Nejste přihlášen/a.
lze přihlásit vojenské auto na civilní papíry,? já myslím že ne.
Konkrétně Tatra 815 VVN 8x8
doplněno 05.02.12 21:19:nemyslím řidičák,ten na to mám,ale SPZ. vojenský auta mají myslím jiný SZPtky.
Papírama asi myslíte řidičák. Skupiny ŘP jsou omezeny věkem řidiče, výkonem či kmotností vozidla, o omezení počtem kol či náprav nevím, podle mého názoru by neměl být problém. Ale určitě někdo ještě upřsní...
doplněno 05.02.12 21:19:...pokud myslíte techničák, je to vozidlo, které také jezdí po veřejné komunikaci, mělo by tedy splňovat podmínky provozu...
nemyslím řidičák,ale na úřadě aby mi dali SPZtku.Řidičák na to mám,na to bych se neptal.
Omlouvám se, že hned nedomyslel, jaké "papíry" máte na mysli, že jsem hned nevytušil, že jste majitelem příslušného řidičského oprávnění, a že jsem vůbec reagoval...
Ale pod slovem "papíry" si lze představit i hromadu toaleťáku...
pokud to neni nejaky special tak to pred par lety slo, pokud nic nezmenily tak to jde porad jen musite mit ten vojenskej technicak (nevim jak se tomu rika) vojaci si mormalne kupovaly vojenska auta
já vím že u hasičů jsou,nicméně jsem taky hasič,ale tam se to řešilo převodem z jednotek civilní obrany do HZS.Většina 4 nápravových tater je z jednotek CO nebo z AČR.bohužel tam to chodí trochu jinak,jelikož armáda i hasiči spadají pod ministrstvo.
Nevím jak vyloženě u speciálů, ale např. u osobních vozidel to lze. Pokud si vzpomenu, zjistím to zítra. Ale myslím, že si jej od armády nemůžete koupit jako fyzická osoba.
já ji mám,koupil jsem ji v armádním výprodeji AČR ale je u ní vojenskej techničák,tak proto se ptám jestli to jde přihlásit nebo to nevadí.je k tomu i vojenská SPZ.
jako soukroma osoba ne musite nechat nazrat prekupnika kterej nechal kopice penez na uplatkach
a na to si přišel jak? v dnešní době si můžeš vyřazenou vojenskou techniku koupit.Satčí na to mít prachy,a můžeš mít třeba i tank.
tak ze jsem loni chtel koupit 2 vejtry od vojaku na stavbu a bylo me receno ze maji smlouvu z nekym o zprostredkovani prodeje
Ono se to měnilo... je docela možné, že to mlže koupit i fyzická osoba... nevím, zítra případně pozjišťuju v práci. Shodou okolností působím ve firmě, která se od revoluce zabývala nákupem a prodejem vojenské techniky. Teď už je to v hodně malé míře, ale sem tam se nějaká V3S či osobák koupí. Jinak V3S jdou myslím přihlásit a nejsou s tím velké problémy.
já to myslel všeobecně.Tatra žádné zbraně nená(ale jak která),byly tatry které byly dělané jako houfnice nebo raketomety.Viz. SHKH VZ.77 DANA s motorem a šasi tatra.jinak souhlas s tebou.
Pokud doložíte že technická způsobiolost uvedné tatry byla schválena, a doložíte že byla vyřazena z registru vojenských vozidel, s platnou TP, evidenční kontrolou a pojistkou by neměl být problém Tatru přihlásit. Tyto doklady jste měl dostat spolu se zakoupenou Tatrou.
Ža mají vojenská auta jiné SPZ-ky a techničáky je snad každému jasné, jsou registrovány ve zvláštním registru vozdiel který vede ministerstvo obrany.
doplněno 06.02.12 10:31:Schválením myslím schválení k provozu na pozemních komunikacích, jako podmínku zápisu do registru silničních vozidel. Každé vozidlo vypadající jako vozidlo nemusí být schváleno pro provoz na pozemních komunikacích, nevím o jakou 8-kolku se jedná, ale pokud je to původně raketomet, očekávejte problémy. Tatra vyráběna Tatrou by měla být bezproblémová, ale speciál dostavěný v některém z vojenských opravárenských závodů by mohl být problematický.
Ale to určitě zvádnete, s pomocí prodávajícího, který Vám určitě za Vaše peníze vše podrčobně vysvětlil a určitě Vám rád pomůe k opatření požadované dokumetace.
doplněno 06.02.12 10:31:Schválením myslím schválení k provozu na pozemních komunikacích, jako podmínku zápisu do registru silničních vozidel. Každé vozidlo vypadající jako vozidlo nemusí být schváleno pro provoz na pozemních komunikacích, nevím o jakou 8-kolku se jedná, ale pokud je to původně raketomet, očekávejte problémy. Tatra vyráběna Tatrou by měla být bezproblémová, ale speciál dostavěný v některém z vojenských opravárenských závodů by mohl být problematický.
Ale to určitě zvádnete, s pomocí prodávajícího, který Vám určitě za Vaše peníze vše podrčobně vysvětlil a určitě Vám rád pomůe k opatření požadované dokumetace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.