jízdu při sportovní soutěžiRozsah výcviku:doplněno 06.02.12 20:26:Omlouvám se, ale nevím, jak se mi to podařilo z netu přenést

viky, co to sem kopírujete?

Skupinu "A"?

Ale tazatelka se ptá na jiné vozidlo...

doplněno 06.02.12 20:34:

prosím, viky, již ne...

hodnocení

0x
Tak to mělo vypadat správně z netu:Řidičské průkazy - skupiny řidičských oprávněníŘidičské oprávnění skupiny "Ao"Řidičské oprávnění skupiny A s omezením opravňuje k řízení motocyklu do výkonu 25 kW nebo do poměru 0,16 kW/kg s postraním vozíkem nebo bez něj.Podmínky pro udělení oprávnění:·věk 18 let·zdravotní způsobilost·odborná způsobilost·ministerstvo udělí výjimku z podmínky věku držitele licence motoristického sportovce, pouze pro jízdu při sportovní soutěžiRozsah výcviku: autoskolacrkva.cz/... 06.02.12 20:31:V tomto odkazu jsou všechny skupiny:Řidičské oprávnění skupiny "B"Řidičské průkaz skupiny B opravňuje k řízení:motorových vozidel s max. přípustnou hmotností do 3.500 kg a max. 8 místy k sezení kromě místa řidiče; smí být připojeno přípojné vozidlo o max. přípustné hmotnosti do 750 kgtraktory a samojízdné pracovní stroje s max. přípustnou hmotností do 3.500 kgjízdní souprava s max. přípustnou hmotností soupravy do 3.500 kg a maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla nepřevyšuje pohotovostní hmotnost motorového vozidla

hodnocení

0x

Nejlepší by bylo, aby i osoby od 18 jezdily pod přísným dohledem. Nejmín do 21. Když někdy vidím co jsou schopný předvést některý mladý cápkové...bohužel, některým to vydrží napořád i do pozdějšího věku.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Jde to dokonce od 15. let. Ale jedna se o zvlast upravena auta.

AM - Motocykly do objemu válců 50 ccm, miniautomobily (Aixam, Ligier apod.) - od 15 let

Jinak klasické auto smíš řídit až od 18.let. A je to spravne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]