Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtel jsem se zeptat jestli po uplynuti doby platnosti pravidelne technicke prohlidky je jeste nejaka lhuta po kterou je vozidlo jeste technicky zpusobile.Nekde jsem slysel ze jeste 14 dni pote smim jezdit.Myslim ze by to melo byt v zakone 56/2001 sbirky ale nic takhle konkretniho jsem tam nenasel.Pokud znate nekdo odpoved a kde je tak psano prosim napiste Dekuji .
Policajti jsou velice striktní.Emise na ev.čísle máš označeny měsícem a rokem.Pokud ti měsíc už prošel,tak prvního následujícího máš smůlu.Ale můžeš koncem měsíce jít na technickou a když neprojdeš na lehké závady,dají ti termín,dokdy to musíš odstranit.Ale musíš to znovu zaplatit.Po tomto dalším termínu už musíš na definitivu.
Jen dodám, že problémy by ti mohli nastat spíš s pojišťovnou. (např. TK končí v TP 25.10, a ty zaviníš nehodu 26.10.)
Pravdu mají jabraka i axus - pokud máš na autě takové závady, které umožňují provoz, ale je nutné je opravit, dostaneš známku na 30 dnů a do té doby musíš přijet znova s opraveným vozidlem. Za opakovanou TK se platí už méně, protože se kontroluje jen to, co bylo minule vadné.
Pokud STK najde závady, které znemožňují provoz vozidla, nemůže samozřejmě vydat ani tu třicetidenní známku. To jsou ale výjimky - třeba prasklá nosná část karoserie a pod.
Sejmute, dovolím si malinko upravit odpověď kolegů. Platnost emisí nebo STK končí hned druhý den. Přesněji, jestliže emise končí 10.01.2009 a STK 12.01.2009, musíte emise nejdéle 10.1.2009 a STK 12.1.2009. (většinou je STK a emise ve stejný den) .
Následující den nesmíte již vozidlo používat, ale není provozu neschopné!
Na lehké závady projdete, na závažné dostanete 30 dní na odstranění se známkou na 30 dní. Pokud máte nebezpečnou závadu, známku Vám odstraní a vy nemůžete ani odjet z STK po vlastní ose!
Neznám zatím nikoho, koho potkala poslední možnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.